Steninge Kuststation

Söker du harmoni och närhet till havet? Steninge Kuststation har precis den där lantliga, idylliska och välkomnande atmosfären som gör att axlarna sjunker ner fler decimeter.

Person läser bok på trappa fylld med blommor i kruka

Foto: Steninge Kuststation

På Steninge Kuststation finns plats att andas. Både kroppsligen och själsligen. Stressen får inget utrymme. Det som får utrymme är livskvalitet. Det här är en plats där du kan sova, äta och uppleva och glädjas i harmoni med dig själv och naturen.

I den anrika och vackra gamla träbyggnaden finns generösa umgängesytor. Det är ljust och luftigt och det halländska kulturarvet finns fint bevarat i måleri och textilier. Varje rum har sin egen historia. Det är helt enkelt hemtrevligt och trivsamt.

Inne på Steninge Kuststation

Foto: Steninge Kuststation

Stort utbud av aktiviteter

Precis vid havet i Steninge kan du njuta av aktiviteter som kustvandring och MTB- eller fatbiketurer – på egen hand eller med guide. Du kan utöva skön yoga utomhus, eller i yogastudion. Detta och ännu fler aktiviteter kan du boka direkt på Steninge Kuststations webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eller varför inte ta ett bad längs Steninge strand. Här finns både sandstrand och klippor. Bara ett par hundra meter från Steninge Kuststations trivsamma trädgård ligger Steningekustens naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tar du dig ytterligare en kilometer så kan du njuta av bokskog och öppna ängar i Skipås naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vandring vid kusten i Steninge i Halmstad

Foto: Steninge Kuststation

Sagostigen för de minsta

Här är hela familjen varmt välkommen. För små och stora barn finns Sagostigenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – en spännande och rolig vandring där man antingen kan lyssna på ljudfiler via mobilen eller läsa på riktigt.

Den mysiga vandringen är tillgänglig för både barnvagn och rullator. Den tar cirka två timmar och passar barn från fyra år och uppåt.Sagostigen är ett bra exempel på en hållbar upplevelse inom natur- och kulturturism. Men framför allt inspirerar till lek och glädje.

Matfilosofi med många val

Mat är ett kärt kapitel på Steninge Kuststation som är Hallands första One Planet Plate-certifierade anläggninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (WWFs certifieringssystem för klimatsmart mat och ökad biologisk mångfald). Matfilosofin bygger på omsorg om både människan och naturen. Mycket vegetariskt och närproducerat står på menyn.

Grötskålar från Steninge Kuststation

Foto: Steninge Kuststation

Världsmästare i grötkokning

Att du dessutom har möjlighet att äta gröt tillagad av en världsmästare i grötkokning gör det hela ännu bättre. Det tar gröten till helt nya nivåer! Plättar är också ett paradnummer. I uttrycket lätt som en plätt ligger mycket god omtanke.

Sommarbaren

Framåt kvällningen öppnar sommarbaren där du kan äta lite enkel kvällsmat och till det dricka lokalproducerade drycker som exempelvis öl, kombucha och hantverksviner.

Steninge Kuststation vid havet

Steninge Kuststation vid havet. Foto: Steninge Kuststation

Mer mat och dryck

Guldkorn

Mer av Halmstad