Legacy – arvet efter

Ett evenemang eller möte gör alltid avtryck på en destination. Både före, under och efter genomförandet. Det kallas för legacy.

Det vi gör runt evenemanget och mötet tillsammans med arrangörer och lokala krafter ger mervärden för alla. För dig som arrangör, för det lokala näringslivet, samhället och många, många fler. Vill du bolla dina tankar på hur och vad du kan göra? Bara hör av dig till oss på Halmstad Convention Bureau. Vi finns till för dig.

För att visa vad vi menar med mervärden har vi tagit fram några korta filmer om lyckade legacy i Halmstad. Titta på dem. Kanske kan de hjälpa dig som arrangör i din planering, ge injektion till nya tankar eller bara vara en inspiration.

Mer av evenemanget

I Halmstad gör vi mer av evenemanget tillsammans med invånare, skolor, näringen och hela samhället. Det skapar mervärden som inkludering, utveckling och gemenskap. I den här filmen träffar du Frida Ahlgren, samordnare för Skolan mitt i byn och Ann Johansson på Destination Halmstad.

Mer av mötet

Vi har ett rikt och varierat näringsliv i Halmstad. Elisabeth Haglund, Hotel Tylösand och Harrie Rademaekers, vd FutuFarm berättar om sina erfarenheter och vikten av att krydda möten med det där lilla extra.

Kunskap föder kunskap

Högskolan i Halmstad är en viktig samarbetspartner till Halmstad Convention Bureau. De bidrar med sin unika kunskap till möten, organisationer och inte minst till Halmstads utveckling. Möt Anders Nelson, vice rektor och Henrika Jormfeldt, professor vid Högskolan i Halmstad. Lyssnansvärt och tänkvärt!

SM-veckan 2021

SM-veckan som inte blev av, tävlingarna ställdes in på grund av pandemin. Men gav ändå något till Halmstad. Titta här.

Fotboll + konst = Halmstad

Under 2013 genomfördes UEFA Women's Euro i Halmstad. För att göra evenemanget till något mer än idrott fick 13 kvinnliga konstnärer uppdraget att skildra fotboll och konst. I filmen berättar Ann Johansson på Destination Halmstad om det kulturella kapitalet. Lär dig mer om legacyns sju kapital längre ner på sidan.

Vi utvecklas genom studentcase

Samarbetet med Högskolan i Halmstad och dess studenter är oerhört viktigt. Vi får nya insikter, studenterna får jobba i projekt i skarpt läge och Högskolan i Halmstad finns som en trygg bas i hela processen. Kolla in det här studentcaset.

Detta är legacy – snabbkurs på sex minuter

Legacy är alla de effekter som finns kvar efter ett genomfört evenemang, eller möte. Genom att gemensamt tänka igenom på förhand vad vi vill åstadkomma på kort och lång sikt kan vi påverka arvet - legacyn.

De sju kapitalen är en arbetsmodell som Riksidrottsförbundet tagit fram och som kan hjälpa dig som arrangör att arbeta med legacy. Kapital handlar ju om insatser som ska ge utdelning.

Filmen är ett utbildningsmaterial från Riksidrottsförbundet. Läs mer om legacy på www.evenemangslegacy.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.