English
Publicerad 16 mars 2023

På lördag kickar vi igång matåret 2023

Den 18 mars hålls tidernas härligaste ”matexplosion” på Halmstads Teater, Hallands Matfest. Det kommer att pratas, ätas, smakas, underhållas och läras om mat och dryck. För oss på Destination Halmstad blir det dessutom som en kick off för ett år i matens tecken här i Halmstad.

Måltidsturism är ett område som växer sig starkare och starkare. Mat engagerar och attraherar både internationella, nationella och lokala gäster. Folk letar efter det genuina och äkta, de söker lokala och unika smaker. Hallands Matgille som arrangerar matfesten har kaxigt sagt att ”Halland ska bli Sveriges mest levande matlän”. Och vi är med på den resan. Därför har vi på Destination Halmstad i år bland annat startat upp ett kluster för Halmstads kreatörer, producenter och förädlare inom livsmedel.

Måltidsturismen jäser och växer

– Utvecklingspotentialen inom måltidsturismen är stor. Vi har så många fantastiska entreprenörer i Halmstad som jobbar med mat – fast på olika sätt. Vi vill vara med och bidra till att vi träffas och tillsammans kan utveckla Halmstad som matdestination. Därför har vi bland annat startat ett matkluster. Här kan vi hitta nya vägar till samarbeten som stärker de olika verksamheterna. På så vis kan vi servera genuina och lokala matupplevelser från jord till bord som lockar besökare från när och fjärran säger Karolina Davidsson, vd, Destination Halmstad AB.

Livsmedel är medel för destinationsutveckling

Hallands Matgille är en tongivande och kreativ aktör inom livsmedelsområdet. Nyligen ingicks partnerskap med Region Halland och oss halländska kommuner. För Hallands Matgille är Hallands Matfest också en härlig kick off för fortsatt utveckling inom måltidsturismen.

– Det här ska bli så spännande och vi ser jättemycket fram emot lördagen, säger Anna-Maria Spaniol, verksamhetsledare på Hallands Matgille. Det är så roligt att Destination Halmstad går in som partner och har bestämt sig för att maten är ett viktigt utvecklingsområde. Vi är glada över att de är med på resan för att göra Halland till Sveriges mest levande matlän. Det känns fantastiskt att Hallands Matfest nu kickar igång vårsäsongen och vi hoppas att många besökare kommer och är med på vår stora matfest! Och framförallt är det kul att vi har ett så enormt gensvar från våra halländska producenter och förädlare avslutar Anna-Maria Spaniol.

På lördag smäller det

Häng på låset – klockan 11:00-18:00 är det som gäller. Då blir det mat för hela slanten på Halmstads Teater. Alla är välkomna. Det är inget inträde utan bara kom. Programmet är så gott, spännande och roligt att det vattnas i munnen.

Länkar

Hallands Matfest, program. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halländsk matkultur med Hallands matgille med flera. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Destination Halmstad - Halmstads matkluster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Destination Halmstad - så marknadsför vi mat och dryck i Halmstad. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Karolina Davidsson

VD Destination Halmstad AB
E‑post: karolina.davidsson@halmstad.se. Mobil: 0768-13 74 26

Anna-Maria Spaniol

Verksamhetsledare Hallands Matgille,
E-post: anna-maria@hallandsmatgille.se. Mobil: 0728-19 83 85