English
Publicerad 2 juni 2022

Unga med intellektuell funktions­ned­sättning provar på golf i Halmstad

Med bara några dagar kvar till Volvo Car Scandinavian Mixed den 9–12 juni genomförs flera sociala projekt i Halmstad. Bland annat anordnas en dag på Haverdals Golfklubb där unga med intellektuell funktionsnedsättning får prova på att spela golf.

Samverkan kring social hållbarhet är viktigt för Destination Halmstad och evenemang som Volvo Car Scandinavian Mixed öppnar upp möjligheter för hela samhället. Det skapar engagemang och initierar flera spännande sociala projekt som ger mervärden för Halmstad.

Ett av dem är en prova på-dag på Haverdals Golfklubb den 7 juni där unga med intellektuell funktionsnedsättning får prova på att spela golf. Syftet är att stärka den sociala hållbarheten och tillgängliggöra golfen till alla Halmstadbor under tävlingsveckan. På plats finns klubbens instruktörer som i olika stationer lär ut grunderna i golf.

– Vi vill bidra till att sänka trösklarna för golf och göra sporten tillgänglig för fler. Det är också ett sätt att visa att vår verksamhet är inkluderande mot olika målgrupper, och en chans att ge tillbaka till samhället. Jag hoppas att deltagarna åker härifrån med ett leende på läpparna och att vi i förlängningen kan utveckla verksamheten för att kunna vara relevanta för den här gruppen i större skala, säger Håkan Bisseberg, klubbchef på Haverdals GK.

FUB-medlemmar får prova på

Prova på-dagen är ett samarbete mellan Destination Halmstad, Haverdals Golfklubb och FUB Halmstad, som är en förening för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Föreningens ordförande Kerstin Andersson ser fram emot att spela golf tillsammans med 40 medlemmar från FUB Halmstad.

– Destination Halmstad ville göra något golfrelaterat för den här gruppen i samband med Volvo Car Scandinavian Mixed. Jag som har jobbat med personer med funktionshinder i hela mitt liv och dessutom spelar golf blev otroligt peppad och gick ut med frågan till våra medlemmar i gymnasiesärskolan och den dagliga verksamheten i kommunen. Intresset var väldigt stort, men vid 40 anmälda fick vi sätta stopp, säger hon och fortsätter:

– Det känns kul och viktigt att den här gruppen bjuds in och aktivt får vara med och testa golf, som ju är en så stor del av Halmstad och det kommande evenemanget. Nu hoppas vi bara på fint väder!

Kontakt

Kerstin Andersson

Ordförande FUB Halmstad
Telefon: 076-336 35 46. E-post: kerand5419@gmail.com

Håkan Bisseberg

Klubbchef Haverdals Golfklubb
Telefon: 035-14 49 90. E-post: hakan@haverdalsgk.se

Johnny Ewerstein

Projektledare Evenemang och Möten, Destination Halmstad
Telefon: 070-234 02 41. E-post: johnny.ewerstein@halmstad.se

Länk

Volvo Car Scandinavian Mixed - mer om evenemanget och allt runt omkring. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.