Deutsch
Dansk

Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

9–12 juni 2022 på Halmstad Golfklubb

Volvo Car Scandinavian Mixed består av de bästa herrarna och de bästa damerna på Europatouren. Här spelar alla i en och samma golftävling, om en prispott och en pokal!

Restaurangen på Halmstad golfklubb

Restaurangen på Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

Halmstad golfklubb

Foto: Axel Emanuelsson

Mer om evenemanget

Värdar för evenemanget är Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

Volvo Car Scandinavian Mixed 2022 spelas på Halmstad Golfklubb, som ligger i tallskogen i Tylösand, så nära havet att du känner den saltstänkta havsluften när vinden ligger på från havet. Här finns två fantastiska artonhålsbanor. Den norra banan anses vara en av landets bästa.

volvoscandinavianmixed.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information som är bra att veta inför ditt besök –veckoprogram, hur du tar dig till tävlingen, en karta och kringaktiviteter.

Artister på fan zone under Volvo Car Scandinavian Mixed

Program för aktivitetsområdet Fan Zone i Halmstad city

Även centrala Halmstad kommer sjuda av liv under Volvo Car Scandinavian Mixed. På Stora torg arrangeras ett aktivitetsområde kallat Fan Zone med food court, konserter, aktiviteter för både barn och vuxna samt möjlighet att följa tävlingen via storbildsskärm i en härlig lounge-miljö, mitt i hjärtat av Halmstad.

Fan Zone är en kostnadsfri förlängning av Volvo Car Scandinavian Mixed och bjuder på allt från prova på-aktiviteter och tävlingar till musik och underhållning på scen med bland andra Sebastian Lara och Eva Ina.

Urval ur programmet för Fan Zone

Tider och hela programmet hittar du på fan Zones egen sida. Länk till annan webbplats.

 • ALLA dagar 9–12 juni
  • Följ Volvo Car Scandinavian Mixed på storbildsskärm
  • Food court Fan Zone
  • Prova på golf – putta och chippa på Dormys aktivitetsyta
  • Testa dina bussförarkunskaper
  • Träffa Halmstad Tourist Center
  • Testa din balans, styrka, kondition, smidighet och andra egenskaper på Multifits yta (ej söndag)
  • Snacka golf i förening med en klubb från Halmstad
  • Spela Nintendo Switch – Mario Go
 • Torsdag 9 juni
  • Öppet 10.00–18.00
 • Fredag 10 juni
  • Öppet 10.00–18.00 + Fan Zone Festival 18.15–21.45
  • Kvällens artister: Von Sicard, KEV, Eva Ina, Jubël
 • Lördag 11 juni
  • Öppet 10.00–18.00 + Fan Zone Festival 18.15–21.45
  • Long Drive med Sandra Carlborg
  • Utomhusbio
  • Ansiktsmålning
  • RBU och Young Gamers möter två golfproffs i en tävling i Mario Golf: Super Rush
  • Vad innebär jämställdhet för barn och unga?
  • Äventyrsgolf – spela på den nyöppnade äventyrsgolfbanan på Österskan. Alla golfhål är inspirerade av landmärken och kända miljöer i Halmstad. Här kan du även äta hamburgare och glass.
  • Kvällens artister: Shiba, Blomkattdansen, Sebastian Lara
 • Söndag 12 juni
  • Öppet 10.00–18.00
  • Pyssel och show
  • Gympaäventyr med Ministuds
  • Äventyrsgolf – spela på den nyöppnade äventyrsgolfbanan på Österskan. Alla golfhål är inspirerade av landmärken och kända miljöer i Halmstad. Här kan du även äta hamburgare och glass.
Vänner är ute och cyklar vid livräddartornet i Tylösand

Foto: Patrik Leonardsson

Upplev Tylösand

Tylösand är välkänt både inom och utanför Sveriges gränser. Anledningarna till varför är många. Förutom den fyra kilometer långa sandstranden, inramad av stolta sanddyner och med det ståtliga Livräddartornet i spetsen, bjuder Tylösand på en avslappnad atmosfär där strandliv och pulserande after beach möter välsmakande middagar med magisk havsutsikt.

Under Volvo Car Scandinavian Mixed händer det extra mycket i Tylösand. Alla restauranger, aktiviteter och tips hittar du på vår Tylösandsida.

Halmstad slott

Halmstad slott

Aktiviteter och sevärdheter

Det finns mycket som vi Halmstadbor älskar att göra. Vi gör gärna livet till en levnadskonst när vi har chansen. Och visst har vi både aktiva och lugna favoriter. På vår sida 14 aktiviteter vi älskar i Halmstad hittar du tips på alla möjliga aktiviteter. Vill du stanna kvar nere vid stranden, men inte bara sola och bada? Det fixar vi! Vi har samlat 12 aktivitetstips vid stranden till dig. Prova på wakeboard, klättra, prova stand up paddle med mera. Efter en aktiv dag är det dags att unna dig en tur till något av Halmstads spaanläggningar. Här finns både centrala spa mitt i city och spa med utsikt över havet.

Sevärdheter

Så klart finns här fantastiska sevärdheter att beundra. I Tylösand finns livräddartornet. Ta dig in till centrum och beundra det vackra stadsbiblioteket som formades av träden, eller fördjupa dig i den dansk-svenska historien vid Halmstad slott. Detta är bara tre av Halmtad sju underverk! Är skogens lugn något som lockar? Passa då på att upptäcka Halmstads sju naturliga underverk.

Upptäck hela Halland

Låt appen "A day in halland" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. guida dig till upplevelser i hela Halland. Väl utvalda tips med utgångspunkt i var du är och vad du vill göra. Du hittar allt från picknickplatser och unika butiker till cykelleder och glasscaféer - över tjugo matiga listor. Dessutom får du indikation på platser med risk för trängsel så att vi kan turista, hemestra och semestra tryggt även denna sommar.

Två personer njuter av havsutsikten från en restaurang i Tylösand i Halmstad

Foto: Pamela Hanne

Mat och dryck

Mat och dryck är inte bara mat och dryck. Det är smaker, dofter och färger. Låt dig förföras av livets goda här i Halmstad. Njut på en härlig uteservering eller slå dig ner på en restaurang med fantastisk utsikt. Behöver gommen en extra smakupplevelse rekommenderar vi våra gourmetrestauranger.

Vill du att måltiden ska ha hållbarhet och vår miljö i extra åtanke, då ska du titta in på våra hållbara caféer och restauranger. Passa även på att besöka några av Halmstads alla gårdsbutiker, mer lokalproducerat än så kan det inte bli. Fler restaurang- och cafétips för alla smaker hittar du på vår sida mat och dryck.

Par klappar händerna på golfbana i Halmstad

Foto: Martin Siljegård

Senaste nytt

Här samlar vi senaste nytt och vad som är på gång kring Volvo Car Scandinavian Mixed.

Golfspelare på Halmstad Golfklubb

Golfspelare på Halmstad golfklubb. Foto: Per Nilsson

Golfhuvudstaden Halmstad

Golfhuvudstaden Halmstad är en perfekt destination för dig som golfare. Låt ditt spelhumör bestämma om du söker en mästerskapsutmaning, lantligt lugn på naturskön inlandsbana, eller kustnära golf med vacker havsutsikt. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad. Välkommen du också! 

I Halmstad väntar 153 golfhål på 8 golfanläggningar som alla erbjuder en unik upplevelse. Här finns stora valmöjligheter och banornas karaktär, längd och antal hål varierar stort. Du får en förstklassig golfupplevelse, oavsett om du är nybörjare eller inbiten golfare.

I Halmstad kan du välja på att bo på golfbanan, i stadskärnan nära restauranger och shopping eller ett stenkast från stranden. Vi har flera golfpaket Länk till annan webbplats. för dig att välja mellan.

Buss i centrum i Halmstad

Ta dig till tävlingen i Tylösand

Till Tylösand kommer du enkelt med både cykel, buss och bil. Ta gärna cykeln eller bussen då parkeringarna snabbt kan fyllas upp. Se en karta över området på volvoscandinavianmixed.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykel

Ta gärna cykeln ut till Tylösand. Behöver du hyra en cykel? I Halmstad finns flera cykeluthyrare samt fler företag som hyr ut cyklar. Med Zeus kan du snabbt hyra en elsparkcykel och ta dig ut till Tylösand. Läs mer om elsparkcyklar och cykeluthyrare på vår sida Ta dig runt.

Stadsbuss och extrainsatt shuttelbuss

Hallandstrafiken kommer köra en extrainsatt elbuss, linje 22, från Halmstad C till Tylösand och golftävlingen, med stopp på Stora Torg och Västerbro. Bussarna går var 15 minut i samband med tävlingsstart och slut, samt var 30 minut övrig tid. I Tylösand stannar bussen vid Örlogsvägen / First Camp Karlstorp. Tidtabeller för elbussen till Volvo Car Scandinavian Mixed. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ordinarie buss 3 kör från Halmstad Resecentrum, via Stora torg till Tylösand. Hoppa av på hållplatsen Örlogsvägen eller Sandhamnsvägen, som är nära entrén vid First Camp Karlstorp. Vill du in till stranden eller de centrala delarna av Tylösand åker du till hållplatsen Tylösand.

Även buss 1 kör som vanligt. Tar du denna kan du hoppa av på hållplats Sandhamnsvägen, som är nära entrén vid First Camp Karlstorp. Eller hoppar du av på hållplatsen Tylöbäck som är nära entrén vid Kungsvägen.

Se tidtabeller på Hallandstrafiken.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avstängda vägar

Följande vägar kommer att vara avstängda under tiden den 9 till 12 juni mellan klockan 07.00–19.00. Busstrafiken kommer att släppas igenom avstängningarna och kör som vanligt.

 • Kungsvägen (delen Tylöbäck - Tångvägen)
 • Tångvägen (delen Kungsvägen – Rådjursvägen)
 • Frösakullsvägen

Senaste uppdateringarna om avstängda vägar under evenemanget på halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkering

Vanligen kan det vara mycket trafik sommartid i Tylösand. Däför rekommenderar vi dig att cykla eller åka kollektivt till tävlingarna. Parkeringarna fylls ofta på snabbt.

Det finns två huvudparkeringarna för arrangemanget. En på First Camp Karlstorp och en på First Camp Tylösand. Parkeringen kostar 150 kronor. Det finns möjlighet att ladda din elbil på båda parkeringarna. Cykelparkering finns på båda parkeringsplatserna.

 • Kommer du söderifrån eller från stan rekommenderar vi parkeringen vid First Camp Karlstorp (Gamla Tylösandsvägen 200, 302 72 Halmstad).
 • Kommer du norrifrån rekommenderar vi parkeringen vid First Camp Tylösand (Kungsvägen 3, 302 70 Halmstad).

I hela området kring tävlingsområdet kommer det att råda skärpt och utökad parkerings- och trafikövervakning. Karta över avstängda vägar och senaste uppdateringarna om parkeringar under evenemanget på halmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer evenemang

Guldkorn

Mer av Halmstad