English
Publicerad 9 februari 2022

Ny evenemangs-kalender!

Ny och ny. Vi startade faktiskt upp projektet 2019, men på grund av pandemin fick vi göra en paus. Så det är först nu som kalendern är mogen för en bred lansering. Det ligger mycket tankearbete bakom och det har varit ett fantastiskt samverkansprojekt inom Halmstads kommun.

Ut med det gamla och in med det nya. Utveckling är både kul och nödvändigt. Den nya evenemangskalendern är mer användarvänlig och fylld av smarta finesser. Innehållet presenteras smakligt och överskådligt. Användarna kan enkelt välja hur mycket, och på vilket sätt, de vill ta del av evenemangen.

Omvärldskoll som gav resultat

Det här är ett samarbetsprojekt som startade redan 2019. Den dåvarande kalendern var mer ”fyrkantig” för besökarna och knepig för de som skulle fylla i sina evenemang. Efter omfattande omvärldskoll bestämde vi oss på Destination Halmstad AB att utveckla och förfina en kalender som inte bara passade oss utan även våra ”kompisar” i Halmstads kommun; Halmstad Arena på Teknik och fastighetsförvaltningen, Kulturhuset Najaden på Kulturförvaltningen, kommunledningsförvaltningen och så självklart Halmstads Teater som är en del av Destination Halmstad AB.

- Det har verkligen varit ett projekt att bita i säger Lisa Berggren på Destination Halmstad AB som har projektlett och hållit ihop hela arbetet med den nya evenemangskalendern. Vi har ju varit tvungna att se på användandet ur två olika perspektiv. Det ena är slutanvändaren som söker evenemang och det andra är användarperspektivet från de som lägger in evenemangen i kalendern. Bägge parterna vill ju att det ska vara enkelt och lättanvänt. Jag tror att vi har lyckats tillgodose bägge sidor på ett bra sätt.

Kanske har vi banat ny mark

Verktyget vi använder, Event Manager, har utvecklats i samarbete med Cruncho och Limepark. Redan nu har andra kommuner visat intresse för vår evenemangskalender. Kanske är vi i Halmstad pionjärer och har bidragit till att skapa något helt nytt som många fler kan ha glädje av.

Därför har vi en ny evenemangskalender

Syftet med en evenemangskalender är att tillgängliggöra det som händer i Halmstads kommun för invånare och besökare. Vi är flera aktörer, allt från idrottsklubbar till museum som vill nå ut. Arenorna är många, nu kan vi marknadsföra alla evenemang på ett mycket bättre sätt.

- Jag hoppas verkligen att alla arrangörer tar till sig och använder den nya evenemangskalendern. Den är ju till för att så många som möjligt ska ta del av Halmstads rika evenemangsutbud säger Lisa Berggren. Jag tror att man som arrangör kommer att uppleva att det är enklare att lägga in sitt evenemang nu. Och söker du evenemang kommer du att få mycket bättre träffar än tidigare. Det här är grunden och vi kommer att fortsätta att utveckla kalendern fortlöpande. Du hittar alla evenemang på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information kontakta:

Lisa Berggren

Kommunikatör, Destination Halmstad AB
Mobil: 0733-87 77 43
E-post: lisa.berggren@halmstad.se