Deutsch
Dansk
English

Gå och fiska

I Halmstad är en avkopplande fisketur alltid nära. Här kan du välja mellan både sjöar, åar och hav. Låt oss gå och fiska!

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Fiska gädda, abborre, mört och regnbåge

Gädda, abborre eller mört fiskar du i de flesta sjöar här. I natursköna Simlångsdalen har du många sjöar att välja bland. Här kan du fiska i Gyltigesjön, Töddesjön, Simlången, Brearedssjön och en del av Fylleån. Köp fiskekort för alla sjöar online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I vissa vatten finns regnbåge isatt i sjöarna, bland annat i Torvsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Toftasjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ligger i Skedalaskog. Här har du ett brett utbud av fisk. Utöver just regnbåge finns även gädda och abborre. Den lummiga omgivningen är fylld med grillplatser och vandringsleder. För att fiska i Torvsjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Toftasjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. behöver du fiskekort.

Sjöarna bjuder även in till ett härligt dopp. Vi har samlat tips på badvänliga sjöar i en separat guide.

Två män fiskar

Foto: Mostphotos, Gabby Baldrocco

Laxfiske

De mest populära platserna att fiska lax på är Nissan och Fylleån. Med sin längd på 186 kilometer är Nissan en av södra Sveriges längsta åar. Redan på 1970-talet startades här en aktiv fiskevård och idag reproducerar sig laxen åter naturligt i Nissans forsande vatten. Fiskekort för Nissan köper du på iFiske Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan också fiska lax eller öring i den välkända Fylleån som sträcker sig från Småland och mynnar ut i Laholmsbukten. Fiske får bedrivas från mynningen till Brogårds trädgårdsstad. Fiskekort köper du på iFiske. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fiska och kanot

Foto: Mostphotos

Fiska i havet

Det är fritt att fiska i havet och du behöver inte köpa ett fiskekort. Här kan du bland annat meta och fiska med kastspö. Tänk bara på att om du står i till exempel Nissans eller Fylleåns mynning ska du stå vänd mot havet. Utan fiskekort får du inte stå vänd mot ån.

Flugfiske

Fiska med kast- eller flugspö i Vinnalts flugfiskevatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. strax norr om Simlångsdalen. Vinnalt erbjuder olika sorters fiskepaket, kurser och boende i en vacker miljö. Här är fisket och naturen i fokus.

I Bockalt finns det sju dammar med isatt regnbåge för flugfiske. Boka en heldag på Fiskepuben i Bockalt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med kompisgänget eller köp ett dagskort för en härlig upplevelse i Halmstads vildmark.

Flugfiskare

Foto: Mikael Långström,Mostphotos

Fiskeutrustning

Fiskeutrustning och utrustning för friluftsliv finns att köpa på bland annat Wittlocks Sportfiske Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och XXL. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn och vuxen fiskar från brygga

Foto: Shalamov, Mostphotos

Mer vår

Guldkorn

Mer av Halmstad