Deutsch
Dansk
English

15 härliga uteserveringar

Fråga vilken Halmstadbo som helst vad de längtar efter med sommaren. Många kommer svara "uteserveringarna". Att slå sig ner vid någon av stans alla uteserveringar och njuta av god mat och svalkande dryck medan solen värmer i ansiktet. Det är något alldeles speciellt.

Den 1 april är vanligen startskottet för flera restauranger runt om i Halmstad. Det är nu borden och stolarna flyttar ut och tar plats på stans gator och torg. Och ofta står dem kvar in på hösten, ibland till och med hela vintern. Här kommer några tips på trevliga uteserveringar! Njut!

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla uteserveringarna klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Personer skålar på uteservering

Foto: Joakim Leihed, The Bulls

The Bulls

Halmstads största uteservering hittar du hos The Bulls på Lilla torg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Under våren fylls torget av palmer, barer och sköna sittplatser som är kvar ända fram till hösten. Restaurangen är av internationell karaktär med vällagad och rustik mat i gemytlig atmosfär. Men se till vara snabb, platserna blir snabbt upptagna!

Krog & Co

Längs med Storgatan i city ligger Krog & Co, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett brasseri med svenska rötter. Här möts du av en avslappnad känsla där mat, dryck och människor förenas. Slå dig ner på deras populära uteservering och beställ in de välkända kycklingvingarna. Du lär inte bli besviken!

Personer skrattar och umgås på uteservering

Foto: Joakim Leihed, Cortado Coffe Shop

Cortado Coffeshop

Letar du efter Halmstads soligaste uteservering? Då kan du sluta nu. På Norre torg ligger Cortado Coffee Shop, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. granne med historiska 91:an och Norre Port. Här spelar kaffet huvudrollen men på menyn finns även matigare alternativ för hela dagen. Slå dig ner ute i solen och spana in Halmstads folkliv från första parkett.

il grillo – wine & tales

När Italien kommer till Halmstad. il grillo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en familjär, autentisk vin- och cocktailbar med minst lika stort fokus på maten. Njut av italisk mat lagad från hjärtat tillsammans med högklassiga cocktails eller prova dig fram genom det breda utbudet av italienska viner. Sommartid kan du antingen slå dig ner på uteserveringen längs den myllrande Storgatan, på den mysiga innegården eller på härliga Lilla torg. Vilket föredrar du?

Fridolfs krog

Fridolfs krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en klassiker där kökets Kvibillespäckade fläskfilé har blivit en klar favorit hos såväl halmstadbor som besökare. I en härlig atmosfär, bland citrusväxter och olivträd, ligger deras uteservering mellan rustika husväggar på gården. När vädret är bra sitter du under bar himmel och vid regn hör du smattret mot de skyddande markiserna. Oavsett bjuds du här på en middagsupplevelse med närmast kontinental utekänsla.

Söderpiren

Söderpiren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger på Västra Stranden i Halmstad, precis vid småbåtshamnen. Här kan du njuta av en fräsch lunch eller fika i en härlig havsmiljö. Slappa på uteserveringen soliga dagar eller ta skydd bakom glasrutorna och njut av havets vilda spel en blåsig dag. Utsikten över Laholmsbukten ger den där extra kryddan.

Bistro Jarlen

Granne med Halmstads Teater Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger kvarterskrogen Bistro Jarlen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här serveras god mat med influensers från både det svenska och franska köket, och passionen för både matlagning och vin är ett faktum. På den mysiga uteserveringen sitter du bland olivträd och stämningsfull belysning. Och boulebanan är ett stort plus, en perfekt sommarkvällsaktivitet!

Stationsgatan 44

Stationsgatan 44 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. flörtar sydeuropeisk mat med skandinaviska influenser i en smakrik modern sharing måltid. Utöver sharing-konceptet finns det såklart möjlighet att kombinera din egen måltid från den genomtänkta menyn och sommartid finns här ett brett urval av tapas som kan avnjutas på den mysiga terrassen. Hur härligt?

Hamngatan 43

Hamngatan 43 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en sommarrestaurang och uteservering med vackert läge, precis vid Nissans kant. Här har du alla möjligheter för en skön sommarkväll i gott sällskap. På menyn hittar du allt från sushi till hamburgare och ryggbiff.

Bild på uteservering

Hummër Grill och Bar

Hummër Grill & Bar

Hummër Grill och Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Storgatan välkomnar dig med en trevlig uteservering där du sitter lika bra en tidig vårdag som en varm sommarkväll. På menyn samsas högklassigt kött med hummer och härliga tillbehör tillverkade från grunden. Beställ in en klassisk Surf & Turf eller kanske lite välsmakande charkuterier och blicka ut över allt folk som passerar förbi.

Solsidan

Välkomna till Lilla Torgs soligaste uteservering – Solsidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Uteserveringen kommer upp när vårsolen börjar värma och är sen en självklar plats under sommaren när solen gassar på från tidig dag. Kvällstid serveras här pubrätter och drinkar i alla färger.

Punch Restaurang & Bar

En populär kvarterskrog i Tylösand vars menys bjuder på såväl magiska pizzor som skandinavisk mat från A la carte-menyn. Sommartid myllrar det här av folk, uteserveringen fylls snabbt och på den tillhörande äventyrsgolfen trängs spelsugna gäster. Punch Restaurang & Bar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett perfekt ställe för den som är på jakt efter god mat i kombination av aktivitet!

Tallhöjdens Värdshus

I Simlångsdalen på Tallhöjdens Värdshus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns inte bara en utan två härliga uteserveringar att slå sig ner på. I kontrast mot uteserveringarna och sorlet från citymiljön har du här istället naturen och träden vackert inramat runtomkring dig som skapar en helt annan typ av naturligt sorl.

Uteservering med havsutsikt

Foto: Göstas Café och Restaurang

Göstas Café och Restaurang

Precis ovanför stranden i Steninge, med stensprängda strandhagar alldeles intill och en fantastik utsikt ner mot havet, ligger Göstas Café och Restaurang. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här går det lika bra att ta en fika eller en smarrig lunch­macka i trädgården som att äta en härlig middag i kvällssolen.

Hygge

I Tylösand hittar du det spännande crêperiet Hygge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med avslappnad känsla och fokus på hållbarhet. Här kan du sitta, med fötterna i sanden, och avnjuta utsökta galetter och crêpes, lagade på deras alldeles egna sätt. Influenserna kommer från det danska och halländska köket där lokala producenter med fokus på hållbarhet färgar menyn med det bästa Halland har att erbjuda. Nytt för i år är en nybyggd inomhusservering med delikatessdisk och en härlig ute-bar – kan det bli mer sommar?

Fler uteserveringar

De flesta restauranger och caféer runt om i Halmstad har uteserveringar, via sidorna nedan hittar du ännu fler sköna tips.

Fler restaurangtips

Mer vår

Guldkorn

Mer av Halmstad