Highlights – sommarens evenemang

Hur vill du uppleva Halmstad under sommaren? Här tipsar vi om några av highlights för sommaren 2023! Vill du se ännu fler evenemang? Sök i vår evenemangskalender!

Publik på fotbollsmatch med HBK på Örjans vall i Halmstad

HBK-matcher

Allsvenska säsongen, hemmamatcher på Örjans vall
HBK är tillbaka i Allsvenskan igen och hela sommaren fylls med spännande matcher på natursköna Örjans vall. Under juli och augusti möter HBK bland annat IFK Göteborg, Varbergs BoIs, IFK Norrköping och IFK Värnamo på hemmaplan.

Show under internationella gatuteaterfestivalen i Halmstad

Internationella Gatuteater­festivalen

3 juni och 3–5 augusti, runt om i Halmstad
Under Internationella Gatuteaterfestivalen möter du trollerikonst, jonglörer, luftakrobater, magiker, nycirkusartister, musiker, clowner och gycklare som är på plats för att förgylla några sommardagar.

Livräddartornet i Tylösand i Halmstad

Livräddardagen

21 juni, Livräddartornet i Tylösand
Varje sommar arrangeras Livräddardagen. Kom och besök oss och ta del av vår stora vatten­säkerhets­förevisning! Allmänheten får se hur samhällets olika räddningstjänster samarbetar och hur en räddningsinsats kan gå till. Här kan du efter uppvisningen träffa brandmän, ambulanspersonal, sjöräddning och titta på hur deras utrustning fungerar.

Människor tittar på bio utomhus i Norre Katts park under en sommar i Halmstad

Sommarbio utomhus

29 juni, 6 juli, 13 juli, Norre katts park
Vid tre tillfällen i sommar kommer du kunna njuta av sommarbio under stjärnorna i fantastiska Norre Katts Park. Allt du behöver ta med dig är egen brassestol eller filt så löser vi stämningen. Köp med dig något gott från närliggande caféer och restauranger och kom och ha det mysigt med oss! Du kommer även kunna köpa godis, popcorn och andra sötsaker i parken.

Vy över solgården i Tylösand

After beach

1 juli–5 augusti 2023, Solgården i Tylösand
Torsdagar, fredagar och lördagar kör Hotel Tylösand det klassiska after beach-upplägget med fullt ös till pålitliga partyleverantörer som Duo Jag, Rydell & Quick, Haaks, Strucky Likes och många fler. Åldersgräns 20 år. Håll i hatten!

Personer som spelar padeltennis i solnedgång på en utomhusbana i Halmstad

Halmstad Pad(d)elfest

6–8 juli, utmed Nissan från Västra stranden till Örjans vall
I sommar 6–8 juli vankas en stor pad(d)elfest längs Nissan med en härlig mix av padel, paddel och paddel. Evenemanget vänder fokus mot Nissan där vattnet kommer att bubbla av aktiviteter.

Gyllene Tiders affisch

Gyllene Tider – Hux Flux

7 och 8 juli 2023, Simstadion Brottet
Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödrarelationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent.

Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen.

Vi syns till sommaren! /PG.

Thomas Stenström

Thomas Stenström

12 juli 2023, Hotel Tylösand - Solgården
Uddevallasonen Thomas Stenström uppträder för första gången i Halmstad! Thomas har under en lång tid försett Sverige med melodier och låtar att förälska sig i. 2022 var minst sagt ett rekordartat år för Thomas Stenström. Ordet “utsålt” var gemensam nämnare på såväl Avicii Arena och Scandinavium. Han har blivit både Grammis och tvåfaldigt P3 guld-nominerad och gjort storslagen succé med sin Dreamer Tour runtom i landet.

Markoolio

Markoolio

19 juli 2023, Hotel Tylösand – Solgården
Med humor och befriande självdistans har Markoolios närvaro i den svenska artistfloran blivit en självklarhet, för att inte säga nödvändighet. Sedan debuten 1998 har han ett pärlband av brakhits som ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Vi drar till fjällen”, ”Mera mål” och ”Ingen sommar utan reggae” med flera. Det blir en blir en fartfylld hitkavalkad med åttamanband.

Man som solar på en strand med en solbränna.

Johan Glans - Sommarturné

23 juli, Solgården i Tylösand
I sommar är det dags för en av Sveriges mest folkkära komiker att bege sig ut på vägarna igen – för första gången på fem år åker Johan Glans ut på en stor Sverigeturné och besöker landets somrigaste scener i ett 20-tal orter. Den 23 juli kommer han till Halmstad!

Håkan Hellström

Håkan Hellström

22 juli 2022, Simstadion Brottet
Hej Helsingborg, Uppsala, Lysekil, Piteå, Kalmar, Jönköping, Karlstad, Halmstad, Örebro, Linköping, Stockholm och Oslo! Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar! ❤️
/Håkan

Flygfoto över ett beachvolleybollevenemang ute på stranden i Tylösand i Halmstad

BeachTravels Summersmash & Beachvolley-SM

24 juli – 6 augusti, stranden i Tylösand
Under två veckor i slutet på juli och början på augusti kommer återigen Summersmash Festival till Tylösand. Då samlas stora delar av beachvolley-Sverige. Först kommer Beachvolleyveckan med träningsgrupper och olika turneringar. På helgen mellan veckorna, lördagen den 29/7, är det den stora Beachvolleyfesten då hela stranden fylls av utklädda 6-mannalag och en fantastisk stämning. Därefter kommer Beachvolley-SM hela sista veckan med en uppsjö av olika klasser som gör upp om vem som är bäst i Sverige. Allt ifrån ungdomar och veteraner till den absoluta eliten.

Nationalteatern

Nationalteaterns Rockorkester + Wilmer X

26 juli 2023, Hotel Tylösand – Solgården
Två klassiska svenska rockband på samma scen. Konstellationen besökte Tylösand 2018 och responsen och önskan på en repris har varit, och är enorm. Under hösten har Wilmer X varit ute på en exklusiv turné som varit helt slut- såld, det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av landets absolut bästa akter. Efter en utsåld konserthusturné för Nationalteaterns Rockkonserter våren 2022 gör att trycket på fler spelningar från fansen är massivt. Så att få lira en kväll i Tylösand tillsammans med Wilmer X var inget svårt beslut för Dageby&co.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso

1 och 2 augusti 2023, Hotel Tylösand – Solgården
Äntligen tar Benjamin Ingrosso steget fullt ut och genomför sin första riktiga sommarturné på festivaler och konsertplatser i Sverige och Norge. Under sommaren 2022 fick vi på ett slutsålt Lollapalooza en försmak av den explosivitet och hitkavalkad som Benjamin och hans sju manna-band kommer rulla ut med i sommar. En show där musiken kommer att tala sitt tydliga språk.

Galgbergsfestivalen

Galgbergsfestivalen

11–12 augusti 2023, Hallandsgården
Välkommen till en tvådagarsfestival med musik inom pop, visa och folktoner i en härlig historisk miljö med mat och dryck. I år gästas festivalen av Dina Ögon, Franska Trion och Elina Ryd, Tomas Andersson Wij, Svavar Knutur och West of eden.

Personer som cyklar ute i naturen på cyklar i Halmstad

Gravel Grit 'N Grind

18-20 augusti, Halmstad & Simlångsdalen
Gravel Grit n Grind Halmstad är en 3 dagars internationell cykeltävling på grusväg. Tävlingen utgör VM-kval och ingår i Trek UCI Gravel World Series.

Rotundan i Halmstad

Foto: Jens Norén

Musikhäng mitt i city

Flera dagar i sommar, Rotundan i Norre Katts park
Så gott som varje dag hela sommaren bjuder Rotundan på ett varierat musik- och kulturprogram. Kom och häng en stund på Rotundan i Norre Karts park med utsik över Nissan och njut av den svenska sommaren. Programmet kommer när sommaren närmar sig

Fler evenemang i sommar

Du hittar alla evenemang året runt i vår evenemangskalender. Vill du alltid få de senaste evenemangs- och aktivitetstipsen från Halmstad? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Whats on Halmstad.

Nedan har vi samlat ännu fler tips på evenemang i sommar.

Alla konserter i sommar

Här hittar du alla sommarens konserter. Listan fylls på löpande när sommaren 2023 närmar sig.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Allsångskör med Alla Hjärtans Kör
  • 16 maj 2023 kl. 17.30
  • 23 maj 2023 kl. 17.30
  • 30 maj 2023 kl. 17.30
  Alla Hjärtans Hus
  Kom och sjung allasång med Allsångskören.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Öppen scen
  17 maj 2023, 19.30–22.00
  Brogatan 38
  Dags för ett nytt tillfälle för dig som vill stå på scen och dela med dig av sång och/eller musik. Vill du hellre bara ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Don Giovanni - Metropolitan Opera livesändning
  20 maj 2023, 19.00–22.15
  Halmstads Teater
  Vår svenske operastjärna Peter Mattei gör ännu en gång den fantastiska tolkningen av Don Giovanni på Met. Nu har du cha...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Föreläsning För Alla: Oa Larsson och Elvis
  25 maj 2023, 18.00–19.00
  ABF Halmstad
  Folkkära Halmstadsonen och artisten Oa Larsson berättar om och sjuger Elvis Presleys musik utifrån sitt egen musicerand...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: PIANOBAR PÅ THE GATE
  26 – 27 maj 2023
  Clarion Collection Hotel Norre Park
  Vi välkomnar er tillbaka på fartfyllda kvällar.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Teaterklubben - Wittmar
  31 maj 2023, 21.00–22.45
  Halmstads Teater
  Wittmar formades under några gnistrande kalla nätter bland Dalarnas blåa berg och norrskenshimlar. Med sin sammetsmörka...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Trollflöjten - Metropolitan Opera livesändning
  3 juni 2023, 19.00–22.30
  Halmstads Teater
  Mozarts underbara Trollflöjten är en saga för hela familjen. En färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: May We Party
  3 – 4 juni 2023
  Tylöhusvägen 28
  Den 3 juni öppnar Hotell Tylösand upp portarna till Solgården för en pangstart av sommaren. Säkra din biljett redan id...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Gyllene Ögonblick - Musikfotografi 1950-2022
  16 maj – 3 september 2023
  Hallands Konstmuseum
  Vi är många som försökt fånga det magiska ögonblicket när vi ser och hör våra musikidoler live, men få har lyckats. I u...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Tingeling och Sagornas Väktare
  4 – 16 juli 2023
  Wapnö AB
  Hallarnas Skådespelarlag presenterar: Tingeling och Sagornas Väktare, en musikalisk familjeföreställning som spelas 4 -...

Sommarens sportevenemang

Här hittar du alla sommarens evenemang inom sport och hälsa. Listan fylls på löpande när sommaren 2023 närmar sig.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstads BK - Malmö FF
  14 – 15 maj 2023
  Örjans vall
  Dags för hemmamatch igen på Örjans Vall!Matchstart 17:30 mot Malmö FF. Välkomna!
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Yoga & Mindfulnesskväll
  16 maj 2023, 18.00–20.00
  Tylebäck Hotell & Konferens
  Vill du få kunskap kring hur du skapar lugn? Nu finns möjligheten att lära dig hitta lugn i din vardag. Låt dig inte st...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall på Oskarström
  • 19 maj 2023, 19.30–22.30
  • 26 maj 2023, 19.30–22.30
  • 2 juni 2023, 19.30–22.30
  Oskarströmshallen
  Vi aktiverar oss tillsammans i idrottshallen med olika idrottsföreningar eller fria aktiviteter. För dig som går i årsk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: V64 med spännande tävlingar
  22 maj 2023, 18.20–21.30
  Halmstadtravet
  V64-tävlingar med spännande tävlingar. Boka bord i restaurangen och njut av trav o mat.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: IF Leikin - IFK Fjärås
  27 maj 2023, 14.00–16.00
  Halmstad Arena IP
  Halmstad Arena Plan 1 27/5  Kl 14.00 Inträde: 50 kr Pensionär 30 kr Medlemmar kommer in gratis vid uppvisande av medlem...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstad Smakrunda 2023
  28 maj 2023, 10.00–15.00
  Stationsgatan 62
  Halmstad Smakrunda bjuder på vacker natur, goda smaker och spännande möten – en cykelupplevelse du inte vill missa! Sma...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Hittaut Halmstad 2023
  28 april – 5 november 2023
  Galgberget
  Hittaut Halmstad 2023 är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna c...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Travtävlingar med V64
  5 juni 2023, 18.20–21.30
  Halmstadtravet
  Travtävlingar med V64 - klämdag - passa på att njuta av trav o god mat i restaurangen
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall på Andersberg
  • 19 maj 2023, 19.00–22.00
  • 26 maj 2023, 19.00–22.00
  • 2 juni 2023, 19.00–22.00
  Andersbergshallen
  Vi aktiverar oss tillsammans i idrottshallen med olika idrottsföreningar eller fria aktiviteter. För dig som går i årsk...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall på Fyllinge
  • 19 maj 2023, 19.00–22.00
  • 26 maj 2023, 19.00–22.00
  • 2 juni 2023, 19.00–22.00
  Idrottsplats Fyllinge
  Vi aktiverar oss tillsammans i idrottshallen med olika idrottsföreningar eller fria aktiviteter. För dig som går i årsk...

Naturevenemang i sommar

Njut av naturen i sommar under en guidad tur till fots eller på cykel. Listan fylls på löpande när sommaren 2023 närmar sig.

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vallås våtmark - ett underbart liv - vandring med naturguiden HG Karlsson
  16 maj 2023, 19.00–21.00
  Vallås bibliotek
  Följ med naturguiden HG Karlsson på en vandring runt Vallås våtmark till näkter...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Hittaut Halmstad 2023
  28 april – 5 november 2023
  Galgberget
  Hittaut Halmstad 2023 är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna c...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Dryckesvandring
  5 – 26 juli 2023
  Skipås Naturreservat
  Vandra mellan dryckesstopp! För dig som vill prova unika drycker! Våra professionella guider tar dig med på en inspirer...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Hagön - Drömmen om en våtmark
  5 juli 2023, 18.30–20.30
  Hagöns Naturreservat
  Följ med på en hedvandring i Hagöns naturreservat. Kommunekologen Kristian Eno berättar om den blivande våtmarken.&nbsp...

Konstutställningar i sommar

Listan fylls på löpande när sommaren 2023 närmar sig.

 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Föreläsning: 1900–talets socialism, Ernst Wigforss och folkhemseran
  17 maj 2023, 16.30–18.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  16.30–17.15 Henrik Arnstad: Ernst Wigforss – Halmstadssonen som skapade Sverig...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Halländska fotohistorier
  20 maj 2023, 14.30–15.30
  Hallands Konstmuseum
  Följ med på guidad visning av "Halländska fotohistorier". Hallands Konstmuseums fotosamling sträcker sig från 1847 fram...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Gränsland - nedslag i konstsamlingen
  21 maj 2023, 14.30–15.30
  Hallands Konstmuseum
  Samlingsutställning där vi lyfter frågor kring konst, kropp och samlande. Resan från klassiskt regionalt museum 1933 ti...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Husesyn - museet som konstverk
  28 maj 2023, 14.30–15.30
  Hallands Konstmuseum
  Guidad vandring genom museet med fokus på de konstnärliga gestaltningarna i byggnaden. Våra guidade visningar ingår i e...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konstpromenader
  1 juni 2023, 12.30–13.00
  Högskolan i Halmstad
  Lunchpromenad: Konst på campus Följ med på promenad i konstens tecken genom Högskolan i Halmstad! Vi tittar på och samt...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Virtuell utställning av Halmstadgruppen
  15 maj – 31 december 2023
  Mjellby konstmuseum
  Upplev Halmstadgruppen digitalt genom vår virtuella utställning. Mjellby konstmuseum är stängt för renovering och plane...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Ayedin Ronaghi - The Gathering
  15 maj – 5 juni 2023
  Halmstads konsthall
  Vårens utställning The Gathering är med den Stockholmsbaserade konstnären Ayedin Ronaghi. En utställning där han närmar...
 • Fri entré
  Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Veni vidi creavi
  16 – 27 maj 2023
  Söndrums bibliotek
  Välkommen på en utställning med akvareller av Gunnar Weber. "Biler i mitt universum." Utställningen pågår mellan 15 apr...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halländska fotohistorier
  16 maj – 8 oktober 2023
  Hallands Konstmuseum
  Hallands Konstmuseums fotosamling sträcker sig från 1847 fram till idag och består av såväl lokala fotografer som inter...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Gyllene Ögonblick - Musikfotografi 1950-2022
  16 maj – 3 september 2023
  Hallands Konstmuseum
  Vi är många som försökt fånga det magiska ögonblicket när vi ser och hör våra musikidoler live, men få har lyckats. I u...

Mer om sommaren i Halmstad

Mer sommar

Guldkorn

Mer av Halmstad