Foto: Sara Danielsson

Utställning: Maria Johansson - Samlingen av perfekta Föremål

Fri entré
  • Konst och utställning
  • Kultur och historia
Halmstads konsthall

Samlingen av perfekta Föremål
Maria Johansson
9 mars - 21 maj 2024

I samlingen finns Föremål-sjuttionio: har hopp, varnar ändå. och Föremål-etthundrafyrtiofem: känner alla, ständigt innan. De känns bekanta - delar av ett strykjärn eller en telefonlur. Vi tror att vi vet vad det är, men ändå får vi inte riktigt ihop det. Samtidigt verkar de alltid ha sett ut på detta sätt? De är perfekta.

Föremålen, som Maria Johansson kallar sina verk, är sammansatta av olika delar från tidigare funktionella ting. Hon plockar isär, kombinerar och provar sig fram tills det känns rätt. Maria Johansson experimenterar med olika material och format och arbetar med ämnen som återbruk, klass och smak blandat med humor och provokation.

Maria Johansson började tillverka Föremål år 2006, omedveten om att det skulle bli början till en samling. Vid sidan av att producera nya verk undersöker hon samlingen, både självständigt och i samarbete med andra.

Samlingen av perfekta Föremål visas nu för första gången i sin helhet. Utställningen på Halmstads konsthall presenterar samlingen tillsammans med några av de undersökningar som gjorts genom åren. Den visar en mångsidig utforskning av form och idéer och är en fantasifull tolkning av konsthantverk och design.

Maria Johansson är född 1979 i Halland och verksam i Stockholm. Hon har en magisterexamen från Konstfack, programmet för Keramik och glas.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads konsthall
Adress: Axel Olsons gata 3, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 94 44
Arrangör: Halmstads konsthall

Mer av Halmstad