Lars Winnerbäck

  • Musik och konsert
lördag 13 juli 2024 kl. 19.00
Simstadion Brottet

Winnerbäck har flera gånger om spelat sig genom landet på utsålda arenor och i hans ständigt växande fanskara pratar man ofta om det just i år är en ”Winnerbäck-sommar” eller inte. Tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter hans stora utomhuskonserter under bar himmel.

2024 blir en “Winnerbäck-sommar” när Lasse ger sig ut på en stor turné till vackra slott, på stora arenor och på fina festivaler i Sverige och Norge. Från norr till söder via både Gotland, Piteå och Bergen.

Neutronstjärnan är namnet på Winnerbäcks senaste album, släppt sensommaren 2023. Ett album skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. En lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet.

Publiken och kritikerna tog senaste albumet till sig med öppna armar. Neutronstjärnan har sålt guld och Lars Winnerbäck är nominerad till “Årets Låtcitat” på P3 Guld. Alla låtar på albumet hamnade på Spotifys Topp 50, både P3 och P4 la låtar på rotation och albumet var under veckor det mest lyssnade i Sverige.

På släppet följde en stor arenaturné som på flera orter var helt slutsåld, bland annat på Avicii Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och ett publikrekord på SAAB Arena i gamla hemstaden Linköping.

Sommaren 2024 väntar en stor turné med Lars Winnerbäck. Det blir en riktig “Winnerbäck-sommar”. Under bar himmel.

Se hela turnén på winnerback.se

På scen under turnén:

Lars Winnerbäck

Jerker Odelholm – Bas

Jonna Löfgren – Trummor

Staffan Johansson – Gitarr

Carl Ekerstam – Gitarr

Sandra Widman – Sång, gitarr

Mikaela Hansson – Keyboard

Om Lars Winnerbäck:

I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart, språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder.

Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Årets pop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låt med flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken med flera), sålt både guld/platina.

--

ÅLDERSGRÄNS
13 år.

RULLSTOLSBILJETTER
En ledsagare medföljer gratis på rullstolsbiljetten (Gäller endast på handikappsektionen). Plats avsedd för rullstolar kommer att finnas inom konsertområdet, för de som köpt hcp-biljett. Ledsagarintyg kan komma att kontrolleras.

HÅLLTIDER
18.00 Insläpp
19.00 Start
23.00 Slut
Obs! Tiderna är ca-tider.

Kontakt och plats

Plats: Simstadion Brottet
Adress: brottet, Schélevägen, 302 91 Halmstad, Sweden
Arrangör: United Stage & Nöjet Konsert

Datum och tid

  • lördag 13 juli 2024 kl. 19.00

Mer av Halmstad