English
Publicerad 17 mars 2023

Pressträff inför strandrace

Ibland kallar vi till pressträff tillsammans med en evenemangsarrangör. Som nu, i samband med 24MX Beach Race Enduro den 18 mars på Östra stranden i Halmstad. Tävlingen genomförs under lågsäsong vilket gynnar den lokala besöksnäringen.

När tävlingen genomfördes som ett pilotprojekt första gången 2021 blev det succé. Den här gången är den öppen för publik. Cirka 250 deltagare är anmälda för att göra upp i detta krävande strandrace.

Vid pressträffar samlar vi tillsammans med arrangören ihop de människor som har kunskap om evenemanget. I det här fallet fick media träffa arrangörerna Elisabeth Perrone och Staffan Bergman från Bergman Trading AB, Bernt Johansson som är säkerhets- och miljöansvarig, Stefan Green som är destinationchef på First Camp Hagön och två av tävlingsdeltagarna, Sandro Sools och Oscar Hamlin.

Hemmahoppen

Blott 15-årige Sandro Sools från Getinge MK tävlar i ungdomsklassen och har framtidssiktet inställt mot att tävla i de tunga enduroklasserna. Just ungdomsklassen växer som allra mest för närvarande. Oscar Hamlin från MCK Hallandia kör i motionsklassen, den allra största klassen som är grundpelaren för svensk enduro. I 90 minuter ska han tillsammans med över hundra andra förare kämpa sig runt banan, verkligen ett bra motionspass.

Lite kuriosa: Visste du att vibrationerna i styrstångens handtag på cyklarna är så starka att förarna måste tejpa sina händer för att inte få blåsor i handflatorna? Och det trots att de använder grymt bra handskar.

Evenemangs betydelse

Destinationschefen på First Camp Hagön, Stefan Green, kunde berätta att evenemang utanför högsäsong har stor betydelse för näringslivet. När dessa förläggs tidig vår, sen höst och vinter bidrar det till att förlänga säsongen för besöksnäringen. Den positiva effekten visar sig i form av övernattningar, restaurangbesök och shopping. Och inte minst jobb.

Om du är prenumerant på Hallandsposten kan du läsa reportaget från pressträffen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här gör vi

Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad arbetar strategiskt med evenemang och möten. Ofta i samverkan med Högskolan i Halmstad, Region Halland, idrottsförbund, föreningar och det lokala näringslivet. Genom ett evenemang eller möte bidrar vi till att sätta fokus på olika verksamheter, öka kännedomen av Halmstad, lyfta lokal forskning och stärka relationer. Linda Hellring som är projektledare har varit med på racet med 24MX Beach Race Enduro från start. Det är mycket som ska landa in och då har Linda funnits med som arrangörens bollplank och sparringpartner.

Länkar

24MX Beach Race Enduro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.