Publicerad 30 januari 2023

Mitt i prick på matträff

2023 är Kaninens år sägs det – men vi vet att det är matens år! Därför bjöd vi in kreatörer och aktörer inom mat till en matträff. Här pratades det utveckling och samverkan för att stärka Halmstad som matdestination.

Mat är en stor reseanledning och en viktig del av helhetsupplevelsen, något som olika trendrapporter och undersökningar visar. Halmstad har alla förutsättningar att skapa ett framgångsrikt recept för att locka fler besökare, men vi behöver göra det tillsammans. Gårdsbutiker, odlare, restauranger, caféer – ja, kort sagt alla aktörer. I det här fallet kan vi säga att ju fler ”kockar desto bättre soppa”.

Matträffen den 25 januari kan ses som starten på ett gemensamt arbete. Ett gäng härliga matentusiaster samlades på Halmstads Teater för att titta på de inledande stegen i vår gemensamma satsning på maten i Halmstad. Det var stort engagemang och många bra inspel i de frågor som diskuterades. Anna Oredsson, Hallands Matgille, Caroline Bengtsson, Halmstad City, Camilla Axelsson och Malin Andersson Krantz, Destination Halmstad AB höll ihop det hela.

I mars kommer vi att bjuda in till en ny matträff och självklart är du som inte kunde vara med denna gång välkommen! Inbjudan kommer inom kort.

Ps: Apropå Kanin. Enligt det kinesiska horoskopet är 2023 Kaninens år. Så varför inte göra en italiensk kaningryta eller bjuda på stekt kanin med gnocchi och kantareller? Kanske finns det något hemligt Halmstadrecept också...