English
Publicerad 20 oktober 2022

Hur säljer man in Halmstad till danska turister?

Sedan färjelinjen mellan Halmstad och Grenå körde igång har det öppnat sig fler möjligheter att nå fram till våra danska vänner.

Tillsammans med Stena Lina genomförde vi på Destination Halmstad nyligen en aktivitet där en av Danmarks mest populära influerarfamilj fick chansen att lära känna Halmstad lite mer.

Initiativet kom från Stena Line, och vi nappade direkt när vi fick frågan om vi kunde sy ihop ett passande program. Det finns så otroligt mycket vi vill visa av Halmstad men våra proffsiga destinationsutvecklare lyckades pricka in några av alla guldkorn.

Om vår danska familj

Charlotte och Fredrik är två populära influerare från Danmark. 2018 deltog dem i TV-programmet Nybyggerne och sedan dess har de hunnit skaffa sig två barn som nu följer med på deras äventyr. Den största delen av deras följare bor på Jylland.

En naggande god Halmstadturné

Under ett par dagar i oktober 2022 fick familjen ”smaka” på Halmstad, inte minst bokstavligen. Allt det här hann de uppleva under ett par härliga och intensiva dagar i Halmstad:

Efter några timmars färd med Stena Lines färja Nautica anlände Charlotte, Fredrik och barnen till anrika Hotell Mårtensson. Där väntade sköna sängar och en kvällsmåltid.

Lördagen började med en liten promenad i Halmstad City, innan det var dags för fika på Feldts Bröd & Konfekt. En god lunch intogs på Söderfamiljen under deras skördefest. Nästa anhalt blev Galgberget och lekplatsen Sagoängen. Dagen avslutades med finmiddag på Pio.

Söndagen inleddes på Engdahls Surdegsbageri, fikat tog familjen med sig till naturreservatet Danska Fall. Lunchen blev matiga våfflor på Kafé Heagård, och på World of Riccardo i Möllegård vankades det glass till efterrätt. Sedan blev det en stilla stund på stranden i Tylösand innan det var dags för kvällsmat på crêperiet Hygge.

Det var en trött, men nöjd familj som på måndagsmorgonen bordade färjan för att återvända hem till Danmark.

Så här presenterade familjen Halmstad

På deras Instagramkonton hittar du härliga och inspirerande bilder och filmsnuttar från Halmstadturnén som förhoppningsvis kommer att få fler i vårt grannland att vilja hälsa på hos oss.
@charlottemjakobsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
@fredrik.hk. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här gör vi också på Destination Halmstad

Tips till dig som vill ha fler danska kunder

Ett tips från oss till dig inom besöksnäringen som gärna vill ha danska kunder är att översätta en del av innehållet på din webbplats. Visit Halland erbjuder ett mycket förmånligt översättningsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..