Publicerad 19 augusti 2022

Premiär för familjedagar i Grötvik i helgen

Den 20-21 augusti är det äntligen dags för första versionen av Grötviks stenhuggardagar. En riktig familjefest för små och stora.

Med utgångspunkt i en gemensam vision för platsen har Grötviks föreningar och verksamheter skapat ett evenemang för hela familjen som pågår både lördag och söndag mellan klockan 12:00-18:00.

Matig upplevelsetur med eltåg

Grötviksexpressen, ett elektriskt minitåg, trafikerar Grötvik under helgen, det är hopp on- hopp off.

– Spännande att få åka eltåg i Grötvik! Ett pilottest för ökad mobilitet som vi på Visit Halland tillsammans med Destination Halmstad stöttar, säger Jimmy Sandberg, avdelningschef Visit Halland.

Hoppa på tåget vid busshållplatsen i Stenhuggeriet, hoppa av vid Sjöräddningen och gör ett besök på deras båtar eller fiska krabbor från bryggan. Stugföreningen bjuder in till tipspromenad bland de mysiga fiskebodarna som har en alldeles egen historia. Fortsätt sen till nästa stopp, Matplats Grötvik, packa upp picknicken, grilla vid grillplatserna eller köp något från foodtrucks, vedugnsbakade pizzor eller grillade hamburgare. Halmstad Wakepark erbjuder gratis prova-på och skateskolan är på plats vid Skaterampen.

Sista stoppet med tåget bjuder in till Bastaskär. I båthuset visas Söndrum hembygdsförenings unika bilder och föremål från Stenhuggarepoken och i Walter Bengtssons museum är det sista helgen för utställningen, "Tre konstnärssjälar
Sven X:et Erixson, Sverre Erixson och Walter Bengtsson".

– Det känns fantastiskt roligt att vi tillsammans i Grötvik har fått ihop ett mysigt sensommarprogram för hela familjen, vi vill gärna visa Grötvik, både som det såg ut förr och vad det är nu, det är ju verkligen ett smultronställe, säger Marie Madsen, Ateljé Bastaskär.

Destination Grötvik

Projektet tilldelades 2021 projektstöd från Region Hallands medel för hållbar destinationsutveckling. Samverkansgruppen Grötvik kunde tack vare stödet anlita en projektledare på deltid. I projektet kommer samverkansgruppen tillsammans med Halmstads kommun utveckla infrastrukturen i Grötvik, för att skapa en mer hållbar plats för besökare året runt.

– Destinationsutveckling handlar om att få flera aktörer att arbeta mot ett gemensamt mål. På den korta tid som har gått sedan Samverkansgruppen Grötvik körde igång har de verkligen visat framfötterna. Här finns en genuin vilja att utveckla platsen, inte minst på ett hållbart sätt. Vi är jätteglada för deras engagemang och för Visit Hallands stöd. Att kunna bidra i processer som denna ligger helt i linje med vårt bolags uppdrag, säger Karolina Davidsson, vd för Destination Halmstad.

Program

Här hittar du hela programmet för Grötviks stenhuggardagar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta dig hit säkert och miljömässigt

Vi strävar efter ett säkert och miljömässigt hållbart evenemang, ta gärna Hallandstrafiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Linje 5 eller 15 till Stenhuggeriet.

”Grötviksexpressen” kör båda dagarna 12:00-18:00.

Om du funderar på att ta bilen så tänk på att det är mycket begränsat med parkeringsplatser.

Kontakt

Bea Lindell

Projektledare Hållbar utveckling Destination Grötvik.
Mobil: 0708156487. E-post: lindell.bea@gmail.com

Grötvik, en plats för återhämtning, upplevelser och aktiviteter.
Vid de anrika stenbrotten, där hav möter land och natur möter kultur.