English
Publicerad 9 augusti 2022

Elitidrottare sover i Halmstad!

Kvinnor på elitnivå, från hela världen, sover i Halmstad natten till onsdag. Varför det? Jo, de gör upp i en grandios cykeltävling som pågår 9-14 augusti, den är i klass med Tour de France.

Men de måste ju sova också. Och Halmstad blev sovstaden. Trots att tävlingen inte genomförs här. Hur kan det gå till? Här är storyn, där samarbete är A och O.

Ett par månader tillbaka i tiden:

”Ring, ring”. Kollegan Alexandra på Halmstad Tourist Center svarar. Det är arrangören till cykeltävlingen Tour of Scandinavia som hör av sig och undrar om tävlingsdeltagarna kan sova i Halmstad på sin väg norrut. Alexandra kontaktar kollegan Linda som jobbar på Halmstad Convention Bureau.

Linda tar över kontakten med arrangören och kontaktar hotellen i Halmstad. Finns det ledig kapacitet det aktuella datumet? Det finns det. Men det behövs också en hub där bussar, lastbilar och husbilar kan parkeras och där cyklar kan servas. Linda kontaktar Halmstad Arena, och de kan fixa platsen. Här snackar vi teamwork.

Samarbete ger intäkter

Tack vare ett nära samarbete internt i bolaget och inom kommunen och dess näringsliv kunde vi hjälpa till och därmed bidra till att besöksnäringen fick oplanerade och välkomna intäkter. I det här fallet valde arrangören ProfilHotels Halmstad Plaza och Hotell Mårtensson.

Is och ris på önskelistan

- Det är jätteroligt att få en så stor grupp till hotellet säger Mikael Pettersson, general manager på ProfilHotels Plaza. Som med alla idrottslag så dyker det upp en hel del speciella önskemål som vi måste ta höjd för. Och det löser vi med glädje. I detta fall rör det sig om allt från hundratals kilo is som ska användas för massage till förstärkt frukost med kilovis med basmatiris och pasta för att kompensera de 6000 kalorier som varje tävlingscyklist förbrukar per dag.

Sammanfattningsvis

Genom samarbete och att vara lyhörda, snabbfotade och alltid ha både det interna och externa värdskapet i fokus kan vi göra mer av ett evenemang – även när det inte ens genomförs i Halmstad. Känn dig alltid välkommen att kontakta Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om du behöver hjälp i samband med ett evenemang.

Lite fakta om Tour of Scandinavia

  • Det är Skandinaviens största elitlopp inom cykel, oavsett kön.
  • Det är ett lopp för kvinnliga elitcyklister på samma nivå som Tour de France.
  • Ett 20-tal länder deltar.
  • Alla lopp sänds i hela Europa via Eurosport, och i Kanal 9 i Sverige.
  • Loppet startar i Köpenhamn i Danmark och slutar i Halden i Norge.
  • Allt du vill veta om tävlingen hittar du på https://www.tourofscandinavia.eu/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.