English
Publicerad 26 juli 2022

Svenska världsstjärnorna till Tylösand

De båda 20-åringarna David Åhman & Jonatan Hellvig, som i år vunnit Sveriges första världstourtävling någonsin och som första svenska lag varit rankade topp-10 i världen, kommer till Tylösand under SummerSmash Festival & Beachvolley-SM 23 juli till 7 augusti. Det svenska paret kommer spela både den internationella turneringen King of the Court 28-29 juli och Beachvolley-SM 4-6 augusti.

Folkfesten SummerSmash Festival & Beachvolley-SM har intagit Tylösand och under 16 dagar blir Tylösand ett paradis för hela Beachvolley-Sverige.
- Vi har vunnit SM på Tylösand de två senaste åren och vi har växt upp med att träna och spela turneringar under SummerSmash sedan vi började spela beachvolley. Så Tylösand har en varm plats i våra hjärtan och det blir en perfekt uppladdning inför EM i Munchen i augusti, säger David Åhman.

Det svenska stjärnparet kommer vara på plats under två veckor för träning och tävlingar. Först ut är den internationella jättesuccén King of the Court, som är ett nytt spelkoncept som ger högre tempo mellan bollarna, mer action och mer underhållning för publiken. För första gången intar King of the Court svensk mark och tävling på Tylösand blir ett svenska mästerskap. Det är 10 herrlag och 10 damlag som gör upp om titlarna och vinnarna kommer få ett wild card till Europamästerskapet i King of the Court. Utöver den svenska eliten så kommer även topplag från Danmark och Norge.
- Det är superkul att vi får bjuda den svenska publiken på King of the Court. David och Jonatan har en seger och en tredjeplats på King of the Courts världstour, och suget att få se dem spela på hemmaplan i det här konceptet är stort, säger arrangören Rasmus Jonsson.

Först ut under SummerSmash Festival är "BeachvolleyVeckan", med 350 deltagare i träningsläger och turneringar varje eftermiddag. Den 30/7 blir det motionsturneringen BeachvolleyFesten, med över 1200 utklädda spelare som lirar i 6-mannalag, med DJs och show högst upp på schemat. De bästa priserna går till de bäst utklädda, best in show och bästa lagdansen.
Vecka 31 är det Beachvolley-SM, som är Svensk Volleybolls största mötesplats. Det är 35 klasser, med allt från barn till Veteran 60+. 4-6 augusti avgörs senior-SM dit Sverige 48 bästa herr- och damlag kvalar in. Anmälan till SM går ut på måndag den 25:e juli, men det ser ut att bli nytt rekord i antalet deltagande med över 700 tävlande lag.

Höjdpunkter SummerSmash Festival & Beachvolley-SM

28-29 juli kl 14.00-19.00 SM i King of the Court - 10 herr- och damlag med internationella lag
30 juli kl 11.00-17.00 BeachvolleyFesten - 1200 utklädda 6-mannalag
31 juli - 7 augusti Beachvolley-SM
4-6 augusti Senior-SM
6 augusti Semifinaler och finaler i senior-SM

Läs mer om evenemanget: www.summersmash.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson

Rasmus Jonsson, 0734-20 46 95 eller rasmus@beachtravels.se