Publicerad 29 juni 2022

SNED nationell samverkan

I Malmö gick vi på SNED. Det är faktiskt sant. Vi på Halmstad Convention Bureau på Destination Halmstad är med i ett nätverk som heter Swedish Network of Event Destinations, SNED.

Den 16-17 juni genomfördes en nätverksträff med studiebesök i Malmö i samband med Special Olympics Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - ett fantastiskt väl genomfört evenemang som lyckats med inkludering hela vägen. Kolla gärna inslaget på SVT om tävlingarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det är viktigt för oss som jobbar med destinationsutveckling att samverka med andra destinationer, att vi kan lära av varandra och tillsammans titta på möjligheterna att värva fler internationella evenemang till Sverige. Det vinner vi alla på.

Patrik om SNED-nyttan

Vi ställde ett par frågor till Patrik Tengwall, Evenemangstrateg, Stockholm Stad, som även är ordförande i nätverket SNED.

Hur länge har nätverket funnits och vad är det bästa med SNED?
– Vi formaliserade nätverket hösten 2019 efter att i flera år innan dess pratat om att få mer struktur när vi som jobbar med publika evenemang i olika sammanhang träffats. I dag är det 41 städer/regioner som är medlemmar. Vi träffas regelbundet och byter erfarenheter, inspirerar varandra och samverkar i olika projekt. Alla har samma passion för evenemang och vi har möjligheter och utmaningar som är ungefär desamma oavsett var vi finns i vårt avlånga land.

Du jobbar som evenemangstrateg för Stockholm stad, hur har ni jobbat med evenemang för att skapa fler samhällseffekter till Stockholm?
– Vi lägger stor vikt vid framförallt social hållbarhet i samband med evenemang. Att alltid addera något projekt som ger effekter på lokalsamhället är bärande i vårt strategiska arbete.

Har du något exempel?
– Ett exempel vi är stolta över är det som gjordes i samband med EM i Handboll 2020. Vi tog projektet ”Hand the Ball” till 6 skolor i Stockholms ytterstad och genomförde 224 aktivitetstillfällen där 5644 barn på raster och fritidstid fick prova handboll med mjuk boll och inspireras till mer rörelse. Vi bussade också 1100 barn och föräldrar från ytterstaden till Tele2 Arena för att få se världshandboll live under EM-slutspelet. Kvarstående effekter av detta lyckade projekt är bland annat en helt ny handbollsförening har etablerats i Kista/Husby/Akalla området och att Svenska Handbollförbundet nu har Hand the Ball Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ett nationellt projekt med anställd personal på det centrala kansliet.
Nu ser vi fram emot att göra liknande insatser under VM i Handboll 2023!

Om Halmstad Convention Bureau

Vi arbetar strategiskt med evenemang och möten, ofta i samverkan med Högskolan i Halmstad, Region Halland, idrottsförbund, föreningar och det lokala näringslivet.
Genom ett evenemang eller möte bidrar vi på Halmstad Convention Bureau Länk till annan webbplats. till att sätta fokus på olika verksamheter, öka kännedomen om Halmstad, lyfta lokal forskning och stärka relationer. Oavsett om du är medlem i en organisation eller är en extern arrangör kan du få hjälp av oss. Vårt stöd är kostnadsfritt.