English
Publicerad 3 juni 2022

Premiär för Halmstads nya äventyrsgolfbana på Österskans

Elitgolfare, burgare och Halmstads landmärken i miniatyr. Den 8 juni invigs Halmstad Citys nya äventyrsgolfbana med nio hål på Österskans.

Nu görs Österskans om till citys nya mötesplats med äventyrsgolfbana, hamburgerhak och glasskiosk. Hotbox Burgers har redan slagit upp portarna och onsdagen den 8 juni är det premiär för Citys Äventyrsgolf.

Invigningen börjar klockan 17.30 med att Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande, håller tal och därefter kommer professionella golfspelare från golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed och premiärspelar banan – och sätter säsongens första banrekord. Mellan klockan 18-20 får alla som vill provspela banan utan kostnad.

– Äventyrsgolfbanan på Österskansområdet är som en förlängning av Volvo Car Scandinavian Mixed. Det blir en ny parkmiljö och en niohålsgolfbana som våra Halmstadbor och besökare kan spela på under hela sommaren, säger Caroline Bengtsson, cityledare på Halmstad City.

Samtliga hål på golfbanan är inspirerade av landmärken och välkända miljöer i Halmstad som exempelvis Halmstads slott, Högskolan i Halmstad, Norre port och Tylösand.

– Vi kände att det var viktigt att ta del av det lokala när vi bygger en så central mötesplats som detta blir. Vi har även säkerställt att äventyrsgolfbanan är tillgänglighetsanpassad så att alla har möjlighet att besöka den.

Under invigningskvällen erbjuder Hotbox Burgers förmånliga priser på sin meny och DJ Ola Walfridsson spelar skön musik. Glasshuset, som finns i den gamla terminalbyggnaden, bjuder de 200 första besökarna på glass och kaffe, och Halmstad City delar ut goodiebags till de 50 första som spelar på äventyrsgolfbanan.

Golftävling som ger mervärden

Satsningen på Citys Äventyrsgolf görs i samband med den internationella golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed, som spelas på Halmstad Golfklubb den 9–12 juni.

– När vi värvat en stor internationell tävling som Volvo Car Scandinavian Mixed till Halmstad är det självklart att skapa långsiktiga värden av evenemanget, för staden och oss som bor här. Detta är ett av alla initiativ som har grundat sig i sommarens golftävling, säger Ann Johansson, chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad.

Citys Äventyrsgolf är en del av den upprustning som Halmstads kommun gör på Österskans i väntan på en permanent omvandling av området. Arbetet med gräsytor, buskar och träd, bättre belysning, gångstråk och sittplatser i området planeras vara klart i början av 2023. Målsättningen med upprustningen är att skapa ett grönt stråk från Nissan och Kapsylparken upp mot Österskans och teatern.

Kontakt

Caroline Bengtsson

Cityledare, Halmstad City
Telefon: 0733-12 99 94. E-post: caroline.bengtsson2@halmstad.se

Ann Johansson

Chef Evenemang och Möten, Destination Halmstad
Telefon: 070-670 75 84. E-post: ann.johansson@halmstad.se

Länk

Program för invigning av Halmstads Äventyrsgolfbana 8 juni Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.