English
Publicerad 6 maj 2022

Samverkan om social hållbarhet

Samtidigt som Halmstad Golfklubb förbereder sin mästerskapsbana inför Volvo Car Scandinavian Mixed pågår ett stort engagemang i flera spännande sociala projekt – som ger mervärden till hela Halmstad.

Volvo Car Scandinavian Mixed med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdpar tv-sänds i drygt 160 länder och beräknas locka omkring 80 000 besök till Halmstad Golfklubb under fyra dagar i början av juni. Men evenemanget är så mycket mer än bara en golftävling.

Både före, under och efter tävlingen händer det mycket i Halmstad som skapar mervärden och sprider stämning i hela staden. Destination Halmstads huvuduppdrag är att attrahera besökare till Halmstad men också att skapa stolthet och sammanhang genom att se till så att staden får ut så mycket som möjligt av ett evenemang, inte minst kopplat till social hållbarhet.

– Volvo Car Scandinavian Mixed har en tydlig värdegrund och hållbarhetsstrategi, med fokus på People, Planet, Profit och Innovation. Social hållbarhet är en viktig del för oss, och utifrån de goda samarbeten vi har i kommunen kan vi koppla på en rad sociala projekt som visar på styrkan i evenemanget, berättar Johnny Ewerstein, projektledare Evenemang & Möten på Destination Halmstad.

Daglig verksamhet gör armband

Ett av de projekt som kopplas till evenemanget är Patrikshill daglig verksamhet där vuxna med funktionsvariation har fått i uppdrag att tillverka pärlarmband som ska delas ut till bland annat golfspelare som deltar i tävlingen.

Haldahuset gör shoppingkassar

Ett annat projekt som pågår inför Volvo Car Scandinavian Mixed är tillverkning av shoppingkassar av återvunnet material – närmare bestämt veporna från förra årets upplaga av golftävlingen. Detta sker i Haldahuset av deltagare som erbjuds bland annat arbetsprövning, språkträning och praktik med hantverks- och verkstadsinriktning.

Medborgarservice engageras

Inför Volvo Car Scandinavian Mixed kommer dessutom fyra personer från Medborgarservice Andersberg få möjlighet att vara med i arbetet med uppbyggnaden av tävlingsområdet, och under tävlingsdagarna ordnas en rad olika aktiviteter för unga med funktionsvariation som bland annat får prova på att spela golf på Haverdals Golfklubb och utmana golfproffs i e-sport på Fan Zone på Stora torg.

– Syftet med samtliga projekt är att de ska väcka stolthet hos deltagarna och förmedla till både besökare och Halmstadbor att det görs viktiga och meningsfulla insatser i kommunen som stärker samhället i stort. Man ska känna sig som en viktig del i något större, säger Johnny Ewerstein.

Se filmen om social hållbarhet

I dokumentärserien "Tee off!" låter Destination Halmstad tittarna följa med i det dagliga arbetet med Volvo Car Scandinavian Mixed. Senaste avsnittet handlar om just sociala projekt och finns att titta på i Destination Halmstads sociala kanaler samt på www.destinationhalmstad.se/evenemang/volvo-car-scandinavian-mixed-2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Ann Johansson

Chef Evenemang & Möten, Destination Halmstad
Mobil: 070-670 75 84. E-post: ann.johansson@halmstad.se

Foto och film: Patrik Ljungman.