English
Publicerad 5 maj 2022

I höst är vi värdar för ett jätteevenemang!

en person står bakom en väv

Den 22-24 september kommer tusentals svenska och internationella besökare till Halmstad. De vill sova och äta gott, shoppa och uppleva. Men viktigast av allt för våra gäster är VÄV2022, en tredagars textilfest som är världens största i sitt slag. Nu avslöjar vi mer om vad som händer i höst.

Att arrangera en så omfattande mässa med utställare, verkstäder, föredrag och mycket mer tar sin tid. I och med pandemin flyttades vävmässan fram ett par gånger, så det blev extra lång planeringstid. Kanske kan det därför bli tidernas bästa? Det får vi se i september.

Nu är i alla fall programmet klart, utställare droppar in efter hand - det närmar sig 100, det blir spännande bussutflykter söderut, österut och norrut, 400 halländska barn ställer digitalt ut sina verk, verkstäder kommer att byggas upp… Programmet är så digert, bra och spännande att vi inte får plats att berätta allt här utan rekommenderar starkt att du tittar in här vav2022_-program.pdf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– VÄV2022 har hållbarhet och görande i fokus. Textilindustrin står inför stora miljöutmaningar, därför känns det extra bra att kunna visa hur handvävningen och naturliga materialval bäddar för en bättre framtid. Mässan omfamnar alla åldrar. Här väcks barnens lust och glädje till hantverket, men som professionell hantverkare och konstnär får du givetvis ditt lystmäte i allt från utställningar till kurser och föredrag säger Tina Ignell, ordförande i Svenska Vävrådet.

Vad betyder då evenemanget för Halmstad och Halland?

– Ett stort evenemang som Vävmässan är oerhört värdefullt för det lokala näringslivet, i detta fall gagnar det även hela Halland och det är vi verkligen glada för säger Linda Hellring, projektledare på Halmstad Convention Bureau. Vi hoppas att besökarna kanske kommer en dag innan eller stannar längre för att upptäcka mer.

Häromdagen hölls en pressvisning på Halmstad Arena. Tre av mässans utställare fanns på plats för att visa en del av allt som kan ses och upplevas på VÄV2022; Eva-Britt Linde, vävare, Falkenberg, Sofie Karlsson, textilkonstnär, Halmstad och Kajsa Ahlberg, medlem i Experiment Väv, Halmstad.

Vävmässan arrangeras av Svenska Vävrådet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den allra första mässan gick av stapeln 1986, just i Halmstad. Svenska Vävrådet genomför VÄV 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i samarbete med Kultur i Halland – Slöjd/Region Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Destination Halmstad AB.

Kontakt

Tina Ignell

Ordförande i Svenska Vävrådet
Mobil: 0703-55 64 65. E-post: tina@vavmagasinet.se

Linda Hellring

Projektledare Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad
Mobil: 0706-65 25 71. E‑post: linda.hellring@halmstad.se