English
Publicerad 9 februari 2022

Bakom kulisserna på Volvo Car Scandinavian Mixed

Nu är det bara några månader kvar. Den 9–12 juni står Halmstad värd för en av de stora årliga golftävlingarna, Volvo Car Scandinavian Mixed. Tävlingen, med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdpar, spelas på Halmstad GK och evenemanget väntas locka 80 000 besök under de fyra dagarna.

2007 var Norra Banan på Halmstad GK skådeplats för en av de mest anrika golftävlingarna i världen, Solheim Cup, där Annika Sörenstam bidrog med 2,5 poäng för Team Europa. Snart är hon tillbaka igen som värd för Volvo Car Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik Stenson. I den unika tävlingen spelar damer och herrar i samma startfält och alla tampas om samma trofé och samma prispeng.

– Att ta damer och herrar till samma professionella tävling var en stor succé. Henrik och jag vill ge vidare vår sport till en yngre generation i Sverige och vi längtar redan efter att ha supportrar på plats nästa år för att ta del av den speciella atmosfären. Jag har bra erfarenhet av Halmstad sedan tidigare och vet att det kommer att bli en bra vecka, sa Annika Sörenstam när det blev klart att Halmstad GK skulle ta emot årets upplaga av tävlingen.

Förberedelserna pågår för fullt

I Halmstad pågår arbetet för fullt och det är kommunens bolag Destination Halmstad som hjälper arrangörerna med att optimera förutsättningarna, samt ser till att Halmstad får ut så mycket som möjligt av arrangemanget.

– Det är härligt att restriktionerna är släppta och vi kan se fram emot att välkomna många besökare hit om fyra månader. Ett evenemang av Volvo Car Scandinavian Mixeds dignitet betyder väldigt mycket för en stad, konstaterar Ann Johansson, Chef Evenemang och möten, Destination Halmstad.

För att ytterligare involvera Halmstadborna i evenemanget har Destination Halmstad valt att öppna upp och låta en filmkamera hänga med bakom kulisserna under arbetet. Tanken är att det ska bli en dokumentärserie i sex delar. Det första avsnittet handlar om varför det är viktigt för Halmstad att attrahera stora evenemang, medan de kommande bjuder in tittaren att hänga med i det dagliga arbetet med just Volvo Car Scandinavian Mixed.

– Vi gör en dokumentärserie som visar hur vi jobbar med evenemanget utanför själva tävlingen, det kommer att hända mycket i Halmstad inför, under och efter som inte bara handlar om golftävlingen. Vi tror att en inblick i vårt arbete är intressant för Halmstadborna och förhoppningsvis bidrar det till att skapa minnesvärda dagar och att arrangemanget ger positiva avtryck i Halmstad även på längre sikt, summerar Ann Johansson.

Dokumentärserien "Tee off!" publiceras i Destination Halmstads sociala kanaler samt på destinationhalmstad.se