English
Publicerad 17 september 2021

Scandinavian Mixed valde Halmstad!

Golfen växer sig allt starkare både nationellt och internationellt, inte minst under den tid vi har levt med pandemirestriktioner. Sporten attraherar brett - i alla samhällsklasser, i alla åldrar och erbjuder en hög grad av inkludering och jämställdhet. Det faktum att Halmstad kommer att vara värdstad för Scandinavian Mixed Hosted by Annika och Henrik 2022 gör oss därför extra glada.

Nu får Halmstad äran att vara värdstad för detta unika evenemang, ett bra tillskott till Halmstad Golfhuvudstaden och besöksnäringen. Halmstads kommun, Destination Halmstad och Halmstad GK har fört samtal med arrangören under flera år, att det nu blir verklighet, lite tidigare än tänkt är en stor framgång.

– Golf är en stor sport i golfhuvudstaden Halmstad och över 10 % av invånarna är medlemmar i någon golfklubb. Vi är därför mycket glada över att få välkomna denna nytänkande tävling som stämmer bra överens med kommunens värderingar och där damer och herrar tävlar på lika villkor. De lättade restriktionerna möjliggör stora evenemang som gynnar hela staden och dess näringsliv och besöksnäring säger Josefin Green, ordförande i Destination Halmstad AB.

Ett evenemang är mycket mer

Kraften i evenemang är något som vi i Halmstad framgångsrikt har jobbat med att ta tillvara många, många gånger. Det kommer vi självklart att göra även med Scandinavian Mixed. Halmstad och Halland har alla möjligheter att dra nytta av evenemangets grundvärden och koppla på kunskap, innovationer och kringaktiviteter för att uppnå legacy – det vill säga långsiktiga och hållbara värden för hela samhället. Det handlar om breda samarbeten, högt och lågt, med evenemanget som katalysator.

– Vi hoppas på en riktig folkfest på många olika platser i Halmstad, inte minst i city. Vi kommer också koppla på projekt och nya idéer som kan utvecklas och lämna spännande avtryck till nytta för Halmstadborna, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M).

I ett pressmeddelande från Scandinavian Mixed säger Annika Sörenstam följande: ”Jag ser fram emot nästa års Scandinavian Mixed och att få spela på Halmstad Golfklubb, en bana där både Solheim Cup och ANNIKA Invitational Europe spelades för några år sedan. Jag vet att det kommer att bli en bra vecka för alla inblandade”. Mer information finns på scandinavianmixed.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt:

Josefine Green (M)

Ordförande Destination Halmstad AB
josefine.green@halmstad.se, 076-0483346

Jonas Bergman (M)

Ordförande i kommunstyrelsen, Halmstads kommun.
jonas.bergman@halmstad.se, 070-3355665

Ann Johansson

Chef Evenemang och möten, Destination Halmstad AB
ann.johansson@halmstad.se, 0706 7075 84

Länkar