English
Publicerad 6 september 2021

Premiär! Klubbgig på Halmstads Teater

Liten scen, stor upplevelse! De senaste åren har Halmstad tappat många mindre scener och våra lokala förmågor och artister har gått miste om speltillfällen. Vi är därför glada att äntligen kunna presentera Teaterklubben - Halmstads nya scen för klubbgig. Den 10 september är det premiär!

Det här är en möjlighet för lokala, regionala och internationella artister att synas på samma scen. Höstens program består bland annat av exklusiva och intima spelningar med lokala band, stand up-kvällar och större akter. Artisten Anna Bergendahl blir först ut att inviga Halmstads nya scen för klubbgig.

Vilka artister kommer?

I dagsläget är tre datum och namn släppta, fler kommer att släppas inom kort. Antalet platser är för närvarande begränsat till 70 personer per föreställning på grund av rådande restriktioner. Biljetter finns tillgängliga till följande:

  • 10 september: Anna Bergendahl
  • 15 september: Carl Stanley & Niklas Andersson
  • 24 september: Tullbronegro & Motörshred

Om Anna Bergendahl

Anna Bergendahl slog igenom som 16-åring i Idol 2008 och vann Melodifestivalen två år senare med låten ”This is my life”. Under 2011 fick Anna möjligheten att jobba med Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman), där resultatet blev albumet ”Something To Believe In”.

Parallellt med artistkarriären påbörjade Anna också sin läkarutbildning innan hon gjorde en efterlängtad comeback 2018 med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”. ”Vice” blev också en av årets mest spelade låtar på Sveriges Radio P4. 2019 återvände Anna till Melodifestivalen med bidraget ”Ashes To Ashes”. Låten tog sig till en tiondeplats i finalen, för att sedan klättra högst upp på Svensktoppen, och blev belönad med platina samt utnämnd till den fjärde mest spelade svenska låten på nationell radio.

Efter ytterligare två låtsläpp, “Home” och “Speak Love”, tävlade Anna Bergendahl i Melodifestivalen våren 2020 med låten ”Kingdom Come”. Låten gick direkt till final och placerade sig på en tredjeplats.
Mellosuccén följdes upp av singeln “Thelma & Louise”, som också kom att bli del av Annas senaste EP-släpp “Vera” under hösten 2020. Härnäst följer en julsingel vid namn “It Never Snows in California”.

– Vi är stolta över att kunna öppna upp vår fina teater för fler ändamål och upplevelser. Kan vi bidra till att Halmstad fortsätter att vara en levande stad för kultur och musik är vi mer än glada. Nu ser vi fram emot, och laddar för hösten säger Lizette Hedkvist Sundsten, bokningskoordinator på Halmstads Teater.

Coronasäkerhet

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Men vi ser framåt och bäddar för en härlig höst på Teaterklubben, med både lokala och nationella förmågor.

Mer information och biljettsläpp kommer löpande i evenmangskalendern på Destination Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på halmstadsteater.se – Teaterklubben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Lizette Hedkvist Sundsten

Bokningskoordinator föreställningar, Halmstads Teater
lizette.hedkvist.sundsten@halmstad.se, 073 - 868 29 17.

Halmstads Teater är en del av Destination Halmstad.