English
Publicerad 28 augusti 2020

”Hemestra” dig genom Skördetid i Halland. Vi ses i Halmstad!

Skördetider i Halland

Det här härliga gänget kan du träffa under skördetid. Foto: Slättåkra Närproducerat.

I Halland njuter vi nu av sensommaren och har börjat fira in hösten. Det råder febril aktivitet med att skörda och förädla det vi sått.

Gårdsbutikerna fylls till bredden. Restaurangerna skapar magi med råvaror från trakten. En mängd matupplevelser finns att ta del av precis runt hörnet och Skördetid i Halland gör det enkelt att hitta nya favoriter. I Halmstad bjuder vi på riktiga godbitar!

I år får Hallands största skördefester vila. Tur då att det finns så mycket mer att upptäcka. På Skördetid i Hallands hemsida finns tips på gårdsbutiker, caféer, restauranger och härliga smultronställen att besöka. Här finns även information om naturnära kurser, matvandringar och andra spännande aktiviteter. Nytt för i år är en inspirerande och mer användarvänlig hemsida, www.skordetidihalland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Med hjälp av en överskådlig karta kan besökaren enkelt planera sin egen roadtrip

Aktiviteterna under Skördetid i Halland pågår vecka efter vecka – från augusti till oktober – och hemsidan är en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att erbjuda sitt utbud. Nu laddas det runt om i Halland för en sensommar och höst fylld av fina möten, minnesvärda upplevelser, kunskap om maten och kärlek till densamma.

Vi i Halmstad vill gärna tipsa om några av våra godbitar:

  • Ingedagarna 12–13 september
  • Självplock av tomater på Wapnö Gård
  • Slättåkra Närproducerat
  • Susegårds Gårdsförsäljning
  • Äppelvecka på Hafi 1-5 september
  • Bondens egen marknad 5 september, 19 september och 3 oktober
  • Syrat i Simlångsdalen 27 september och 18 oktober, PaulssonPaleo

– Skördetid i Halland är i full gång. Här i Halmstad bjuds det på allt från olika evenemang, till härliga besöksmål. Och Bondens egen Marknad förvandlar Stora torg till ett hav av färger med goda läckerheter från lokala producenter. Det är lätt att fylla hela september med fantastiska matupplevelser säger Alexandra Kaths Winje, destinationssäljare på Destination Halmstad. Vårt bästa tips till alla är att ge sig ut och uppleva växtkraften och njuta av sommarens skörd.

För mer information: www.skordetidihalland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla besökare att göra detsamma.

Media är välkommen att kontakta projektledare Mia Lachmann på Destination Falkenberg för mer information samt intervjuer med aktörer under skördetid.

Mia Lachmann – projektledare Skördetid i Halland
Mobil: 0721-428936
Mejl: mia.lachmann@falkenberg.se

Alexandra Kahts Winje – destinationssäljare på Destination Halmstad
Mobil: 0766-98 57 02
Mejl: alexandra.kahts-winje@halmstad.se

Fler nyheter