English
Publicerad 13 juli 2020

Kul upplevelse­orienteringar i Halmstad

Turista hemma loga

Den här speciella sommaren satsar vi extra på att skapa upplevelser tillsammans med besöksnäringen – vi kallar det Turista Hemma. Vi har samlat ihop ett antal geografiskt avgränsade upplevelseområden här i kommunen.

Du kan alltså uppleva väldigt mycket på en begränsad yta. Visst är det fantastiskt! Och ännu mer fantastiskt är att du kan tävla om att bli Halmstadambassadör! Kolla in Turista Hemma, där finns allt du behöver veta!

Vi har samlat ihop ett gäng härliga besöksmål där du kan uppleva väldigt mycket på en begränsad yta. Närmare bestämt 17 rundor som, om du ger dig 17 på det, kan ta dig runt i sommar. Du kommer garanterat få många nya aha-upplevelser!

Första cityrundan innehåller champagne, mysiga hotellövernattningar, god mat, spa, loppis, street art, Picasso, ett pariserhjul och SUP (!) – ja Nissan rinner ju genom stan,

Andra cityrundan. Har du undrat hur en snigelofon låter? Sluta undra. Kom hit och lyssna. Konstig konst är kul! Varför inte kombinera spel och brädspel med en fika? Sköna skor, mumsig mat och recyclade barnkläder är också bra mål på dagsturen.

Tredje cityrundan behöver du verkligen inte tjura ihop över. Här träffar du på Europa och tjuren, du kan fika och äta gott och varför inte spela jättefia med knuff på Lilla Torg? Barnen kommer att älska det, och inte minst leksaksbutiken. Och du, missa inte Bondens marknad, det är närodlat och kärodlat.

På rundan Halmstad – öst kan du kolla in Halmstadväggen i Halmstad Arena, det är en lokal wall of fame, du kommer förvånas över hur många kändisar och världskändisar vi har här. Prylnördar och fikasugna hittar ett mecka här i öst.

Halmstad väst. Här är det Gudagott att vara om du gillar kulinariska upplevelser. Japanskt, vegetariskt/veganskt eller årstidsanpassat. Det finns även utrymme för kärleksfull lekfullhet för både stora och små, fast på olika sätt. Känner du dig lite matt kan du alltid stanna till och kolla in en kasematt. Ett arv från 1600-talets Halmstad.

Halmstad Norr. Här är världsgott kaffe i fokus. En flicka badar i en balja i Norre Katts park och på Rotundan kan du äta och dricka något gott med utsikt över Nissan och parken. Konst, rafflande aktiviteter och fotoutställningar hittar du också. Och som grädde på moset - här finns ursprungliga Halmstad.

Haverdal – Harplingerundan bjuder på gocamping, gofika, en riktigt fin och annorlunda kyrkogårdsupplevelse, fotoutställning av Hallands ”nationalfotograf” och mumsiga gårdsbutiker.

Mysiga Eldsbergarundan är perfekt för dig som gillar golf, inredning, gofika, camping och naturupplevelser.

Söndrumsrundan är riktigt gotteligottgod. Här finns smaskigt godis, kul lekplats, historia, sköna blomster, läsvärdheter, gofika, god mat, spa och må bra.

Frösakull och Vilshäradsrundan. Oj, oj, oj – här har vi samlat italiensk glass och glasblåsning, konst, hantverk och golf i en skön blandning. Det blir en härlig upplevelse!

Steningerundan – vill du smycka dig, eller kanske kolla in bilar och flygplan? Kurrar det i magen så löser det sig lätt som en plätt. Naturen finns runt hörnet, precis som smarriga marmelader, saft och sylt. Hallandsgjort och godare än gott förstås.

Tylösand – Grötviksrundan. Härliga hotell, hygge med crepes, fartfylld wakeboard, S:t Olofs kapell och bronsåldershög. Vad kan gå fel? Inget. Ut och njut!

Östra stranden. Vad sägs om kombon gocart och minigolf? Lite läsvärt och Noaks Ark på det och sedan god mat och shopping under tak – funkar oavsett väder. Ja, och så var det ett stort slagsmål på Fyllebro på 1600-talet.

Oskarströmsrundan bjuder på skön och vild natur i överflöd. Varför inte pricka in tre av alla 56 naturreservat i Halmstads kommun? Toppa det sedan med ett gravfält och lite närproducerat så är du hemma.

Simlångsdalen – norra. Här kan du bo på hotell, kanota, cykla mountainbike, äta gott, bada i sköna sjöar, fiska och skogsbada. Kort sagt allt som skapar lugn och harmoni.

Simlångsdalen – södra. Fiska din egen middag, handla i affären eller njut av en restaurangupplevelse. Att cykla och mysa i den stooora grillkåtan är också härligt. Sedan kan du sova gott i ett glampingtält, hotellrum eller stuga.

Kvibille – Getingerundan. Ost och kalkon är en fantastisk kombination. Det kommer du upptäcka. Ett och annat spöke kan du kanske träffa på gästgivaregården. Sova gott kan du också göra här. Men missa inte den vackra naturen innan du drar vidare på nya äventyr.

Och till sist ett litet medskick – var rädda om varandra och håll avstånd. Vill du ha mer inspiration så kolla in Turista Hemma, ladda ner appen A day in Halland eller dra i spakarna på vår upplevelsegenerator. Du vet väl att du kan besöka vår turistservice i Halmstads Teater på Fredsgatan 5. Eller varför inte chatta med någon ur vår duktiga och pålästa personal!

Titta gärna in på Halmstads kommuns sida om Säker semester Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – där finns bra tips för att skapa tryggast möjliga sommar och semester.

Fler nyheter