English
Publicerad 10 juli 2020

Sveriges största ambulerande Pariserhjul finns i Halmstad

Pariserhjul på Österskans i Halmstad

Vill du få citypuls och se Halmstad lite från ovan? Ja då kan du ta en tur med Pariserhjulet som står ståtligt vid Nissan inne i stan.

Det är en av alla höjdpunkter som Halmstad erbjuder. När du ändå är i stan så passa på att vara med i Turista Hemma. Med hjälp av checklistan kan du uppleva hur många höjdpunkter som helst i hela kommunen.

I sommar kan alltså Halmstadbor och besökare få njuta av en tur i Sveriges största ambulerande pariserhjul i centrum. Den 20 meter höga konstruktionen väger 35 ton och den finns på Österskans mellan den 3 juli till den 1 augusti. Vid pariserhjulet finns även en elefantkarusell. Så varför inte spendera en dag i city och roa dig med shopping, god mat och dryck och lite åkturer på det.

Pariserhjulet är i gång varje dag mellan klockan 12 till 18. Men blir det många som vill åka så kan det förlängas tidsmässigt. Vid dåligt väder är det dock stängt.

Coronasäkrad konstruktion

Det är två meter mellan gondolerna i både pariserhjulet och elefantkarusellen, så distanseringen till medpassagerarna sker per automatik kan man säga. - Dessutom kommer dessa saneras regelbundet.

Det är Halmstadföretaget Axels Tivoli som har installerat pariserhjulet på hemmaplan. Normalt sett befinner det sig på konstant turné i större städer runt om i Norden, men på grund av världsläget är många av dessa evenemang inställda och då passar man på att ta hem attraktionen.

Staplar man tio innerdörrar på höjden och klättrar högst upp på dom så har man kommit lika högt upp som man gör i pariserhjulet. Väl där kommer man kunna se ut över centrala Halmstad och Nissan.

Mer upplevelser och säker sommar

Och till sist ett litet medskick – var rädda om varandra och håll avstånd. Vill du ha mer inspiration så kolla in Turista Hemma, appen A day in Halland eller dra i spakarna på vår upplevelsegenerator. Du vet väl att du kan besöka vår turistservice i Halmstads Teater på Fredsgatan 5. Eller varför inte chatta med någon ur vår duktiga och pålästa personal. Du hittar chatten på destinationhalmstad.se.

Titta gärna in på Halmstads kommuns sida om Säker semester – där finns bra tips för att skapa tryggast möjliga sommar och semester.

Fler nyheter