English
Publicerad 19 maj 2020

Utökad satsning på Turista Hemma i Halmstad

Person läser på karta på vetefält

Turista Hemma förlängs över hela sommaren. Foto: Matton

Världen är upp och ner. Inget är sig likt. Besöksnäringen här i Halmstad och i resten av världen har det tufft. Alla står inför en begränsad area att semestra på.

Vi på Destination Halmstad bestämde oss därför att göra en utökad satsning på vårt populära Turista Hemma-koncept. I dessa tider är det högaktuellt.

Tidigare har vi genomfört Turista Hemma en till två gånger om året. Nu ska vi köra det mellan den 15 juni och 31 augusti. Det finns viktiga aspekter i den här långkörarvarianten. Dels handlar det om att stötta vår besöksnäring i kommunen. Men det handlar även om att visa på alla fina besöksmål och guldkorn som vi har på hemmaplan.

Vi bjuder in våra besöksnäringsföretag

Besöksnäringen i Halmstads kommun blir marknadsförda i en satsning där vi stöttar varandra, men också tänker på att undvika smittspridning. Deltagandet är kostnadsfritt. Företagen som vill delta måste anmäla sig senast den 31 maj. För att skapa extra intresse hos besökarna finns det tre delar i konceptet:

  • Checklistan – En inspirerande checklista fylld med platser och aktörer inom Halmstads besöksnäring.
  • Orienteringen – Besöksmålen klustras geografiskt i flera olika rundor.
  • Skattjakten – Vid fyra tillfällen under perioden anordnas skattjakt med gömda skatter ute bland besöksmålen.

Genom att arrangera aktiviteter som exempelvis infaller på dagar med lägre flöde av besökare och ge förslag på olika geografiska rundor bland besöksmålen hoppas vi kunna skapa förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi har så fina besöksnäringsföretag och besöksmål här i kommunen. Vi vill i tider som dessa verkligen kunna visa på vår bredd i kommunen, vi har alla förutsättningar att sprida ut oss och turista hemma i sommar, säger Malin Backe, chef för Turistservice på Destination Halmstad AB. Vi hoppas att så många som möjligt ska anmäla sig till årets långkörare av Turista Hemma. Vår förhoppning är såklart att våra invånare ska få upp ögonen för sitt vackra närområde med dess utbud av upplevelser. Du kan äta gott, uppleva massor och shoppa - både på landet och i stan. Vem vet, vi kanske har 100 000 nya Halmstadambassadörer till hösten.'

Om Turista Hemma i Halmstad

Turista Hemma äger vanligtvis rum en gång om året, men från hösten 2020 två gånger per år – alltså en gång på våren och en gång på hösten. Sedan nypremiären 2012, med paus 2019 och våren 2020, har Turista Hemma lockat ut många nyfikna Halmstadbor. Det är perfekta dagar att ge sig ut och hitta nya smultronställen på hemmaplan.

För besöksnäringsföretag som önskar anmäla sig

www.destinationhalmstad.se/turistahemma

Mer information

Malin Backe
Chef Turistservice, Destination Halmstad AB
Mobil: 072-083 37 56
E-post: malin.m.backe@halmstad.se

Fler nyheter