Vinter i Halmstad

När vintern kommer till Halmstad är vi redo. Här finns flera härliga utomhusaktiviteter att prova på. Föredrar du att aktivera dig inne i värmen? Var inte orolig, här finns något både för den som uppskattar den friska luften och inomhusaktiviteter.

Pimpelfiske

Foto: Patrik Leonardsson

Utomhusaktiviteter när snön faller

Älskar du när det knastrar under fötterna? När snön just fallit och solen tittar fram. Runt om i och strax utanför Halmstad väntar flera vinteraktiviteter på dig när snön faller.

Sveriges sydligaste officiella Vasaloppscenter

Halmstad Golfarena är Sveriges sydligaste officiella Vasaloppscenter för skidor, löpning och cykel. Ett helhetspaket och en avspegling av alla de grenar som Vasaloppet erbjuder.

Skidor

Skidarenanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger på Halmstad Golfarena. Hit tar du dig på cirka 10 minuter med bil från centrala Halmstad. Vintertid finns här ett skidspår som passar såväl Vasalöparen som nybörjaren. Längden på spåret styrs av väder och framförallt kyla, men ambitionen är att få till ett spår som är 1,5 till 2 kilometer långt. Spåren är lättåkta utan några större backar. Generellt sett prepareras spåren inför varje dag, men detta är en bedömningsfråga där vädret har stor påverkan. Ambitionen är självklart att alltid leverera ett bra spår!

Ute på Långhultamyrenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster drar Simlångsdalens IFs ideella krafter skidspår när snön fallit över de vackra vyerna. Är snötillgången riklig så är det sannolikt att alla tre sträckorna är spårade – 2,5 km, 5 km och 10 km. När funktionärer är på plats så finns det möjlighet att värma sig i den lilla röda stugan. På klubbens webbplats kan du se spårstatus just nu.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du åka utför istället för längdskidor? Strax utanför Halmstad finns skidanläggningen Vallåsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uppe på Hallandsåsen. Här finns elva backar och sju liftar att välja bland. Den största fallhöjden är 145 meter och den längsta nedfarten 1 260 meter. Du väljer mellan röda, gröna eller blåa nedfarter.

Skridskor

Foto: Mostphotos, Lars Kastilan

På hal is – skridskoåkning

I Halmstad kan du ta en tur på skridskorna både inne och ute.

Isbanan Strömvallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger intill Vrenningebacken i Oskarström, 17 kilometer nordöst om Halmstad. Isbanan är konstfrusen, men också beroende av vädret. Vanligen hålls banan öppen från december till februari. Under allmänhetens åkning är det fri entre. Se Strömvallens öppettider på halmstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad Arenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är alla välkomna att åka skridskor på isen inne i hall D. Isen är öppen för allmänhetens åkning varje dag under issäsongen från den 9 september fram till och med den 31 mars. Även här är det fri entré. Se när Halmstad Arena har öppet för allmänhetens åkninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn i bollhav

Foto: Mostphotos, Nikolai Okhitin

Inomhusaktiviteter

I Halmstad älskar vi att vara ute i naturen, men här finns även plats för massa bus och lek inomhus. Upptäck familjens kreativa ådra, ta ett dopp i äventyrsbadet, utmana varandra i bowling, busa på ett lekland eller hitta spänningen i Slottsmöllanslänk till annan webbplats fullspäckade utbud. Vi har samlat en sida med tips på inomhusaktiviteter för hela familjen.

Man står i morgonrock vid havet

Foto: Mostphotos, MP Marjan

Kalla bad

Vi hallänningar gillar att bada. Och vi gör det även på vintern. Är du nyfiken på att ta ett vinterbad i Halmstad? Då har du kommit helt rätt. I Halmstad finns en lång tradition av välgörande hälsobad. Redan på 1900-talet hittade de första badgästerna hit för att njuta av våra långa sandstränder under både vinter och sommar.

Stranden i Tylösand med snö

Utsikt mot Tylön i Tylösand. Foto: Pamela.se

Vinter i Tylösand

Tylösand är väl värt ett besök även i vintertid. När vintern kommer lägger sig ett lugn över stranden och området. Passa på att gå en härlig promenad med utsikt över Kattegatt. Prins Bertils stig går förbi Tylösand och bjuder på flera vackra vyer. Efter en uppfriskande promenad, unna dig en härlig spaupplevelse på Hotel Tylösands The Spa. Passa också på att få en konstupplevelse utöver det vanliga på Tres Hombres Art.länk till annan webbplats Är du trött efter en heldag? Lugn, du kan stanna över en natt eller flera på Hotel Tylösand.

Börjar det kurra i magen? Då finns det ett brett utbud av restauranger i Tylösand även i vintertid.

Jul i Halmstad

Från november till januari skapar vi riktig julstämning i Halmstad. Upplev julmarknader, pyssel och shopping i en stämningsfull miljö.

Dekoration och ljus på gator och torg. Arenor, kyrkor och staden fylls med människor som njuter av härliga julshower, mysigt pyssel, shopping och marknader för både stora och små. Som liten stad med stort hjärta och ett levande centrum välkomnar Halmstad dig att komma i julstämning. Under namnet Jul i Halmstad har vi samlat hela det juliga utbudet som finns tillgängligt från början av november.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad