Gårdsbutiker med smak av Halmstad

I Halmstad är det nära till allt – åkrar, skogar, hav och sjöar. Genom den fantastiska naturen får vi ett härligt utbud av fina lokala råvaror. Ge dig ut på ett kulinariskt äventyr och upptäck allt från gårdsbutiker och syltkokeri till mejeri och fiskebodar. Låt smaklökarna fröjdas.

Besök välfyllda gårdsbutiker med dignande rotfrukter och grönsaker från tak till golv. Njut doften av handplockade bär och svamp, smaka på gudomliga ostar och andra mejeriprodukter. Hyllorna är fyllda av naturens skatter och ekologiska produkter för hälsa och miljö. Välkommen att fröjda dina smaklökar och fyll på skafferiet med honung, saft, sylt, kött, ost och mycket mer.

Korv

Foto: Mostphotos Michael

Charkuteri

Gudagottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är gårdsbutiken mitt city. Butiken drivs och får sitt kött av den lokala gården Gudmunsgården i Slöingelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här hittar du allt du behöver för en riktig grillfest. I utkanten av Halmstad ligger Wapnö gårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns en gårdssaluhall med bland annat Wapnö Miljökött® - ett exklusivt högmarmorerat nötkött från gårdens kvigor, ungkor och kor. Dessutom erbjuder de kött från djur som aldrig fått antibiotika.

Lite längre utanför Halmstad, vid Getinge, ligger det mäktiga slottet och gårdsbutiken Mostorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Förutom köttet från den egna gården finns här fläskkött, viltkött och kyckling från andra lokala gårdar. Besökare är alltid välkomna till gården. En bit in i Hallands inland ligger Ulvereds Hjorthägnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gårdsslakteri vackert beläget. Här finns gårdsbutik med försäljning av högkvalitativt kött av hjort och vilt. Året runt erbjuds färskt, fruset och förädlat viltkött.

I Slättåkra finns gårdsbutiken Lya 101länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som utöver kött även säljer ett brett utbud av ägg, grönsaker, ost, blommor och en del tillagade produkter från gården, helt efter säsong.

Ost

Foto: Mostphotos, Krzysztof-Slusarczyk

Mejeri

Du har säkert smakat någon av Kvibilles ostar. Men för att uppleva det där lilla extra är Kvibilles Ostbodlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster väl värt ett besök. Ostarna tillverkas endast ett stenkast härifrån. Färskare än så blir det inte. Utöver deras klassiska ostar finns även småskaligt producerade ostar och tillfälliga partier som aldrig når affären. Ost har aldrig smakat så gott!

Wapnö Gård är även ett lokalt mejerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Deras produkter, bland annat mjölk, ost och yoghurt, säljs i gårdssaluhallen. Flera av Wapnös produkter är Härproducerade, vilket innebär att råvara och förädling på en och samma plats.

I Slättåkra finns gårdsbutiken Lya 101länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som bland anant ägg, grönsaker, blommor, kött, egenlagat efter säsong samt ost.

Fisk

Foto: Mostphotos, Porto Sabbia

Nyfångad fisk

Det är få saker som ger så god smak som nyfångad fisk. Fisken kan inte vara färskare än hos Görviksfiskarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I den mysiga hamnen i Grötvik säljs egenfångad fisk från Kattegatt. Här kan du köpa makrill, rödspätta, sjötunga och laxöring men också egna sillinläggningar. Fisken röks i ett lokalt rökeri.

På tal om rökt fisk kan vi också varmt rekommendera Lynga Laxlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här säljs rökt lax, gravad lax och rökt makrill, tillsammans med andra delikatesser. Fisken röks enligt egen metod med halländskt vindpinat och saltdränkt enris.

Färsk grönkål i korg

Foto: Agneta Kristiansson

Frukt och grönt

I Halmstad älskar vi grönkål i alla former. Harplinge Kållänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är den största grönkålsproducenten i Halmstad och du kan köpa den i flera butiker här och i södra Sverige. Börjes Konditorilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som också ligger i Harplinge, erbjuder flera produkter där grönkål ibland är en spännande ingrediens. Vad sägs exempelvis om grönkålsknäcke.

En annan mysig gårdsbutik hittar du i Onsjö. På Kaggagårdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuds hemodlade grönsaker, jordgubbar och blommor till försäljning, eller om du vill plocka själv. Sortimentet växlar efter säsong. Här kan du även hitta egentillverkade hudvårdsprodukter. I deras stora te-sortimentet hittar du garanterat något för din personliga smak!

Dränggårds gårdsbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en KRAV certifierad gård med ekologiskt utbud i butiken som potatis, jordgubbar, blåbär och grönsaker efter säsong. Plock sker dagligen med dagsfärska bär och grönsaker, bättre för hälsan och miljön.

I Slättåkra finns gårdsbutiken Lya 101länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med brett utbud av ägg, grönsaker, ost, blommor, kött, och en del tillagade produkter från gården, helt efter säsong. Grannarna i Slättåkra närproduceratlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster bidrar också med en del ekologiska produkter till hyllorna.

Lindas Ekocafélänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett Ekologiskt café med gårdsbutik i härligt lantlig miljö i Röinge. I skafferiet finns enbart ekologiska produkter. På övriga hyllor finns honung, te, bovete, fröer och choklad. Missa inte hallands kombucha och syrade grönsaker!

Njut av en god bit mat på Café Lugnet Green Bistrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utmed Prins Bertils stig. Här serveras maträtter med råvaror som växer nära och helst är ekologiska. Drycker som serveras är från ett musteri i trakten.

Jordgubbar och sylt

Foto: Mostphotos, Sorokina

Sött och gott

Särdals Kvarnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett spännande utflyktsmål och en del av Hallands kulinariska historia. Här finns café och butik som säljer omtyckt sylt, saft och gelé samt delikatesser från flera halländska livsmedelsproducenter.

I Brännarp i Getinge finns en annan gårdsbutik med ett fantastiskt delikatessortiment. På Hafi Fabriksbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är det nu fjärde generationen som engagerar sig i hela processen från plock till lock. Deras sortiment består bland annat av marmelader, sylter, chutneys, såser, safter, mousserande drycker, must och mycket mer. Här kommer du vilja smaka allt!

Ett populärt litet surdegsbageri där allt görs från grunden på naturliga ingredienser och ekologiska råvaror är Feldt´s Bröd & Konfektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Butiken är fylld med bullar, bröd, saft, hemkokta kolor och chokladpraliner, bakelser och glass.

Kaffekopp och kaffebönor

Foto: Mostphotos, Frugan

Drycker

Halmstads egna Kafferosteri, I'm Coffeelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ligger i Slotsmöllan intill Nissan. Här finns väen café och butik med delikatesser. I Halmstad finns även ett stort utbud av microbryggeri, som vi samlat till dig på en egen sida till dig.

Två personer äter glass

Foto: Mostphotos, SydaProductions

Läskande glass

I Möllegård, strax utanför Halmstad, hittar du egentillverkad italiensk glass hos Riccardos. Området är fantastiskt med vacker natur. Smakerna är underbara och många. Allt från choklad och stracciatella till pistage och whiskey cream. Med andra ord, du kommer inte att bli besviken.

I Slöinge har SIA Glasslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster sin tillverkning. Här tillverkas den populära gräddglassen som säljs i stora delar av Sverige. I butiken i Söninge finns hela sortiment i alla förpackningsstorlekar att välja på. Här säljs också andrasorterings av butiksglass till en billig peng. Den skiljer sig minimalt från förstasorteringen, men är lika god! Butiken erbjuder både sittplatser inom- och utomhus samt har en fin lekplats för barnen.

Vi älskar glass. Därför har vi samlat ännu fler glassiga tips till dig i en egen guide.

Människor på cafe som säljer bullar

Foto: Agneta Kristiansson

Bröd och bakverk

Krantz Brödbodlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett litet hantverksbageri i Halmstad som gör allt från grunden och varierar sortimentet efter säsong, såsom surdegar, kavlade degar och småkakor. Ibland bakas någon tårta men fokus ligger på bröd och bakverk.

Ett populärt litet surdegsbageri där allt görs från grunden på naturliga ingredienser och ekologiska råvaror är Feldt´s Bröd & Konfektlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Butiken är fylld med bullar, bröd, saft, hemkokta kolor och chokladpraliner, bakelser och glass.

Börjes Konditori & Bagerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du inta det kända Grönkålsknäckebrödet. Konditoriet och bageriet med café är beläget i ett hus från 1950-talet mitt i samhället Harplinge.

Gårdsbutiker

Vi har samlat våra gårdsbutiker i en lista med tre unika tips för dig att börja med.

Wapnö Gårds saluhall

Wapnö saluhalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Wapnö Gårds kännetecken är Härproducerat®. På gården produceras allt från kött och ost till mjöl och öl. Närmare ursprunget kan du inte komma. Passa på att hälsa på djuren när du är på besök.

Korv

Gudagottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verkligen gudagod charkuterier tillverkade med tradition, kunskap, kreativitet och kärlek. Allt lagat, styckat och föräldlat på Gudmundsgården.

Fisk

Kvibilles ostbodlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Den berömda Kvibilleostens härkomst med smak av historiens vingslag. Här producerades Sveriges första cheddar år 1928.

Gårdsbutiker runt om i hela Halmstad

Listan nedan hämtas från Google My Business. Vill du se resultatet på en karta. Klicka då på ikonen till höger överst i listan.

Vilshärads Gårdsbutik

20 omdömen

Susegård Gårdsförsäljning

21 omdömen

Kaggagårds gårdsbutik

51 omdömen

Gudmundsgården

220 omdömen

Ugglarps Grönt AB

0 omdömen

Gudagott Kött & Chark

23 omdömen

Gavie´s Gårdar - syrade grönsaker

0 omdömen

Hagarnas mejeri

3 omdömen

Mostorps Gård

172 omdömen

Kaggagård

0 omdömen

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad