Coronatider- Halmstadbornas upplevelser av coronapandemin

31 augusti - 13 oktober
  • Konst
  • Kulturevenemang
  • Utställning

Coronatider – halmstadbornas upplevelser av coronapandemin

27 augusti - 13 oktober
Halmstads konsthall

Under våren gick Halmstads konsthall ut med ett upprop till samtliga kommuninvånare. Frågan som ställdes var hur Halmstadbornas upplevelser av coronapandemin ser ut i skapandeform. Drygt 80 kommuninvånare har bidragit till utställningen och sammanlagt har Halmstads konsthall tagit emot över 100 verk.

Bidragen som har kommit in är skapade i olika material och tekniker. Här finns alltifrån måleri i akryl, olja och akvarell, teckningar, skulpturer, musik, digitala verk och textila verk.

– Det kommer att bli en bred och spännande utställning som visar på den gemenskap som finns i pandemin. Man är inte ensam om att känna sig ensam, att känna oro över nära och kära eller att längta tills pandemin är över. Utställningen visar på pandemins olika sidor. Kreativiteten har blivit ett verktyg för att kunna bearbeta den märkliga situation vi befinner oss i, säger Erika Danker, intendent för utställningar i Halmstads kommun. 

Digital vernissage och utställning

Utställningen i Halmstads konsthall pågår 27 augusti 2020–13 oktober 2020. Samtliga verk i utställningen samt vernissagen finns tillgängliga på halmstad.se/halmstadskonsthall

 

Kontakt och adress

Datum och tid

  • måndag tisdag onsdag torsdag fredag 31 aug - 13 okt 12:00 - 17:00
  • lördag söndag 31 aug - 13 okt 12:00 - 16:00

Sök evenemang

Kategori

Artikeln publicerades 6 maj 2019

Mer evenemang

Mer av Halmstad