Jaget och laget, fotbollskultur i serieform – collage

4 maj - 31 maj
  • Familj-/barn
  • Konst
  • Kulturevenemang
  • Sport
  • Ungdom
  • Utställning

Projektet Jaget och laget – fotbollskultur i serieform initierades med anledning av UEFA F17-EM som skulle avgjorts i Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm i maj. På grund av coronavirusets spridning flyttades mästerskapet fram på obestämd tid. Detta har dock inte hindrat att man i konstprojektet knutit an till evenemanget och dess slogan Winning Together med fokus på kvinnligt ledarskap och laganda.

Under ledning av de två professionella serietecknarna Ylva Oknelid och Minna Svensson har sammanlagt 20 klasser, årskurs 4 och 5, tecknat på temat Jaget och laget. Liksom i fotboll har varje individs egna uttryck varit viktigt i målet att skapa något stort tillsammans. Klasserna fick först besök av serietecknaren på skolorna. Den första workshopen mynnade ut i ett fanzine, en egengjord liten tidning, per klass.

Sedan bjöds klasserna till Hallands Konstmuseum där de fick inspiration genom att tillsammans med museets konstpedagog undersöka hur konstnärer har skildrat kroppen och rörelse. Därefter fortsatte skapandet i museets ateljé. Teckningarna sattes sedan samman till ett collage per klass. Du kan se collagen på stadsinfotavlorna i Halmstad 4–31 maj.

Se en kartan över var du i Halmstad  kan hittar de olika klassernas collage som syns på stortavlor fram till och med 31 maj.

Originalteckningar av elever från
Falkenberg visas på Kuben i Falkenberg 4–17 maj.
Halmstad visas på Stadsbiblioteket i Halmstad 9–23 maj.

Ett konstpedagogiskt samarbetsprojekt av Konst i Halland, UEFA F17-EM, samt FalkenbergsVarbergs och Halmstads kommun genom Skapande skola.

Kontakt och adress

Datum och tid

  • Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag 4 maj - 31 maj

Sök evenemang

Kategori

Artikeln publicerades 6 maj 2019

Mer evenemang

Mer av Halmstad