Deutsch
Dansk
English

Självplock av bär och grönsaker

Visst är det något särskilt med färska bär? Inte minst när du plockat dem själv från våra lokala odlingar! En svårslagen symfoni av smaker och färger. Runt om i Halmstad hittar du flera gårdsbutiker som erbjuder självplock av högkvalitativa råvaror.

När säsongen nalkas är du säkert nyfiken på var du kan välja ut dina egna godsaker. Det hjälper vi dig så gärna med! Öppettider för självplock varierar beroende på säsong och tillgång. För mer information besök respektive gårds webbplats.

Plocka färska bär till sommarsalladen, frukosten på verandan eller efterrätten i kvällssolen. Eller avnjut bären som de är – de smakar bättre än godis! Ett tips är att fylla på bärförrådet och frysa in. Då kan du enkelt göra hemmagjord sylt eller paj även under vintermånaderna och njuta av lokalt odlade bär året om!

Stora Berg självplock

Stora Berg. Foto: Stora Berg

Jordgubbar och andra bär

Stora Berg

Stora Berg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller Hallandsbär, i Getinge är ett modernt självplock av främst jordgubbar men även hösthallon. Här kommer du garanterat trivas bland böljande fält med fantastisk utsikt. Säsongen för självplock startar vanligtvis runt månadsskiftet mellan maj och juni. Dessförinnan brukar det hållas öppet någon helg för försäljning av jordgubbsplantor och provsmakning av årets första gubbar. Under sommaren kan du också njuta i caféet som serverar bärbuffé.

Hovgårds bär

Hovgårds bär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Söndrum är Halmstads egen närodling av färska hallon. Utöver hallon odlas här dessutom också björnbär, blåbär och vinbär för självplock under sommaren. I gårdsbutiken hittar du även hemgjord saft, sylt och andra närproducerade delikatesser. Perioden för självplock varierar beroende på tillgång men de första hallonen brukar kunna plockas i början av juli.

Grönsaker som just skördats

Foto: Madelen, Mostphotos

Grönsaker

Susegård Gårdsförsäljning

Susegård Gårdsförsäljning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Onsjö, med utsikt över öppet landskap, hittar du sommartid olika sorters grönsaker, potatis, jordgubbar och blommor. Hemodlat såklart! Beroende på tillgång kan du under sommaren också plocka dina egna jordgubbar och deras andra gårdsproducerade produkter. Under vår och sommar kan du dessutom mysa i trädgårdscaféet.

Wapnö gårdsbutik i Halmstad

Fler gårdsbutiker

I Halmstad är det nära till allt – åkrar, skogar, hav och sjöar. Genom den fantastiska naturen får vi ett härligt utbud av fina lokala råvaror. Ge dig ut på ett kulinariskt äventyr och upptäck allt från gårdsbutiker och syltkokeri till mejeri och fiskebodar. Låt smaklökarna fröjdas. Vi har samlat tips på mängder med gårdsbutiker på vår sida Gårdsbutiker med smak av Halmstad.

Mer sommar

Guldkorn

Mer av Halmstad