Sommartider hej hej

Härliga bad, vackra solnedgångar, spektakulär natur, kulinarisk njutning, adrenalinkickande upplevelser och avkopplande stunder. Välkommen till sommarstaden Halmstad!

Dela gärna med dig av dina Halmstadminnen till vårt Instagramkonto.

Två personer äter på Gretas Tak på Hotel Mårtenson i Halmstad

Gretas tak på Hotell Mårtenson. Foto: Andreas Svensson

Takterasser och mysiga innergårdar

Ta en paus från sommarpulsen och det härliga myllret på stans gator och torg. Smit in på en mysig och undangömd innergård eller upptäck de dolda pärlorna bland Halmstads takåsar. På Gretas Tak Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. njuter du av pärlande drinkar med florala inslag i kombination med god mat medan solnedgången dansar över taken. På nionde våningen på Blue Skybar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du en magisk vy över Laholmsbukten. En perfekt plats att hänga på en ljummen sommarkväll högt över Halmstad.

Afterbeach på Solgården

Afterbeach på Solgården

Evenemang – summer highlights

Hur vill du uppleva Halmstad under sommaren? Vi har samlat ett gäng härliga evenemangstips med allt från sporter på elitnivå och världens största vävmässa till små mysiga konserter och pulshöjjande utomhuskonserter.

Familj på väg ner till havet för picknick i solnedgången

Foto: Solkatt studio

Solnedgångar och kvällsdopp

Få upplevelser slår en klar och färgstark solnedgång i Halmstad. Så pass att många faktiskt åker hit just för att få uppleva när solen sänker sig under horisonten. Halmstad bjuder på flera fina platser att beskåda solnedgången, här kommer några tips. Glöm inte att ta med en mumsig picknick och badkläder för ett ljummet kvällsdopp medan solen går ner.

Stranden Tylösand, Ringenäs och Frösakull

Stranden Tylösand, Ringenäs och Frösakull. Foto: Per Nilsson

45 kilometer badvänlig strand

Finns det något härligare än ett dopp i det blå? Att känna den lena sanden mellan tårna och höra de böljande vågorna slå mot land. Den värmande känslan från solens strålar och svalkan från de fläktande vindarna.

I Halmstad finns 45 kilometer badvänlig kust. Här finns något både för dig som gillar äventyrliga klippbad, små mysiga vikar eller stora vidsträckta sandstränder. För att du ska kunna hitta din favoritstrand har vi samlat flera badguider till dig. Här presenteras de stora sandstränderna. Passa även på att titta i vår guide med små badvikar och klippbad Länk till annan webbplats.. Ett efterlängtat dopp är alltid nära i Halmstad. Det blir en dag på stranden!

Kvinna och barn ligger i sanden

Foto: Pavel Lysenko, Mostphotos

Barnens och familjens Halmstad

Njut av en resa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn sanden mellan tårna vid kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna? I Halmstad är det nära till ett varierat utbud av aktiviteter för hela familjen.

För att hitta aktiviteter som passar just din familj har vi tagit fram flera guider som innehåller 20 tips: barnvagnsvänliga Halmstad, Halmstad för de allra minsta, Halmstad för de lite äldre barnen och tonåringens Halmstad.

Två personer med vars en SUP-bräda bland sanddynerna

Foto: Reisegutta

Vattensporter i hav, sjö och å

Låt adrenalinet pumpa genom kitesurfing i Påarp eller wakeboard i Grötvik. Hämta andan i en havskajak under en paddling till Tylön, eller på en SUP-bräda medan du rofyllt glider fram på Nissans vatten. Havet är mäktigt, ibland med stormande vågor och andra gånger helt stilla. Men en sak är säker, havet och kusten bjuder på mycket mer än bara sol och bad. Här hittar du även pulshöjare och adrenalinkickar, eller bara ett lugn.

Tre olika hamburgare på rad

Foto: Wavebreakmedia, Mostphotos

Halmstads bästa burgarhak

Finns det något som kan vara så gott som en enkel hamburgare? Vi har samlat några av våra favoritställen med frasiga bröd, högklassigt kött och chilisåser som ger dig en riktig smäll på käften. Restauranger och pubar i Halmstad där hamburgaren är rockstjärnan och du får hänga med på en konsert du sent kommer glömma.

Två personer går med en hund i centrala Halmstad

Foto: Minna Elisa

Hund i Halmstad

Självklart ska hunden följa med till Halmstad! Här finns mycket roligt att göra med din fyrbenta kompis. Besök något av våra fantastiska naturreservat, ta ett svalkande dopp i hav och sjö. Eller njut av god mat och dryck på någon av våra mysiga caféer eller restauranger. I vår hundguide får du flera tips inför ditt besök!

Solrosor

Foto: Olinchuk, Mostphotos

Handelsträdgårdar och blommor

I Halmstad frodas blommor och växter, det märks framförallt i våra handelsträdgårdar och självplocks-odlingar. Vare sig du letar efter en specifik sorts växt, vill få inspiration eller bara njuta så finns här något för dig.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad