Anita & Gunnar

  • Musik och konsert
  • Teater och dans
Halmstads Teater - Stora salongen

Succéföreställningen Anita & Gunnar!

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960.
Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret. Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt blivit vad de hade hoppats.

Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit - Nu tändas åter ljusen i min lilla stad - sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989. Anita slog igenom 1957 med När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, och blev på köpet genast skandalomsusad.

Skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit, Sånt är livet, är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.

Musikteaterföreställningen ”Anita & Gunnar” beskriver ett fiktivt möte dem emellan i ”efterlivet” där dom sjunger en rad av sina största hits och har en dialog om respektive karriärer och om livet och kärleken.

Konserten varar 2h och 10 minuter inkl paus.
Biljetter Halmstad Tourist Center (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Ledsagare går fritt till rullstol.
Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Biljettgräns
Det finns en begränsning på 15 biljetter per bokning till evenemanget.
Om biljettgränsen överskrids kan Ticketmaster komma att makulera enstaka biljetter eller hela bokningen.

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Teater - Stora salongen
Adress: Fredsgatan 5, 302 46 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-12 02 00

Mer av Halmstad