Vi och Taube med Fia Ekberg och Maja Heurling

  • Musik och konsert
Strandgatan 20 - Café Strandgatan

Sist ut av vårens program är två artister som bjuder på ett spännande och annorlunda arrangemang. Så här presenterar de själva sitt program:

"Vi älskar Taube. Ja, älskar är faktiskt rätt ord. Taubes låtskatt är en del av vårt kulturarv. En del av vårt vissångar-DNA. Men idag, 2024, känns den koloniala världsbilden och kvinnosynen och synen på sjömans yrket förlegat och musealt. Vi väljer därför ofta bort att sjunga Taube. Och OM vi vi gör det är det på traditionellt vis, kanske i armkrok och allsång, eller med en stor dos ironi. Några av de frågor vi ställt oss under arbetet med föreställningen är: Vem är Flickan i Havanna? Vad händer om Fia i Arkadien slänger av sig sina kläder i glättiga medsystrars sällskap? Vad är egentligen en sångmö? Och när är det egentligen läge för Maja att, liksom Evert, brista ut i sång i pur glädje över livets och naturens härlighet? Vi har helt enkelt speglat oss i Taubes sånger för att se vad de kan berätta om oss idag. Välkommen till en feministisk upptäcktsresa."

Som vanligt finns det kaffe och gott hembakat att köpa till en billig peng. Entré 100 kr för medlemmar i Visklubben Skeppet, 150 kr för icke medlemmar. Betalas på plats kontant eller swish

Kontakt och plats

Plats: Strandgatan 20 - Café Strandgatan
Adress: Strandgatan 20, 302 46 Halmstad, Sweden
Telefon: 073-152 32 92
Arrangör: Visklubben Skeppet

Mer av Halmstad