Foto: Driftare av Karin Auran Frankenstein och Moa Lönn

Samla skräp på stranden - till nytt konstverk på Köpmansgatan

Fri entré
  • Barn och familj
  • Konst och utställning
  • Skapa och pyssla
  • Natur, trädgård och friluftsliv
  • Workshops och prova på
Norra Badvägen 23

Möt konstnärerna Karin Auran Frankenstein och Moa Lönn som behöver er hjälp att samla skräp till ett nytt konstverk på Köpmansgatan i Halmstad!

Samling kl. 13:00 vid Östra Strandens Parkering, Norra Badvägen 23, 302 60 Halmstad.
Sedan går vi gemensamt ned på stranden. Aktiviteten pågår ca 2 timmar.

Konstverket "Driftare" kommer bestå av färgglada former i terrazzo och lekfulla bronsfigurer. Temat för konstverket är hållbarhet, miljö och marint liv. Haven är det som kopplar oss samman och möjliggör liv på planeten. Konstverket väcker frågor kring människans omtanke om vår stad och vårt jordklot.

Moa Lönn och Karin Auran Frankenstein berättar om sitt arbete med det nya konstverket samt visar modell och materialprover. Chansen finns att just det du hittar kommer att ingå i konstverket på Köpmansgatan.

I urvalsprocessen till vilket konstverk som skulle placeras på gatan har bland annat elever från Nyhemsskolan varit delaktiga. Nu bjuds även du in till en skräpplockardag på stranden för att samla in material som kommer att ingå i konstverket.

När ni är ute och letar och plockar skräp så ber vi er att hålla ögonen öppna för udda detaljer, skumma prylar och skräp i udda och intressanta former. Vi rensar också stranden från skräp under vår aktivitet.

Vid frågor hittas kontaktuppgifter på:
moalonn.com eller
karinfrankenstein.se

Kontakt och plats

Plats: Norra Badvägen 23
Adress: Axel Olsons gata 3, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 94 44
Arrangör: Halmstads konsthall

Mer av Halmstad