Lunchföreläsning: AI - morgondagens hot eller dagens möjlighet?

Fri entré
  • Guidad tur och föreläsning
tisdag 7 november 2023, 12.00–12.45
Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen (övre plan)

Välkommen till en spännande diskussion om artificiell intelligens (AI) med Pontus Wärnestål, biträdande professor i informatik vid Högskolan i Halmstad. Den här föreläsningen är för alla oavsett tidigare förståelse för AI-teknologier och kommer att avkoda fenomenet AI och visa hur det i tysthet formar våra dagliga liv. Från personliga Netflix-rekommendationer, hur våra jobb kan påverkas, till etiska dilemman och allmänhetens deltagande i utvecklingen av teknologin. Vi kommer att titta på några av de många sätt som AI kan bli vår mest kraftfulla allierade men också på en skrämmande baksida. Tillsammans avmystifierar vi AI tillsammans – ingen teknisk expertis krävs!

Föreläsningen är en del av konceptet "Lunchföreläsningar" på Stadsbiblioteket.

Biblioteken i Halmstad, Hallandsposten och Högskolan i Halmstad presenterar tillsammans en rad föreläsningar i lagom tid till lunch, om aktuella och intressanta ämnen - alla grundade i fakta och forskning. Föreläsarna verkar alla vid Högskolan i Halmstad och flera kommer även att skriva krönikor i Hallandsposten, så håll ögonen på tidningen också!

Föreläsningen går även att se digitalt här: https://fb.me/e/5X8lDvU0P

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: https://bibliotek.halmstad.se/.../anmalan-till-nyhetsbrev

Fika och en lätt lunch går att köpa i Stadsbibliotekets café på entréplan.

Fri entré, ingen föranmälan, begränsat antal platser.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen (övre plan)
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81
Arrangör: Biblioteken i Halmstad

Mer av Halmstad