Foto: Sara H. Olsson av Karin Linde

Författarsamtal med Sara H. Olsson - Hela Halland Läser

Fri entré
  • Litteratur och film
  • Guidade turer och föreläsningar
Stadsbiblioteket i Halmstad - Nissanscenen

Författarsamtal med Varbergsbaserade författaren Sara H. Olsson kring romanen Fiendevän, årets bok i Hela Halland Läser.

Bokens handling utspelar sig i byn Ellinge utanför Varberg. Parallellt med ett historiskt spår om två syskon på en gård som på 1940-talet gömmer och vårdar en ung skadad tysk desertör, löper en nutida berättelse om Paula som flyttat från Stockholm med sin man och 1-åriga dotter. Medan dottern skolas in på förskola vandrar Paula omkring och försöker lära känna sin nya hembygd. Ganska snart förstår hon att det finns en tystad historia kring en nedbrunnen gård...

Låna boken och var med i Hallands största bokcirkel du också!

  • Fri entré, ingen föranmälan.
  • Hörslinga finns.

Hela Halland läser arrangeras 2024 för elfte gången och innebär olika aktiviteter på biblioteken runt om i Halland, med bland annat bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt. Se hela programmet här.

Hela Halland Läser arrangeras av folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg; Kultur i Halland, samt Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad - Nissanscenen
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 035-13 71 81
Arrangör: Biblioteken i Halmstad

Mer av Halmstad