Föreläsning: Fejkmaten

Fri entré
  • Guidad tur och föreläsning
tisdag 17 oktober 2023, 18.00–19.30
Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen (övre plan)

I föreläsningen "Fejkmaten" presenterar Ann Fernholm en unik lista över de hundra vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om sina anmälningar av livsmedelsindustrins vilseledande förpackningar och hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.

De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med smakämnen, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.

Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över 10 år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok "Fejkmaten" nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin.

Föreläsningen kan ses digitalt här: https://fb.me/e/5Am3Hp5Lg 

Vi skickar ut nyhetsbrev om aktuella och återkommande program via e-post. Anmäl dig här: https://bibliotek.halmstad.se/.../anmalan-till-nyhetsbrev

Fri entré, ingen föranmälan, begränsat antal platser.

Samarr. med: Studiefrämjandet Halland.

Kontakt och plats

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad - Hallandsscenen (övre plan)
Adress: Axel Olsons gata 1, 302 27 Halmstad, Sweden
Telefon: 46035137181
Arrangör: Biblioteken i Halmstad

Datum och tid

  • tisdag 17 oktober 2023, 18.00–19.30

Mer av Halmstad