Halland Opera & Vocal Festival - Sångklassen från Musikhögskolan Malmö

  • Festival och mässa
tisdag 17 maj 2022, 19.30–23.55
Halmstads Slott

Detta är en gratiskonsert men alla måste ha biljett. Går endast att hämta hos Halmstad Tourist Center.

VÄLKOMMEN TILL HALLAND OPERA & VOCAL FESTIVAL 2022!

Sångklassen från Musikhögskolan i Malmö avslutar årets Halland Opera & Vocal Academy med en konsert på Halmstads Slott. Då bjuds det på arior och sånger utvalda utifrån årets tema "Actions & Dreams"

Presenteras av Halland Opera & Vocal Festival, Musikhögskolan i Malmö, Halmstads Kulturskola & Halmstads Kammarmusikförening

Sommaren 2022 återkommer Halland Opera & Vocal Festival i Halmstad och Laholm. Festivalen fortsätter att presentera sångkonst i olika former och sätta den mänskliga rösten i nya sammanhang. Årets tema är ”Handling och dröm” (”Action and Dreams”) och programmet bjuder på allt från historiska gestalter till suggestiv mystik.

Vad är en dröm? Något att vakna från eller något att stanna i? Medan handling kräver närvaro innebär drömmar frånvaro, att kunna glida undan och separera känsla från faktum. Vi talar om att förverkliga drömmar, för att koppla tanke till handling är att sammanfoga idé och verklighet. Tanken kan vara en röst i huvudet och rösten är tankens instrument.

Operan förenar den inre monologen med det aktiva handlandet. Så sker konflikter och krockar, kraschar och krumbukter. Men den konsertanta sångkonsten betonar ofta den drömmande framställningen, skild från iscensättning och aktion. Vi rör oss mellan jaget och dramat, mellan den inre och yttre världen – den vi har för oss själv och den vi delar med varandra. Vi behöver dem båda och musiken tillför både suggestion och aktivitet. Här delar vi drömmar och vidtar åtgärder.

Konserten varar: 

Biljetter

Halmstad Tourist Center (035-12 02 00).

Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. 

Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.

Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen. 

Kontakt och plats

Plats: Halmstads Slott
Adress: Aschebergsgatan 1, 302 42 Halmstad, Sverige
Telefon: 035120200
Arrangör: Halland Opera

Datum och tid

  • tisdag 17 maj 2022, 19.30–23.55

Mer av Halmstad