Deutsch
Dansk
English

SUP-äventyr i Fylleån

En stand up paddle-tur, SUP, i Fylleån är något utöver det vanliga och stundtals är det till och med svårt att tro att det är i Sverige man paddlar.

Här glider du fram i en närmast Amazonaslik miljö där grenar sträcker sig ut över vattnet och uppstickande stenar utmanar styrningen. Det kan med andra ord bli ett riktigt äventyr med alla hinder som sätter extra krydda på turen. Trots det är SUP något som passar de allra flesta, nybörjare som proffs, och du behöver inga speciella förkunskaper.

Grupp instrueras inför SUP-äventyr

Foto: KiteKalle

Fylleån är KiteKalles Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. första och mest populära tur. Äventyret börjar strax öster om Halmstad, i området Snöstorp, för att sedan följa ån medströms mot Hagön där turen avslutas. Personalen hjälper till med utrustning och instruktioner. Paddlingen tar ungefär 1,5–2 timmar beroende på vilket tempo du håller. Väljer du att göra det till ett träningspass med kompisarna eller en lugn och lagom spännande utflykt med familjen?

SUP-äventyr längs Fylleån i Halmstad

SUP-äventyr längs Fylleån. Foto: KiteKalle

Om du önskar en större utmaning kan du välja att paddla hela vägen till mynningen och ut i havet för att sedan vända tillbaka mot Hagön igen. Är ni ett större sällskap kan ni också välja till exempel yoga eller fitness på SUP-brädan.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad