SUP – Stand up paddle

SUP, eller Stand up paddle som det också kallas, är ett kul sätt att ta sig fram på vattenytan. En bra introduktion till olika typer av surfing, enklare en vågsurfing och lugnare än kitesurfing.

Den stabila SUP-brädan gör att det fungerar lika bra att SUPa en lite blåsig dag på havet som i någon av Halmstads åar dagar när vinden står still. Du behöver inga särskilda förkunskaper då SUP passar de allra flesta, stor som liten eller nybörjare som proffs. Dessutom är det bra träning. Under tiden du njuter av naturen och ditt äventyr på vattnet övar du både styrka, rörlighet och balans, nästan utan att det märks.

SUP på Fylleån

SUP på Fylleån. Foto: Kitekalle

Glid fram längs en å

Ta med dig vännerna på ett äventyr i lummiga Fylleån eller, om du föredrar en lugnare paddeltur, längs med Nissan.

Fylleån

Med sin amazonas-liknande miljö, där grenar sträcker sig ut över vattnet och uppstickande stenar utmanar styrningen, blir Fylleån en riktig SUP-utmaning för dig. Detta är Kitekalles populäraste tur och en perfekt, och lagom äventyrlig, aktivitet tillsammans med vännerna eller familjen.

Nissan

För en lite lugnare tur finns Nissan. Ett perfekt alternativ för dig som vill prova för första gången eller bara önskar närheten till city. Stanna till någonstans för att fylla på med lite energi. Söderfamiljen ligger lättillgängligt och på lagom paddelavstånd. Längs Nissan kan du även boka en champagneturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera personer på en megasup i havet i Halmstad

Megasup på havet. Foto: Kitekalle

SUP i havet

Vill du hellre ge dig ut på ett äventyr till havs? Möta vågorna och utmana balansen ytterligare? Det finns flera vackra sträckor att välja mellan och oavsett vart du väljer att paddla bjuder Halmstads kust på fantastiska naturupplevelser.

Ett tips är en kvällstur till Tylön för en picknick med utsikt över Tylösands långa sandstrand innan solen går ner. Kolla bara så att du får gå i land – Tylön har nämligen ett känsligt fågelliv och tillträdesförbud gäller på större delen av ön från april till mitten av juli.

Stand up paddle i solnedgång

Foto: Artitcom, Mostphotos

Uthyrning, aktiviteter och kurser

Har du ingen egen bräda kan du hyra av flera aktörer i Halmstad. Är du ute efter en annorlunda upplevelse? Prova på yoga eller fitness på SUP:en!

Yoga och fitness

För dig som vill ta stand up paddle till nästa nivå finns både yoga och fitness på SUP-bräda i vattnet. Prova ett balans och styrkepass via Kitekallelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Tylösand Beach Centers SUP Fitnesspass.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster På Laxön håller Kitekalle sommartid yogapass på SUP-brädalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så länge vädret tillåter.

Kurser och uthyrare

Kontakta någon av Halmstads experter för uthyrning, kurser eller guider: Kitekallelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Söderpirenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Tylösand Beach Centerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ohanalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Namasealänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad