Motionslopp i Halmstad

Är du träningssugen? För en extra motivationsknuff vill vi tipsa om några motionslopp som vanligen genomförs i Halmstad. Spring, cykla och simma. Vilka lopp ska du delta i?!

Tylösand Aquathlon & Swim

Juli, Tylösand – Löpning och simning
Tylösand Aquathlon & Swim Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. består av två moment. Först en simdel i öppet vatten och sedan en löpdel. Det finns flera olika längder som du kan kombinera. Du kan även välja att bara simma. Simstarten till Aquathlon- och Sim-tävlingen sker samtidigt från stranden i Tylösand.

PrinsensMinne

Västra stranden – Löpning, 0,6, 5 och 10 km
Ett naturskönt lopp i Halmstad med närhet till havet. PrinsensMinne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder Millopp, Kortlopp, och Upplopp vilket innebär att det finns en distans för alla.

Blodomloppet Halmstad

5 september, Tylösand – Löpning 0,8, 5 eller 10 km
Blodomloppet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett motionslopp som är till för att uppmärksamma vikten av blodgivning och främja välmående. Start och mål är i anslutning till Livräddarna i Tylösand och delar av loppet går längs natursköna Prins Bertils stig. Välj om du vill gå, jogga eller löpa 5 eller 10 kilometer. För de under 12 år finns även Lilla Blodomloppet som är 0,8 kilometer.

Ostalöpet

Vanligen sista lördagen i augusti, Kvibille – 0,4, 1,4, 5,5 och 10 km
Ostalöpet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av västsveriges tuffaste terränglopp. Terrängen är blandad på stigar, skogsvägar och lite asfalt inne i Kvibille. Ostalöpet välkomnar även de yngre deltagarna som får springa antingen 400 meter eller 1,4 kilometer. Efter loppet utlovas ätbara priser, smaskens!

Tim Tom Springet

September, Halmstad
Tim Tom Springet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett lopp för barn till förmån för barnen på Tim Tom Infant School. Det är en skola för yngre barn mitt i Ugandas huvudstads största slumområde. Alla barn mellan 0–10 år är välkomna att delta i loppet.

Nyårsloppet

31 december, Halmstad – 5 och 10 km
Du springer ett eller två varv på en snabb 5 km asfaltbana. Tidtagning ingår. För dig som vill tävla finns det pris till bästa dam respektive herr på 5 och 10 km. Nyårsloppet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arrangerades för första gången 2021 av Halmstad Triathloncoach.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad