Deutsch
Dansk

Discgolf i Sannarp

Halmstad må vara känd som Golfhuvudstaden, men vi gillar också golf med en twist. Discgolf, eller frisbeegolf, är likt vanlig golf. Det går ut på att spelarna försöker kasta sina discar mot korgen, med så få kast som möjligt.

Sannarps 18 hålsbana ligger precis intill Sannarpsgymnasiet, nära Halmstad Arena. Banlängden är 2,5 kilometer och utgör en mysig promenad i varierande miljö då den sträcker sig genom både öppen mark och skog. Banan är teknisk och passar för både nybörjare och mer rutinerade spelare. Det finns tio korgar, alltså har de flesta korgar två utkastplatser. På plats vid banan finns en skylt med karta, regler och tips.

Här finns bord och bänkar både vid start och mål, passande för om du känner för att ha en liten picknick i samband med spelrundan. Det finns även grillplats om du vill göra det extra mysigt. Papperskorg finns tillgängligt.

Har du ingen disc eller frisbee med dig på semestern kan vi rekommendera att låna på Fritidsbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Österskans. Här är det alltid gratis att låna saker i upp till två veckor.

Scorecard

Skriv ut ett scorecard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. innan du åker och spelar frisbeegolf. Här skriver du ner antal kast du gör. På scorecardet står även information om banans regler och lite tips som kan vara bra att tänka på.

Är du sugen på att spela annan typ av golf? Kolla in vår guide om minigolf och äventyrsgolf. I guiden hittar du även fler discgolf-tips.

Mer sport och aktiviteter

Guldkorn

Mer av Halmstad