Jul i Halmstad

Från november till januari skapar vi riktig julstämning i Halmstad. Upplev julmarknader, pyssel och shopping i en stämningsfull miljö. Välkommen till Jul i Halmstad 2020!

Under namnet Jul i Halmstad har vi samlat hela det juliga utbudet. Nedan presenteras ett utdrag ur vår evenemangskalender plus andra juliga tips i Halmstad. För de senaste evenemangsuppdateringarna sök i kategorin jul i vår evenemangskalender.

Observera att flera programpunkter kräver föranmälan. Tänk på att följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så vi hjälps att att få en mysig jul även i denna annorlunda tid. Ge dig ut om du är frisk.

Träbakgrund med grane, pepparkakor och apelsiner på. Även Jul i Halmstads logga på.

Foto: Olena Rudenkof, Mostphotos

Julmusik, mys och pyssel

Äpple och ett rött brinnande ljus

Foto: Vulcan, Mostphotos

Julbord

Flicka i röd jacka håller en lykta

Foto: Mostphotos

Julmarknader i Halmstad

 • Skaparringens digitala Julmarknad
  20–24 november
  facebook.com/Skaparringenlänk till annan webbplats
 • Julskyltning
  29 november 14.00–18.00
  Halmstads City
 • Julmarknad på Norre Park INSTÄLLD
  5 december 12.00–17.00
  Hotel Norre Park
 • Julmarknad på Skytten
  5 december 12.00–19.00
  Restaurang Skytten
 • Lions Julmarknad INSTÄLLT
  6 december 13.00–17.00
  Folkets hus i Oskarström
 • Juleljusvandring i Simlångsdalen INSTÄLLT
  6 december 12.00–14.00
  Runt om i Simlångsdalen
 • Torghandel med julens smaker INSTÄLLT
  13 december 10.00–15.00
  Stora torg

Listan fylls på löpande. För senaste uppdateringar se kategorin jul i vår evenemangskalender.

Ostar

Foto: Krzysztof Slusarczyk, Mostphotos

Gårdsbutiker med julens smaker

Handla lokalt i jul! I Halmstad kryllar det av matproducenter. Utmana dig själv i att handla så mycket av julens mat som möjligt i våra lokala gårdsbutiker. Här kommer några tips att börja med.

Slättåkra Närproducerat

Slättåkra Närproduceratlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster handlar du delikatessostar från Hagarnas mejeri, både mjuka krämiga dessertostar och långlagrade hårdostar. Till jul blir det också extra mysigt i gårdsbutiken och förutom ost kommer det även fyllas på med andra julvaror som till exempel julbrickor från Lya 101.

Öppettider
Till och med vecka 51
fredagar 15.00–17.30
lördagar 11.00–14.00

22 december 15.00–17.30
23 december 10.00–14.00
29–30 decmeber 15.00–17.30.

Wapnö Gårdsbutik

I Wapnö Gårdsbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du allt till julbordet och nyårshelgens festligheter. Våra diskar kommer vara fyllda med produkter från gårdens mejeri, bryggeri och charkuteri; prinskorv, leverpastej, Wapnöskinka, lökkorv, fina köttdetaljer, julmjölk, grädde, julmust, glögg och massor av annat gott. Du kan även beställa underbara julkorgar fyllda med gårdens delikatesser.

Öppettider
Ordinarie tider till och med vecka 51
onsdag–fredag 10.00–18.00
lördag 10.00–15.00

Extra öppet vecka 49 och 51
söndag 10.00–14.00

Vecka 52
Öppet måndag–onsdag 10.00–18.00

Stallbergs Gårdsbutik

Till Stallbergs gårdsbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster åker du för att inhandla kalkonen till de stundande julmiddagarna. Här finns även nötkött och fläskkött, allt från gårdens egna djur.

Öppettider
Ordinarie tider
torsdagar 11.00–16.45
Fredagar 11.00–18.00
lördagar 10.00–13.00

21–23 december 11.00–18.00.

Hafi Fabriksbutik

Besök Hafi Fabriksbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och fyll skafferiet med delikatessprodukter inför vinterns festligheter. Marmeladen med smak av apelsin och saffran passar utmärkt till nybakade scones eller en mild hårdost eller vad sägs om något värmande i glaset? Välj mellan deras egna glögg i olika smaker eller kanske färskpressad äppelmust perfekt att värma på.

Öppettider
tisdag–fredag 10.00–17.00
lördag 10.00–15.00.

Gudagott

Gudagottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en gårdsbutik inne i stan med försäljning av nöt, fläsk, lamm och i säsong viltkött och ett stort utbud av 100 % gårdstillverkade kött- och charkdelikatesser. Under juletid erbjuds här många läckerheter som blivit tradition på de halländska julborden eller som presenter och julklappar.

Öppettider
vecka 51
tisdag–onsdag 12.00–18.00
torsdag–fredag 10.00–18.00
lördag 10.00–14.00.

Vecka 52
måndag–tisdag 10.00–18.00
onsdag 10.00–16.00.

Röda inslagna små paket, en sax, brunt snöre

Foto: Nikolai Okhitin, Mostphotos

Shopping i juletid

Vi har samlat öppettider och info om julen på de största shoppingområdena i Halmstad – Halmstad city, Hallarna, Flygstaden och Stenalyckan. Samt tips på välgörenhetsprojekt där du kan skänka en julgåva och hur Halmstad Tourist Center har öppet.

Några butiker satsar än mer på att inspirera dig inför julen. Dessa butiker hittar du ovan i listan med Julmusik, mys och pyssel. För inköp till julbordet rekommenderar vi dig att kika på våra tips på juliga gårdsbutiker.

Grönkål i korg

Foto: Agneta Kristiansson

Grönkål – Hallands superfood

Vi älskar grönkål! Grönkål har en stark tradition i Halmstad och Halland. Att vi i Halmstad och Halland älskar grönkål är ingen hemlighet. Det är ju trots allt vår nationalrätt. Fråga vilken Halmstadbo som helst om vad som är ett måste på julbordet och du kommer säkerligen få svaret "grönkål". I dag äter vi grönkål året om. Kika in på vår grönkålssida för recepttips och grönkålsprodukter från Halmstad.

Inslaget paket under en gran

Foto: Veronika Lunina, Mostphotos

Presentkort

Ge bort en upplevelse i julklapp. På Halmstad Tourist Center kan du köpa flera olika presentkort för upplevelser i Halmstad. Välj mellan:

 • Evenemangspresentkort
 • Citypresentkort
 • Presentkort Hallarna
 • Krögarpresentkort
 • Presentkort Halmstad Brygghus
Två glas som skålar med fyrverkerier i bakgrunden

Jullov, julafton och nyår

Här kommer vi löpande att fylla på med tips om öppna platser på julafton och nyårsafton, samt tips på aktiviteter udner jullovet. Senast uppdateringar hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Aktiviteter under jullovet

Njut av en jullovsresa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn den salta vinden längs kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna. Vi har samlat flera tips för familjen på vår sida Barnens och familjens Halmstadlänk till annan webbplats.

Kika in i vår evenemangskalenderlänk till annan webbplats för evenemang under höstlovet. Inför varje skollov samlar även Halmstads kommun ett brett utbud av aktiviteter på halmstad.se/lovlänk till annan webbplats.

Julafton

Tips på öppna platser under julafton

Nyår

På en separta nyårssida samlar vi tips på bra utsiktsplatser för att se nyårsfyrverkerier, nyårspaket och platser som är öppna under nyårsafton.

Skidåkare vid havet

Foto: Patrik Leonardsson

Vinter i Halmstad

När vintern kommer till Halmstad är vi redo. Här finns flera härliga utomhusaktiviteter att prova på. Åk skridsko inne eller ut. Passa på att ta en skidtur på stranden eller längs något av de förberedda spåren som dras när snön faller. Föredrar du att aktivitera dig inne i värmen? Var inte orolig här finns något både för den som uppskattar den friska luften och inomhusaktiviteter.

Mer Jul i Halmstad

Mer kultur och historia

Guldkorn

Mer av Halmstad