Deutsch
Dansk

Gyllene Tider

Gyllene Tider präglar fortfarande den svenska musikscenen. Låtarna har blivit en älskad del av den svenska pophistorien. Bandets avtryck är helt otroligt nog generationsöverskridande. Häng med i Gyllene Tiders fotspår i Halmstad!

Tecknad siluett av per Gessle

The Gyllene Tider Experience

25 juni–31 augusti, Klammerdammsgatan 4
Missa inte sommarens utställning med Gyllene Tider. Besök utställningen i Halmstads city där Nygatan möter Klammerdammsgatan. Detta är mer än en utställning. Här får du uppleva Gyllene Tiders stora genombrott. Samtidigt som du tar del av fans berättelser, historiska gitarrer och härlig musik så klart. Utställningen öppnar tisdagen den 25 juni 2024 i Halmstad Tourist Centers tillfälliga lokaler på Klammerdammsgatan 4 i Halmstad. The Gyllene Tider Experience har samma öppettider som Halmstad Tourist Center.

Mikrofon, låttext och noter i grafik

Halmstad Stories i Gyllene Tiders fotspår

Gyllene Tider har verkligen satt avtryck i Halmstad. Nu har vi letat fram flera spår från när bandet formades i Halmstad. Häng med Gyllene Tider på en promenad genom stan och en roadtrip till viktiga platser för bandet. Båda turerna släpps i Halmstad Stories den 12 juni 2024.

Du kommer kunna lyssna till ljudberättelser, se filmklipp, läsa texter och titta på bilder från viktiga platser för bandet. Alla bandmedlemmar är med i det helt nyinspelade materialet – www.halmstadstories.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grafik med trumspelande person och stjärnor

Filmen Sommartider

Den 17 juli 2024 är det dags för sommarens storfilm! Då kommer alla känslorna på en och samma gång. Det är nämligen biopremiär för filmen Sommartider som handlar om Halmstads älskade band Gyllene Tider.

Du får följa med i den otroliga historien om fem killar från landet som blev en vår tids största popsensationer. I filmen ser vi Valdemar Wahlbeck ta sig an rollen som Per Gessle, Ville Löfgren som Mats ”MP” Persson, Phoenix Parnevik som Micke Syd Andersson, Lancelot Hedman Graaf som Anders Herrlin och Xawier Kulas som Göran Fritzon.

Konsert med Gyllene Tider

Mer Gyllene Tider

Denna legendariska pop- och rockgrupp bildades 1978. Första replokalen var i Harplinge. Och det har fikats åtskilliga gånger på Börjes konditori. Vill du hitta till Harplinge utan att använda GPS så kan vi tipsa om att lyssna på låten “Harplinge” – en röjig vägbeskrivning till orten.

Intervju med Micke Syd

Följ med in i Micke Syds pojkrum. Inför sommaren 2024 träffade Destination Halmstad Micke Syd i hans gamla pojkrum:

Välkommen till drömrummet. I det här pojkrummet föddes många drömmar. Som att kanske bli fotbollsproffs. Eller spela i ett band. Micke Syd valde musiken. Hur det gick? Om du känner till Halmstadbandet Gyllene Tider så kan vi lugnt säga att det gick mycket bra!

Mer kultur och historia

Guldkorn

Mer av Halmstad