Upplev - Magasin Halmstad

Fyra gånger om året kommer Destination Halmstad ut med magasinet Upplev. I webbversionen här bjuder vi på magasinets innehåll och dessutom på ännu mer – fler tips, digitala kartor och inspirerande bilder . Njut av sommarens nummer och många fina stunder!

Karta över Halmstad

Upplevelse­generator

Med vår upplevelsegenerator kan du skräddarsy din upplevelse i Halmstad. Upptäck ditt Halmstad!

Tre cyklister cyklar vid åkerlandskap

Turista Hemma

Sommarens turista hemma pågår 15 juni–31 augusti. Upptäck ditt närområde!

Flygvy över Tylösand strand

Saltstänkta havsstränder

Upptäck 45 kilometer badvänlig strand i Halmstad.

Vandrare sitter ner och vilar vid en sjö

En dagstur i vildmarken

Vi bjuder på flera tips på sköna dagsturer till fots.

Wakeboardåkare i Halmstad

Aktivitetstips vid stranden

Inte bara lata dagar på stranden… Tips som håller dig sysselsatt i sommar.

Skogen på Galgberget

Galgberget

Ett vackert naturområde intill Halmstads stadskärna.

Vy över havet från restaurang i Tylösand

Restauranger med utsikt över vatten

Sommar betyder uteserveringar, god mat, fin utsikt och vackra solnedgångar.

Mysiga Vallgatan i Halmstad

Instagramvänliga platser

Skicka in din bild till oss och få den publicerad på Instagram @destinationhalmstad

Hallands Konstmuseum nattetid

Händer i Halmstad 

Tips och senaste nyheterna inom besöksnäringen i Halmstad.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Hallands Konstmuseum nattetid

Foto: Hallands Konstmuseum

Händer i Halmstad

Halmstad Tourist Centers nya hem

Du har väl inte missat att Halmstad Tourist Center sedan den 20 mars numera huserar i den nedre foajén på Halmstads Teater? Ingång genom huvudentrén, Fredsgatan 5. Har du inte möjlighet att besöka Halmstad Tourist Center fysiskt kan du även ställa dina frågor via den nylanserade chatten här på destinationhalmstad.se. Du hittar chatten längst ner i det högra hörnet. Chatten är öppen under Halmstad Tourist Centers öppettider. Som vanligt kan du självklart också få hjälp över telefon och mail.

Hotell firar 100 år

2020 är ett stort jubileumsår för Hotel Tylösandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är inte bara 100 år sedan AB Tylösands Havsbad bildades utan också 25 år sedan Per Gessle och Björn Nordstrand tog över rodret. Detta är givetvis något som uppmärksammas och firas hela året genom en rad olika happenings under temat ”100 år av kärlek”. Fyller du till exempel 100 år under 2020 kan du få komma och bo på hotellet för 100 kronor.

Välkommen tillbaka

Efter en gedigen om- och tillbyggnation har Hallands Konstmuseum äntligen slagit upp portarna igen. Det helt nya museet är ett nav för konsten i Halland och sjuder av liv i form av både utställningar och evenemang. Det är inte bara insidan som lockar med spännande konst, Hallands Konstmuseum har nämligen blivit listad som ett av Sveriges snyggaste konstmuseer i tidningen Turistlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kom och upplev konsten, arkitekturen och museibutiken eller ta en fika med utsikt över Nissan. Och du, missa inte den unika ljuskonsten på fasaden om du passerar förbi när mörkret lagt sig!

Sagoängens lekplats på Galgberget i Halmstad

Sagoängens lekplats

En sagolik lekplats

Halmstads första utflyktslekplats är redo, nya Sagoängen på Galgberget har öppnat efter en ordentlig renovering. Och sagotemat är genomgående på hela lekplatsen med bland annat ett lekhus i form av en stor flugsvamp och sittpallar som ser ut som svampar och blåbär. Detta ihop med en 40 meter lång linbana, en studsmatta och en snurrig karusell gör Sagoängen till en favorit bland barnen.

Halløj Danmark!

Passa på att ta en dagstur till grannen på andra sidan Kattegatt, för du har väl missat den nya färjelinjen som gör detta möjligt? Sedan den 1 februari trafikerar Stena Lines fartyg Stena Nautica Halmstad – Grenå med två turer i vardera riktningen under vardagarna och en under helgerna. Tidtabellen utökas något under sommaren.

Fullt upp på Vargaslätten

Det händer mycket runt den mytomspunna trädgården och allkonstverket Vargaslätten. Under 2020 öppnas till exempel Sigfrid Ericson museet upp, här kommer du kunna ta del av Vargaslättens arkitekt och grundarens mångsidighet. I anslutning till museet öppnar Gerbianska Trädgården sin växtförsäljning och plantskola som drivs av den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma. Trädgården kan du besöka genom att boka en guidad grupptur på vargaslatten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad älskar du med Halmstad?

Det kan vara din bästa upplevelse här. Vad du gjorde. Hur det kändes. Det godaste du ätit. Det roligaste du har varit med om. Det vackraste du har sett. Något spännande. Stort och smått. Helt enkelt något som gör att ditt hjärta slår extra slag för Halmstad.

Dela gärna med dig av ditt bästa Halmstad under #ÄlskaHalmstad. Skicka in ditt filmklikpp via destinationhalmstad.se/älskaHalmstad

Tält i Bengtzelis Glamping i Halmstad

Bengtzelis Glamping. Foto: Bengtzelis Glamping

Tälta med stil

Mitt i Steninges vackra bokskogar ligger Bengtzelis Glampinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här både somnar och vaknar du med naturen, långt ifrån all stress och bara några minuter från havet. Kvällsmaten tillagas vid lägerelden och varför inte avsluta kvällen i den vedeldade badtunnan medan solen långsamt sänker sig ner bakom trädtopparna. Själva tältet är mysigt inrett med handplockade och noga utvalda fynd från lokala vintagebutiker, auktioner och loppisar. Ett perfekt stopp för en romantisk getaway helt enkelt!

Steninge Sill & Sjögräsbar

I sommar kommer Steninge Kuststationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster prova något helt nytt och spännande. Varje onsdag till lördag under perioden 10 juni till 5 augusti kommer ha ett mat-tema. På onsdagar kommer det till exempel att dukas upp en Sill & Sjögräsbar där det ska serveras flera olika sorters sill tillsammans med, i största möjliga mån, egenplockad tång.

Karta

Nedan ser du samma besöksmål som i det tryckta magasinet, för fler tips och kartor besök undersidor och guider här på vår webbplats.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad