Upplev - Magasin Halmstad

Fyra gånger om året kommer Destination Halmstad ut med magasinet Upplev. I webbversionen här bjuder vi på magasinets innehåll och dessutom på ännu mer – fler tips, digitala kartor och inspirerande bilder. Njut av höstens nummer och många fina stunder!

Höstens skördetider

Höstens skördetider

Träffa odlare, matkreatörer och matälskare som brinner för naturens skatter från den halländska myllan.

Älska hösten

Älska hösten

Nu lockar vandring i svampskogen, spa, eller ett besök på ett museum. Få ut mer av hösten i Halmstad.

Historiska höjdpunkter i Halmstad

Historiska höjd­punkter

Byggnader, gravar, minnes­stenar, platser i naturen, krigsslag. Halmstad har en gedigen historia.

Fyra personer ute på The Spa på Hotel Tylösand i Halmstad

Bokningsbara upplevelser

Dela med dig av dina foto till vårt Instagramkonto. På sidan får du även tips på fina fotoplatser.

Nyheter - händer i Halmstad

Nyheter – händer i Halmstad

Nya café, utställningar, padel­banor, naturkarta, kultur­maraton med mera. Mycket är på gång i Halmstad.

Halmstad på Instagram

En bit av Halmstad på Instagram

Dela med dig av dina foto till vårt Instagramkonto. På sidan får du även tips på fina fotoplatser.

Upplevelsegenerator

Upplevelse­­generator

Med vår upplevelse­generator kan du skräddarsy din upplevelse i Halmstad. Upptäck ditt Halmstad!

Karta över Halmstad

Karta

Se alla platser som nämns i magasinet på en digital karta.

Karta

Nedan ser du samma besöksmål som i det tryckta magasinet, för fler tips och kartor besök undersidor och guider här på vår webbplats.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Hallandsleden i Halmstad

Nyheter – händer i Halmstad

Hitta enkelt ut i naturen

Suktar du efter att upptäcka nya natur- och friluftsområden? Perfekt! Nyligen lanserades Halmstads digitala
friluftsguide där alla vandrings- och cykelleder, badplatser och naturreservat finns samlade på ett och samma ställe. Spana in naturkartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ladda ner appen och börja utforska Halmstads vackra natur. Söker du mer inspiration? Titta in under vår kategori Natur och friluftsliv här på vår webbplats.

Spännande konst och utställningar i höstmörkret

I Slottsmöllans vackra, gamla industrilokaler ligger The PhotoGallerylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, ett av Skandinaviens mest kända konstgallerier. Under hösten visas den prisvinnande konstnären Alison Jacksons ökända utställning FAKETRUTH med bilder av kändisars dubbelgångare i annorlunda och utmanande situationer. Här ställs frågan – kan vi tro på allt vi ser i dagens värld bestående av skärmar, bilder och internet?

HALLANDS KONSTMUSEUM

 • Hallänningarna som ritade om Sverige
  14 juni–4 oktober
 • Ingrid Wallberg – arkitektpionjär
  4 april–24 januari 2021
 • Kerstin Trollberg
  12 september–8 november
 • David Svensson – Lånat ljus
  24 oktober–28 februari 2021
 • Vilhelm Bjerke-Petersen
  19 september–31 januari 2021
  • Piel de Papel by Patricio Reig
   6 juni–20 september
  • FAKETRUTH by Allison Jackson
   9 oktober–31 december
  • Coronatider – Halmstadbornas upplevelser av coronapandemin
   28 augusti–13 oktober

  Ännu mera padel

  Padel kan vara den snabbast växande sporten i Halmstad just nu och det dyker upp banor lite överallt, både inomhus och utomhus. Under sommaren har flera nya utomhusbanor presenterats, bland annat på Örjans vall och Strandtorp Golfklubb. Eller varför inte prova någon av de nya inomhusbanorna nu i höst? I Trönninge hittar du till exempel Nationalhallen med två banor. Fler tips på padelbanor hittar du på vår sida Spela padel.

  Vilshärads padel i Halmstad

  Vilshärads padel. Foto: Per Nilsson

  Hantverksglass i stora lass

  På Fredriksvallsgatan 7 har Zancottis Gelatolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster öppnat. Här tillverkar Mikael Zancotti äkta italiensk gelato efter gamla metoder kombinerat med bra råvaror. Resultatet blir en mjuk och krämig gelato när den är som bäst. Tillsammans med våra andra gelatoexperter som till exempel World of Riccardo och Mr Gelatolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster skulle vi till och med våga påstå att Halmstad är Sveriges huvudstad för hantverksglass! För fler glassiga tips titta in på vår sida Glassiga smultronställen.

  Höst = biomys

  Hösten är den perfekta årstiden för biomys. Sjunka ner i biofåtöljen tillsammans med en
  bägare popcorn och njuta av en bra film medan höstens vindar blåser utanför. Vet du om att du faktiskt kan hyra en hel salong och bjuda in familjen, kompisarna eller kollegorna till en alldeles egen filmvisning?
  Föredrar du spelkväll framför film, då kan du i stället ta med din spelkonsol och koppla upp dig mot bioduken och det maffiga ljudsystemet. Läs mer om Bio on Demand på filmstaden.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  Nyttig fika

  I mitten av juni öppnade Rawfabriquelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Storgatan. Ett raw food-café där goda bakverk tillsammans med matigare alternativ som wraps, sallader, pajer och färgglada smoothiebowls står på menyn. Det inte bara ser fantastiskt ut, det är dessutom helt fritt från bland annat gluten, raffinerat socker och andra tillsatser. Visst blir man sugen?

  Kulturnatt blir Kulturmaraton

  Den traditionella Kulturnatten får en ny skepnad 2020 och blir istället ett tre veckor långt Kulturmaraton som sträcker sig mellan den 7 och 27 september. Perioden kommer fyllas med kultur, dygnet runt, i hjärtat av Halmstad och ibland på en skärm nära dig. Vissa program kommer att ges löpande medan
  andra dyker upp som överraskningar… Stay tuned!

  Julkakor

  Foto: NikolaiOkhitin, Mostphotos

  Jul, jul, strålande jul

  Från november till januari skapas riktig julstämning i Halmstad med dekorationer och ljus på gator och torg. Upplev stämningsfull musik, mysigt pyssel, välsmakande julmat, shopping och marknader för såväl stor som liten. Under namnet Jul i Halmstad har vi samlat hela det juliga utbudet som finns tillgängligt från och med november. Läs mer om Jul i Halmstad på destinationhalmstad.se/jul.

  Chatta med Halmstadexperter

  Du har väl inte missat att du nu även kan prata med Halmstad Tourist Center på destinationhalmstad.se?
  Nere i högra hörnet poppar en chatt upp där vi hjälper dig att hitta information och inspiration inför eller under ditt besök i Halmstad. Vill du hellre träffa oss så hittar du Halmstad Tourist Center i huvudentrén på Halmstads Teater, Fredsgatan 5.

  Mer inspiration och guider

  Guldkorn

  Mer av Halmstad