Upplev - Magasin Halmstad

Fyra gånger om året kommer Destination Halmstad ut med magasinet Upplev. I webbversionen här bjuder vi på magasinets innehåll och dessutom på ännu mer – fler tips, digitala kartor och inspirerande bilder. Njut av vinterns nummer och många fina stunder!

Höstens skördetider

Vinterns härliga aktiviteter

När vintern kommer till Halmstad är vi redo. Här finns flera härliga utomhus­aktiviteter att prova på.

Man tittar på tavla

Konstmuseum

I Halmstad finns två stora konstmuseer – Hallands konst­museum och Mjellby konstmuseum.

Restaurangen Asian Bank Office i Halmstad

Gourmet i Halmstad

Här finns flera restauranger som värdesätter det lilla extra – både när det gäller kulinarisk njutning och atmosfär.

The PhotoGallery Halmstad

Konstgallerier

Här finns en mängd härliga gallerier, både med internationell konst av världsklass och med det lokala konstnärskapet i fokus.

LP-skivor på Backlist i Halmstad

Shoppingtips i city inför vintern

Ge dig ut på en shopping­runda i city och införskaffa dig allt du behöver för lata dagar inne.

Flygvy över restaurang Lillebror på Västra stranden i Halmstad

Sommartider hej hej!

Nu går vi mot ljusare tider. Besök vår sida med tips till Sommar­staden Halmstad.

Nyheter - händer i Halmstad

Nyheter – händer i Halmstad

Halmstads första Escape room har öppnat, dags för jul, prova en Wiggo Wrap, ny lekplats i Norre Katts park. Mycket är på gång.

Karta över Halmstad

Karta

Se alla platser som nämns i magasinet utplacerade på en digital karta.

Halmstads Stadsbibliotek i kvällsljus

En bit av Halmstad på Instagram

Dela med dig av dina foto till vårt Instagram­konto. På sidan får du även tips på fina fotoplatser.

Karta

Nedan ser du samma besöksmål som i det tryckta magasinet, för fler tips och kartor besök undersidor och guider här på vår webbplats.

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla besöksmål klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Vandrare ute och går i skogen i Simlångsdalen i Halmstad

Nyheter – händer i Halmstad

Nu har stans första escape room öppnats

Konceptet finns redan i flera städer och går ut på att du, tillsammans med vänner eller familj, blir inlåsta i ett rum med ett specifikt tema och bakgrundshistoria. Målet är att ni tillsammans ska ta er ut ur rummet innan tiden löper ut. För att lyckas med detta behöver ni hitta alla ledtrådar och lösa samtliga pussel… Blir du sugen på att prova så finns Halmstad Escape Game i butiken Blacklistlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, på Karl XI:s väg. Lycka till!

Vad är på gång i Halmstad? – Evenemangskalendern

I evenemangskalendern på destinationhalmstad.se kan du se vad som är på gång framöver. Här hittar du allt från utställningar och guidade turer till konserter och marknader.

Julpynt mot en träbakgrund med logan Jul i Halmstad ovanpå

Foto: Olena Rudenkof, Mostphotos

Nu är det jul igen

Julen står inför dörren och med den kommer också en härlig julstämning med dekorationer och ljus på gator och torg. Ta del av julen du också, upplev stämningsfull musik, mysigt pyssel, välsmakande julmat och shopping för såväl stor som liten. Under namnet Jul i Halmstad har vi samlat hela det juliga utbudet som finns tillgängligt under perioden november till januari. Läs mer på destinationhalmstad.se/jul.

Nyuppskyltat i Simlångsdalen

Simlångsdalens vandringsleder har fått sig ett ansiktslyft. Färgmarkörerna har fyllts på och uppdaterats för att säkerställa bästa möjliga upplevelse i naturen. Dessutom har Smedhultaleden fått kärlek och markeringar. Leden har funnits sedan tidigare men är nu tydligt uppmarkerad och tar dig till Höjabjär, en av Halmstads häftigaste utsiktsplatser. Leden är cirka fyra kilometer och börjar i Gårdshults naturreservat, håll ögonen öppna efter de blå och vita cirklarna!

Skafferi Hållbaren i Halmstad

Skafferi Hållbaren. Foto: Skafferi Hållbaren

Skafferi Hållbaren

Zero waste är det som gäller i den nyöppnade butiken Skafferi Hållbarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Klammerdammsgatan. Här är hyllorna fyllda med alltfrån torrvaror, grönsaker och ost till kombucha och diverse hygienartiklar med den gemensamma nämnaren att allt säljs utan plastförpackningar. De allra flesta torrvarorna säljs till exempel i lösvikt där du själv häller upp i burkar, antingen medhavda eller köpta på plats. Allt i butiken är dessutom ekologiskt och i sortimentet finns produkter från flera halländska gårdar. Liknande butiker har redan dykt upp i storstäderna men nu kommer alltså konceptet till Halmstad, heja heja!

Wiggo Wraps öppnar restaurang

Det som började med ett Facebookinlägg om att sälja wraps i trädgården har nu blivit något helt annat. Wiggo Wrapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster food-truck har funnits i Halmstad sedan i våras men från och med oktober månad finner du dem i en unik garage- restaurang med härlig industri-känsla, mitt i Söndrum. Handla take-away eller slå dig ner vid något av borden och njut av en smarrig wrap.

Det händer mycket i Norre Katts park

Lagom till årsskiftet beräknas Norre Katts parks nya lekplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster stå klar och det är inte vilken lekplats som helst. Djungeltemat är genomgående och i centrum stoltserar ett nästan nio meter högt klättertorn fullt av lekmöjligheter så som en lång tubrutschkana, gungor i olika former, lekhus i form av hyddor samt spännande djurskulpturer. Men det är inte bara lekplatsen som rustas upp, under hösten har ett stort arbete pågått för att göra näckrosdammen fin igen, liksom att återskapa den bäck som för många år sedan porlade genom parken och fram till dammen.

Föränderlig period

Som vi alla vet är vi inne i en väldigt föränderlig period och förutsättningarna för vad vi har möjlighet att göra kan ändras från en dag till en annan. Vi har valt att ändå göra det här magasinet för att sprida ett positivt budskap och berätta vad som är på gång, men tänk på att dubbelkolla de rekommendationer och restriktioner som gäller just nu. Vi har skapat en sida där du kan läsa mer om hur Covid-19 påverkar besöksnäringen i Halmstad.

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad