Sommartider hej hej – hemester i Halmstad

Härliga bad, vackra solnedgångar, spektakulär natur, kulinarisk njutning, adrenalinkickande upplevelser och avkopplande stunder. Välkommen till sommarstaden Halmstad!

Dela gärna med dig av dina Halmstadminnen till vårt Instagramkonto.

Stranden Tylösand, Ringenäs och Frösakull

Stranden Tylösand, Ringenäs och Frösakull. Foto: Per Nilsson

45 kilometer badvänlig strand

Finns det något härligare än ett dopp i det blå? Att känna den lena sanden mellan tårna och höra de böljande vågorna slå mot land. Den värmande känslan från solens strålar och svalkan från de fläktande vindarna.

I Halmstad finns 45 kilometer badvänlig kust. Här finns något både för dig som gillar äventyrliga klippbad, små mysiga vikar eller stora vidsträckta sandstränder. För att du ska kunna hitta din favoritstrand har vi samlat flera badguider till dig. Här presenteras de stora sandstränderna. Passa även på att titta i vår guide med små badvikar och klippbadlänk till annan webbplats. Ett efterlängtat dopp är alltid nära i Halmstad. Det blir en dag på stranden!

Bettans Bar i Tylösand i Halmstad

Bettans Bar. Foto: Pamela Hanne

Restauranger med vy

Sommar betyder uteserveringar, god mat, fin utsikt och vackra solnedgångar. Vi har samlat tips på restauranger som uppfyller flera av dessa kriterier! Häng till Lillebrors på Västra stranden, se solnedgången från Restaurang Salt med Tylön som bakgrund eller varför inte njuta av en trubadur på Rotundan i centrala Halmstad med vy över Norre Katts park och Nissan. Detta är bara tre av flera smakfulla restauranger med vacker utsikt i Halmstad.

Kvinna och barn ligger i sanden

Foto: Pavel Lysenko, Mostphotos

Barnens och familjens Halmstad

Njut av en resa till Halmstad med familjen. Ut i de djupa skogarna, känn sanden mellan tårna vid kusten, utmana varandra i bowling, eller varför inte utforska era kreativa ådror på ett av konstmuseerna. I Halmstad är det nära till ett varierat utbud av aktiviteter för hela familjen.

Person tar en paus i gräset under en vandring

Foto: Syda Productions, Mostphotos

Sköna dagsturer till fots

I Halmstad finns stigarna du vill promenera och vandra längs. Här finns vacker natur att upptäcka – forsande vattenfall, soldränkta skogsgläntor, vidsträckta myrar, ädellövskog och branta bergsluttningar. Njut av en härlig dagstur till fots. Vill du hellre gå en längre tur? På vår vandringssida har vi samlat tips på längre turer.

Cyklister längs Kattegattleden i Tylösand. Passerar livräddartornet.

Kattegattleden i Tylösand. Foto: Patrik Leonardsson

Sommar och sol i Tylösand

Tylösand är ett känt begrepp både i Sverige och utanför landets gränser. Det finns flera anledningar till varför: Fyra kilometer fantastisk badstrand, pulserande after beach, livräddarskolan, toppklassad golfbana, unika restauranger och underbar natur. Listan tar aldrig slut. Välkommen till Tylösand.

Inne på Wapnö Gårdsbutik

Wapnö Gårdsbutik. Foto: Wapnö Gård

Gårdsbutiker och självplock

I Halmstad är det nära till allt – åkrar, skogar, hav och sjöar. Genom den fantastiska naturen får vi ett härligt utbud av fina lokala råvaror. Ge dig ut på ett kulinariskt äventyr och upptäck allt från gårdsbutiker och syltkokeri till mejeri och fiskebodar. Låt smaklökarna fröjdas. Vi har samlat tips på mängder med gårdsbutiker på vår sida Gårdsbutiker med smak av Halmstad.

Passa även på att plocka själv när du åker runt. Visst är det något särskilt med färska bär? Inte minst när du plockat dem själv från våra lokala odlingar! En svårslagen symfoni av smaker och färger. Runt om i Halmstad hittar du flera gårdsbutiker som erbjuder självplock av högkvalitativa råvaror. 

Frukost på sängen

Foto: Elena Elisseeva, Mostphotos

Härliga boende

Lyxigt eller enkelt, slott eller koja - du väljer själv var och hur du vill sova. Här ger vi våra bästa tips för vandrarhem, hotell, campingar, gästhamnar, glamping, vindskydd med mera.

Stand up paddle, SUP, i Fylleån. Foto. Kite Kalle

Vattensporter

Låt adrenalinet pumpa genom kitesurfing i Påarp eller wakeboard i Grötvik. Hämta andan i en havskajak under en paddling till Tylön, eller på en SUP-bräda medan du rofyllt glider fram på Nissans vatten. Sommaren är en perfekt tid för att prova på en ny vattensport.

Klättrare i Grötvik i Halmstad

Foto: Per Nilsson

Upplevelse­generatorn

Kan du inte bestämma dig för vad du ska börja med? Eller behöver du tips på idér. Med vår upplevelsegenerator kan du skräddarsy din upplevelse i Halmstad. Dra i reglagen och bestäm hur mycket av natur, kultur, puls, aktivitet, mat och dryck som just du vill ha. Vem du än är så finns här massor att uppleva. Välkommen till Halmstad!

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad