Möt våren i Halmstad

Det är vår. Knoppar brister, färgprakten sprider sig, vi beger oss ut. Ut i naturen, ut för att fiska, ut på golftur, ut med husbilen, ut med motorcykeln, ut på uteserveringar. Vi möter våren ute i Halmstad.

För att få aktuella tips året runt Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vill du gärna hålla vårt vårmagasin fysiskt i din hand? Beställ ett magasin, så postar vi det senaste numret kostnadsfritt hem till dig. Nedan hittar du allt i årets vårmagasin och ännu fler tips.

Vänner skrattar på en uteservering

Foto: Minna Elisa

Uteserveringar och sköna häng öppnar upp

Är du ute efter god mat och schysst häng? Vi har samlat tips på sköna häng och spännande matupplevelser som du vill besöka, oavsett om du är ute efter ett skönt trädgårdshäng, samtal över bordsgränser eller bara sann hyggeanda - med influenser från Spanien, Mexiko och Danmark.

Längtar du efter att få njuta av god mat och dryck på en uteservering i goda vänners lag? Du är inte ensam. Att få sitta ner med solen i ansiktet och umgås ser de flesta fram mot. Den 1 april är vanligen startskottet för flera restauranger i Halmstad. Då börjar flera restauranger och caféer ställa ut sina bord och stolar på både torg och gågator. Säsongen för uteserveringar här.

The Bull´s på Lilla torg är Halmstads största uteservering med vällagad och rustik mat i gemytlig atmosfär. Letar du efter Halmstads soligaste uteservering? Då ska du besöka Cortado Coffee Shop på Norre torg. På Söderpiren på Västra stranden njuter du av maten i en härlig havsmiljö.

Rhododendronparken i Halmstad

Rhododendronparken. Foto: Patrik Leonardsson

Njut av natur, vårblommor och primörer

Vad som kanske kännetecknar våren mest är alla knopparna i träden och blommor som blommar. Naturen grönskar, fåglarna kvittrar och landskapet blir levande. I Halmstad erbjuds mängder av platser att åskåda vårblommor av alla möjliga sorter. Nedan har vi samlat tips på var du kan uppleva vårens blommor och promenader som passar våren lite extra. Och missa inte vårens primörer i gårdsbutikerna!

Vårens primörer i gårdsbutikerna

Snart hittar du vårens efterlängtade primörer i gårdsbutikerna. Söta morötter, pigga rädisor och små, små potatisar för att inte tala om den halländska sparrisen. På de sandiga åkrarna runt Vilshärads Gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. trivs sparrisplantorna lite extra bra. Närheten till havet tros vara en anledning då sparris är en strandväxt. Redan på 50-talet odlades det sparris i Vilshärad och fortfarande går det att hitta vildväxande plantor
som härstammar från den tiden. Spana även in utbudet hos Slättåkra Närproducerat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Susegård Gårdsförsäljning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

barn plockar grönsaker i Vilshärads Gårdsbutik i Halmstad

Foto: Vilshärads Gårdsbutik

Rhododendronparken

Rhododendronparken är belägen i Tylösand strax utanför Halmstad. Parken är ett populärt besöksmål, speciellt under våren. De vackra rhododendronbuskarna brukar slå ut någon gång från mitten på maj till början på juni och skapar en sagolik plats. Håll även utkik efter de lite mer anonyma buskarna katsura, eller kakbuske som de ibland kallas, som avger en doft av nybakade kakor när löven så småningom börjar falla.

Askarebyggets blåsippor

Besöker du Askarebygget i Simlångsdalen vid rätt tid på året möts du av ett hav med blåsippor. Du har störst chans från april till maj. Platsen ligger vid gården Askarebygget, nordost om Simlångsdalen. Efter du kört genom gården finns en parkeringsplats. Gå längs den övre stigen så kommer du till de vackra fälten av den fridlysta blåsippan.

Blommor i Norre Katts park i Halmstad

Norre Katts park

Norre Katts parks blomsterprakt

Det är svårt att hitta en färggladare plats än vid den lilla dammen i parken när blommorna breder ut sig. Det blir ett magiskt område tillsammans med ankorna som simmar i vattnet, den lilla vita bron över dammen och den gula lilla byggnaden, Rotundan, på kullen. Slå dig ner på en av bänkarna och absorbera alla vackra uttryck! Azaleornas förtrollande färger och de olika trädens lummiga skydd.

Galgberget med vitsippor och liljekonvalj

Uppe på Galgberget finns flera platser med vackra blommor. Följer du den upplysta slingan kommer du passera bland annat mängder av vitsippor och liljekonvaljer. Besök också utsiktstornet, här blommar flera vackra rhododendronbuskar. Vill du se ännu fler vitsippor? Besök Möllegårds naturreservat för att hitta vita hav av vårtecken!

Tittar ut ur gömsle på Långhultamyren i Halmstad

Långhultamyren

Orrspel i Långhultamyren

I naturreservatet Långhultamyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du uppleva något unikt tidiga morgnar från mars till maj. Åk hit tidigt, eller övernatta i gömslet, och skåda orrspelet. Orrens spel är starkt, bubblande och något duvlikt. Det är en upplevelse du sent kommer glömma!

Guds gröna ängar

Skipås naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller "Guds gröna ängar" som det kallas i folkmun, är ett vackert naturområde med betesmarker, vacker bokskog och rik vårblomning. Kom en tidig vårmorgon och lyssna på fågelsången och gå på blåsippsjakt i östsluttningen.

Prins Bertils stig i Halmstad

Prins Bertils stig

Promenader med vårkänsla

Runt om i Halmstad finns flera härliga dagsturer. Den lättillgängliga, 18 km långa, kustvandringen längs Prins Bertils stig passar året om med sin varierande natur. Enligt många så är stigen, som sträcker sig från Halmstad slott i centrum till Möllegårds naturreservat, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en av Hallands vackraste. En annan central vandringsled är Fylleåleden. Vandra längs vacker och naturskön miljö. Under våren 2021 kommer en ny etapp öppna och knyta ihop leden från Fyllebro till naturreservatet Hagön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Östra Stranden. Innan den nya etappen öppnas är leden 6 km lång.

Cirka 9 kilometer öster om Halmstad ligger Skedala skog. Ett mycket populärt strövområde som erbjuder flera olika leder i varierande svårhetsgrader. Lederna sträcker sig från 3,9 till 7,7 kilometer. En bit längre öster ut hittar du Simlångsdalens vandringsleder med sin otroligt vackra natur. Förutom ett flertal naturreservat finns här ett tiotal vandringsleder som går igenom vild natur, längs vackra sjöar och genom trolsk sagoskog.

Vill du känna på vildmarkslivet i några dagar eller bara göra en dagsutflykt ute i naturen? Oavsett om du är en rutinerad vandrare eller om du är ute efter ett kortare äventyr över dagen passar Hallandsleden perfekt. Du anpassar turen med hjälp av etapperna som är av skiftande längd och svårighetsgrad.

Påskägg i videbuske

Foto. Werner Muenzker, Mostphotos

Evenemang, påsk, valborg och kosläpp

Aktuella evenemang med senaste uppdateringar hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Påsk och påsklov

Gå på påskmarknad i Halmstad city. Under långfredagen och påskafton gästas Stora torg av Halländsk Matkultur – en marknad där du har möjlighet att handla lokalt och närproducerat. Passa även på att gå tipspromenaden. Mer om påsk i city på halmstadcity.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även på Harplinge Lantmän arrangeras en påskmarknad Länk till annan webbplats. onsdagen den 13 april. Här hittar du mat och dryck från lokala tillverkare.

Du hittar fler evenemang under påsken i de tre kalendrarna nedan.

Evenemang i påsk 14–18 april

Här hittar du allt som händer i Halmstad i påsk.

Filtrera

Kategorier

Kategorier

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord & Julsharing
  • 28 november – 3 december 2022
  • 5 – 10 december 2022
  • 12 – 17 december 2022
  Stationsgatan 44
  Julbord & Julsharing hos STATIONSGATAN44 Mat & Bar En härlig julstämning på STATIONSGATAN44 Mat & Bar där vi serverar b...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sång- och ramsstund
  1 december 2022, 10.00–10.30
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Kom och sjung och ramsa med Karolina och Fredrik. För bebisar 0–18 månader. Äldre syskon är välkomna. Gratis. Drop-in.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstad Konstnärsklubb Julutställning
  1 – 18 december 2022
  Köpmansgatan 10
  Halmstad Konstnärsklubb öppnar sin årliga julutställning kl 11, lördagen den 26 november. Även i år kommer utställninge...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Släktforskarhjälp
  • 1 december 2022, 14.00–17.00
  • 10 december 2022, 10.00–13.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Sugen på släktforskning? Vi erbjuder släktforskarhjälp. Drop-in i mån av plats.Fri entré. Ingen föranmälan behövs. Sama...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Jul på Hotell Mårtenson
  1 – 17 december 2022
  Hotel Mårtenson
  JulbordVarmt välkomna att stiga in i en oas av jul.Tillsammans med Johan Jureskog kommer vi att skapa ett oförglömligt ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord på The Driftwood
  1 – 11 december 2022
  The Driftwood
  Vi dukar upp ett från grunden hemlagat julbord med klassiker som sill‭, ‬lax‭, ‬kallskuret‭, ‬skinka‭, ‬Jansson‭, ‬lång...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Minikul på bibblan: Sång- och ramsstund
  2 december 2022, 09.30–11.00
  Getinge bibliotek
  Kom och träffa andra föräldralediga (eller mor- och farföräldrar). Vi fikar, pratar barnböcker och hittar på något kul....
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Wapnö Julmässa
  • 2 december 2022, 11.00–19.00
  • 3 december 2022, 10.00–19.00
  • 4 december 2022, 10.00–17.00
  Wapnö AB
  Wapnös fantastiska miljö och de många utställarna ger en försmak av julen. Här finns hantverkare av alla de slag och ma...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Friday Night Magic - Modern
  2 december 2022, 18.00–21.00
  Drakar & Mazariner
  Kom och häng med på lite Friday Night Magic!Första fredagen varje månad kör vi Modern. • Registrering: 18:00 - 18:15• S...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord i Ringenäs
  2 – 18 december 2022
  Ringenäs Golfklubb
  Varje fredag till söndag mellan 25 november till 18 december serverar vi vårt fantastiska julbord på Ringenäs golfklubb...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julshow & julbord i Tylösand
  2 – 17 december 2022
  Hotel Tylösand
  Varför kommer tomten att ha stora axelvaddar och en pastellfärgad luva på sig i år? Därför att Hotel Tylösand från den ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julbord & pianobar i Tylösand
  2 – 17 december 2022
  Hotel Tylösand
  Välkommen till en riktig klassiker - det stora julbordet i Restaurang Tylöhus med härlagade läckerheter som får det at...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Bettans jul
  2 – 17 december 2022
  Hotel Tylösand
  Med Tylösandstranden som majestätisk fond är det svårt att tänka sig en bättre miljö för en restaurang där våra matkrea...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Fyllinge
  2 – 30 december 2022
  Idrottsplats Fyllinge
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Vallås
  2 – 30 december 2022
  Idrottshall Vallås
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Andersberg
  2 – 30 december 2022
  Andersbergshallen
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Guldgubbarna
  23 november – 18 december 2022
  Harplinge bibliotek
  I år det 30 år sedan utgrävningarna av Slöingeboplatsen inleddes. Den ledde till en hövdingaboplats som var ett ekonomi...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Oskarström
  2 – 30 december 2022
  Oskarströmshallen
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Gullbrannagårdens Julbuffé
  28 november – 19 december 2022
  Gullbrannagården
  Varmt välkommen att njuta av Gullbrannagårdens julbuffé. Gullbrannagården erbjuder en avkopplande miljö med både boende...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julklappsshopping i city
  27 november – 23 december 2022
  Storgatan
  Julklappsshopping i Halmstad city! Låt tiden fram till jul vara mysig och stämningsfull. Från och med första advent har...

Aktiviteter för lovlediga barn 8–18 april

Är du påsklovsledig och letar efter evenemang och aktiviteter under påsklovet. Inga problem. Vi har samlat en kalender för alla lovlediga barn och ungdomar. Titta i vår påsklovskalender nedan eller på Halmstads kommuns lovsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filtrera

Kategorier

Kategorier

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Fyllinge
  2 – 30 december 2022
  Idrottsplats Fyllinge
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Vallås
  2 – 30 december 2022
  Idrottshall Vallås
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Andersberg
  2 – 30 december 2022
  Andersbergshallen
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv idrottshall, Oskarström
  2 – 30 december 2022
  Oskarströmshallen
  Kom och aktivera dig i hallen, var ombytt till idrottskläder. Aktiviteterna genomförs med olika idrottsföreningar eller...

Utställningar i påsk 14–18 april

Här har vi samlat alla utställningar som är i Halmstad under påsken.

Filtrera

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Halmstad Konstnärsklubb Julutställning
  1 – 18 december 2022
  Köpmansgatan 10
  Halmstad Konstnärsklubb öppnar sin årliga julutställning kl 11, lördagen den 26 november. Även i år kommer utställninge...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Guldgubbarna
  23 november – 18 december 2022
  Harplinge bibliotek
  I år det 30 år sedan utgrävningarna av Slöingeboplatsen inleddes. Den ledde till en hövdingaboplats som var ett ekonomi...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Husesyn - museet som konstverk
  11 december 2022, 13.00–14.00
  Hallands Konstmuseum
  Guidad vandring genom museet med fokus på de konstnärliga gestaltningarna i byggnaden. Våra guidade visningar ingår i e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning med Afternoon tea
  21 december 2022 – 25 januari 2023
  Hallands Konstmuseum
  Detta event är på Hallands Konstmuseum. Följ med på en guidad visning i utställningen "Konst, kamratskap och doft av ha...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Den skapande medeltiden
  3 december 2022 – 14 januari 2023
  Hallands Konstmuseum
  Möt en medeltid som var långt ifrån grå. Här finns konstnärlighet och skapande, design och kreativitet. Våra guidade vi...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Konst, kamratskap och doft av hav - Söndrum 1944-56
  4 december 2022 – 15 januari 2023
  Hallands Konstmuseum
  Åren 1944–1956 existerade det som kom att kallas Söndrumskolonin, ett omfattand...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Den skapande medeltiden
  1 december 2022 – 14 januari 2023
  Tollsgatan 2
  Medeltiden. Riddare. Pest. Kyrkor. Grå kläder och vidskeplighet. Perioden har kallats ”mörk”, och ordet ”medeltid” har ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konst, kamratskap och doft av hav - Söndrum 1944-56
  1 december 2022 – 9 april 2023
  Tollsgatan 2
  Välkommen till en utställning om Söndrumskolonin - det stora nätverk av kulturpersonligheter som tillbringade somrarna ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Ann Eringstam - The course of nature
  1 december 2022 – 19 februari 2023
  Hallands Konstmuseum
  "The course of nature" är ett projekt som rör sig i en inte alltför avlägsen framtid. En tid då vi måste leva med natur...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: LES SAPEURS av Per-Anders Pettersson
  1 december 2022 – 19 februari 2023
  The PhotoGallery AB
  LES SAPEURS Society of Ambianceurs and Elegant People. Att vara Sapeur är mer än ett sätt att klä sig, mer än en h...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Remix - Jennifer Forsberg
  1 december 2022 – 22 januari 2023
  Halmstads konsthall
  På Västra torget i Halmstads nybyggda stadsdel Ranagård står det nya offentliga konstverket Europa och tjuren – remix, ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Julutställning på Galleri70
  1 – 18 december 2022
  Galleri 70
  Jul-utställning på Galleri70  14 Hangarmedlemmar ställer ut Keramik, målningar, teckningar, skulpturer, foton, smy...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning med en mängd olika konstnärer på Galleri Black & White Art
  1 – 23 december 2022
  Bryngelshusgatan 13
  Hos oss finner ni svenska och utländska konstnärer med verk i olja, akvarell, g...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Gränsland - ur samlingen
  8 januari 2023, 13.00–14.00
  Hallands Konstmuseum
  Samlingsutställning där vi lyfter frågor kring konst, kropp och samlande. Resan från klassiskt regionalt museum 1933 ti...
Valborgsfirande med bål i Nissan i Halmstad

Valborgsfirande med bål i Nissan. Foto. Patrik Leonardsson

Valborg

Runt om i Halmstad arrangeras varje år mysiga och stämningsfulla valborgsfiranden. Vi välkomnar sköna maj och sommaren! I centrala Halmstad arrangerar Halmstads kommun ett traditionellt valborgsfirande med majbål på Nissan.

Kosläpp

Har du varit på kosläpp, eller betessläpp som det även kallas? Det är en upplevelse att se alla de glada korna få springa ut på grönbete. I år sattsar Wapnö gård extra på sitt betessläpp. med både betesmeny och möjlighet till ett betessläppaket där även valborgsfirande och övernattning ingår! Mer om Wapnö gårds betessläpp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ännu fler evenemang

I vår evenemangskalender kan du se ännu fler evenemang både innan och efter påsk

Cyklister i skogen i Halmstad

Foto. Joakim Leihed

Bege dig ut med cykel och motorcykeln

I takt med att vi får varmare och soligare väder börjar också motorcykelsäsongen dra igång. Det är ett utmärkt sätt att utforska nya platser på. Det gäller även Halmstad. Här finns både mindre och större vägar att glida fram på. Ta dig fram genom djupa skogar, vacker kust och mysiga byar som du kan upptäcka längs vägen. Längs Hallands kustväg får du lite av allt, vägen sträcker sig från Halmstad till Falkenberg. Här finns många fantastiska platser väl värda att stanna till vid. Det går givetvis lika bra att åka turen med bilen!

Härliga cykelleder

I Halmstad har vi flera fantastiska cykelleder med varierade destinationer som erbjuder massa sevärdheter på köpet. Välj cykeln och upplev den halländska atmosfären på nära håll!

Eftersom lederna ansluter till varandra kan du enkelt utforma och kombinera din egen cykeltur. Alla lederna nedan passerar Slottsbron vid Halmstad slott. Några av lederna möts även vid andra platser.

Barn fiskar i motljus

Foto: Mostphotos, Katja Kircher

Premiärernas tid – dags för fiske, golf och campingliv

Nu är det äntligen dags att leta fram fiskespöet och putsa golfklubborna. Premiärernas årstid är här. Den första mars drar fiskesäsongen i Nissan och Fylleån igång. Golfklubbarna börjar vakna upp efter vintervilan och välkomnar en ny aktiv säsong. När är din premiär?

Fiske i Halmstad

I Halmstad finns mängder av platser perfekta för fiske. Både i havet, sjöar och åar. Låt oss gå och fiska! Du når enkelt det fiskevatten du väljer genom en cykeltur eller kollektivtrafiken.

vår sida om fiske i Halmstad har vi samlat tips på fiskevatten beroende på vilken typ av fisk du vill fiska. På samma sida hittar du även information om var du köper fiskekort.

Ringenäs Golfklubb i Halmstad

Ringenäs Golfklubb. Foto: Per Nilsson

Säsongen drar igång i Golfhuvudstaden Halmstad

153 golfhål på åtta unika anläggningar i natursköna miljöer. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad. Välkommen du också!

Golfare kommer till Halmstad för att spela golf, umgås och koppla av. Vi har ett stort utbud av golfpaket att välja mellan, både för dig som söker lantligt lugn, närhet till centrum eller en härlig spakombination.

Kvinna sitter i solstol framför husbil

Foto: Mostphotos, Andrey Armyagov

Dags för campingliv

Med vårens framfart börjar också campingsäsongen dra igång. Campingar är något som vi har gott om i Halmstad. Visste du att längs en 42 kilometer lång sträcka i Halmstad hittar du hela åtta kustnära campingar? Här har du närhet till hav, skog, sjöar, naturreservat, aktiviteter, vandringsleder och mycket mer! Kika in på vår campingsida och hitta platsen du vill upptäcka! Vi har även samlat tips på ställplatser på en separat sida.

Söker du en lite lyxigare campingupplevelse? Då kan vi rekommendera glamping! De flesta glamping­platserna erbjuder ett unikt boende, långt ifrån all stress och endast minuter från det glimrande havet längs Sveriges vackraste kust. Norr om Halmstad, i Steninge, hittar du Bengtzelis mysiga glampingtält Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget i skogen. I Villshärad erbjuder Cozy Glamping, ett mysigt canvastält endast 1,5 kilometer från stranden. En perfekt getaway helt enkelt!

Ungdomar som provar Stand up Paddle på Fylleån i Halmstad

Foto: KiteKalle

Barn och familj – tips för olika åldrar

Till Halmstad är alla välkomna, stor som liten. För våra yngsta besökare har vi samlat guider med 20 tips i varje. Aktiviteter för hela familjen, men som passar barnets ålder lite extra. Välkommen med din familj till Halmstad.

Två personer går längs ån Nissan i Halmstad

Foto: Minna Elisa

Weekend i Halmstad

Våren är perfekt för en weekend. Vi har satt samman förslag på weekendturer till dig. Önskar du något skräddarsytt för just dig? Hör av dig till Halmstad Tourist Center via mejl, telefon eller chatten, nere till höger, så hjälper vi dig att hitta de aktiviteter som passar just din weekend-upplevelse i Halmstad. Välkommen till Halmstad!

Humorgruppen 123 Schtunk

Foto: MP Marjan, Mostphoto

Uppfriskande vårbad

Att kallbad har blivit en grej kan väl ingen ha missat. Har du varit sugen på att testa, men inte kommit till skott? Eller fasar du för att det är för kallt? Då kanske våren är rätt period för dig att komma igång. Inte lika extremt som vinterns kallaste månader men tillräckligt för ett uppfriskande dopp och en mjukstart inför kommande höst och vinter.

Vilken strand väljer du för årets först dopp? På vår sida Kalla bad har vi samlat några badtips för dig som vill prova kallbad.

Halmstad slott

Halmstad slott

Historia

I centrala Halmstad finns flera historiska platser och spännande byggnader från ett tidigt skede. Halmstad har dock inte alltid funnits där staden ligger idag. Fram till 1300-talet var staden placerad vid området som idag heter Övraby och nu består av Övraby kyrkoruin. På 1320-talet började staden flyttas till den platsen som vi i dag känner som Halmstad. Gå en historisk stadsvandring i city och ta del av Halmstads historia.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad