Möt våren i Halmstad

Knoppar brister, färgprakten sprider sig, vi beger oss ut. Ut i naturen, ut för att fiska, ut på golftur, ut med husbilen, ut med motorcykeln, ut på uteserveringar. Vi möter våren ute i Halmstad.

Rhododendronparken i Halmstad

Rhododendronparken. Foto: Patrik Leonardsson

Njut av naturen och vårens blommor

Vad som kanske kännetecknar våren mest är alla knopparna i träden och blommor som blommar. Naturen grönskar, fåglarna kvittrar och landskapet blir levande. I Halmstad erbjuds mängder av platser att åskåda vårblommor av alla möjliga sorter.

Rhododendronparken

Rhododendronparken är belägen i Tylösand strax utanför Halmstad. Parken är ett populärt besöksmål, speciellt under våren. De vackra rhododendronbuskarma brukar slå ut i mitten på maj till början på juni och skapar en sagolik plats.

Askarebygget

Besöker du Askarebyggetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Simlångsdalen vid rätt tid på året möts du av ett hav med blåsippor. Du har störst chans från april till maj. Platsen ligger vid gården Askarebygget, nordost om Simlångsdalen. Efter du kört genom gården finns en parkeringsplats. Gå längs den övre stigen så kommer du till de vackra fälten av den fridlysta blåsippan.

Blommor i Norre Katts park i Halmstad

Norre Katts park

Norre Katts park

Det är svårt att hitta en färggladare plats än vid den lilla dammen i parken när blommorna breder ut sig. Det blir ett magiskt område tillsammans med ankorna som simmar i vattnet, den lilla vita bron över dammen och den gula lilla byggnaden, Rotundan, på kullen. Slå dig ner på en av bänkarna och absorbera alla vackra uttryck!

Galgberget

Uppe på Galgberget finns flera platser med vackra blommor. Följer du den upplysta slingan kommer du passera bland annat mängder av vitsippor och liljekonvaljer. Besök också utsiktstornet, här blommar flera vackra rhododendronbuskar.

Tittar ut ur gömsle på Långhultamyren i Halmstad

Långhultamyren

Orrspel i Långhultamyren

I naturreservatet Långhultamyrenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du uppleva något unikt tidiga morgnar från mars till maj. Åk hit tidigt, eller övernatta i gömslet, och skåda orrspelet. Orrens spel är starkt, bubblande och något duvlikt. Det är en upplevelse du sent kommer glömma!

Guds gröna ängar

Skipås naturreservatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller "Guds gröna ängar" som det kallas i folkmun, är ett vackert naturområde med betesmarker, vacker bokskog och en rik vårblomning. Kom en tidig vårmorgon och lyssna på fågelsången och gå på blåsippsjakt i östsluttningen.

Fyra vänner skrattar på en uteservering

Foto: Mostphotos, Gabby Baldrocco

Uteserveringarna öppnar upp

Längtar du efter att få njuta av god mat och dryck på en uteservering i goda vänners lag. Du är inte ensam. Att få sitta ner med solen i ansiktet och umgås ser de flesta fram mot. Den 1 april är vanligen startskottet för flera restauranger i Halmstad. Då börjar flerar restauranger och caféer ställa ut sina bord och stolar på både torg och gågator. Säsongen för uteserveringar här. Vi har samlat flera tips på uteserveringar på vår sida "Barer, pubar och nattliv".

Motorcykel på landet

Foto: Mostphotos, Lorenzo López de la Rosa

Bege dig ut med motorcykeln

I takt med att vi får varmare och soligare väder börjar också motorcykelsäsongen dra igång. Det är ett utmärkt sätt att utforska nya platser på. Det gäller även Halmstad. Här finns både mindre och större vägar att glida fram på. Ta dig fram genom djupa skogar, vacker kust och mysiga byar som du kan upptäcka längs vägen. Längs Hallands kustväg får du lite av allt, vägen sträcker sig från Halmstad till Falkenberg. Här finns många fantastiska platser väl värda att stanna till vid. Det går givetvis lika bra att åka turen med bilen!

Barn fiskar i motljus

Foto: Mostphotos, Katja Kircher

Fiskepremiär

I Halmstad finns mängder av platser perfekta för fiske. Både i havet, sjöar och åar. Tack vare en omsorgsfull fiskevård är Halland en av landets största fiskeregioner. Låt oss gå och fiska! Du når enkelt det fiskevatten du väljer genom en cykeltur eller kollektivtrafiken.

vår sida om fiske i Halmstad har vi samlat tips på fiskevatten beroende på vilken typ av fisk du vill fiska. På samma sida hittar du även information om var du köper fiskekort.

Två golfspelare ute på golfbanan

Foto: Per Nilsson

Golfsäsongen börjar

153 golfhål med åtta unika anläggningar i natursköna miljöer. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad. Välkommen du också!

Golfare kommer till Halmstad för att spela golf, umgås och koppla av. Vi har ett stort utbud av golfpaket att välja mellan, både för dig som söker lantligt lugn, närhet till centrum eller en härlig spakombination.

Kvinna sitter i solstol framför husbil

Foto: Mostphotos, Andrey Armyagov

Dags för campingliv

Med vårens framfart börjar också campingsäsongen dra igång. Campingar är något som vi har gott om i Halmstad. Längs en 42 kilometer kuststräcka i Halmstad hittar du hela sju kustnära campingar! Här har du närhet till hav, skog, sjöar, naturreservat, aktiviteter, vandringsleder och mycket mer. Kika in på vår campingsida och hitta platsen du vill upptäcka! Vi har även samlat tips på ställplatser på en separat sida.

Söker du en lite lyxigare campingupplevelse? Då kan vi rekommendera glamping! Norr om Halmstad, i Steninge, hittar du Bengtzelis mysiga glampingtältlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster beläget i skogen. I Villshärad erbjuder Cozy Glamping, ett mysigt canvastält endast 1,5 kilometer från stranden. En perfekt getaway helt enkelt!

Mer inspiration och guider

Guldkorn

Mer av Halmstad